
Flutter یک فناوری و فریمورک جدید و قدرتمند است که توسط گوگل معرفی شده است. این فریم ورک به صورت آزمایشی در سال 2014 منتشر شد و نسخه پایدار آن در سال 2017 برای توسعه دهندگان عرضه شد. گوگل هنگام معرفی فلاتر آن را UI Toolkit یا کیت توسعه رابط کاربری می نامد. البته در این مقاله به معرفی فلاتر نمی پردازیم. در عوض، ما می خواهیم نحوه نصب Flutter را در ویندوز و محیط های توسعه رایج توضیح دهیم. پس بهتر است تا انتهای این مقاله از سری مقالات همراه ما باشید تا با آموزش نصب فلاتر سطح یادگیری فلاتر خود را ارتقاء دهیم.
سازمان بهداشت جهانی IDE برای فلاتر بهتره؟
از آنجایی که Flutter یک کیت توسعه رابط کاربری بین پلتفرمی است، باید بسته به استفاده خود یک محیط توسعه را انتخاب کنید. اگر توسعه دهنده اندروید هستید، بهترین انتخاب ممکن برای شما استفاده از اندروید استودیو است. اگرچه هیچ اجباری در استفاده از آن وجود ندارد. همچنین امکان نصب Flutter در IntellJi و Visual Studio Code وجود دارد.
در زیر نحوه نصب Flutter در VSCode و Android Studio را توضیح داده ایم. با توجه به شباهت نحوه نصب Flutter در اندروید استودیو و اینتل جی، می توانید از راهنمای بخش مربوطه برای هر دو محیط توسعه استفاده کنید.
قبل از شروع آموزش نصب فلاتر در ویندوز، بهتر است مطمئن شوید که سیستم شما برای نصب و کدنویسی با فلاتر مناسب است یا خیر؟
سیستم مورد نیاز فلاتر
برای اینکه بتوانید فلاتر را روی سیستم خود نصب کنید، به کامپیوتری با مشخصات بالا نیاز ندارید! در واقع، محیط توسعه شما به امکانات و قدرت زیادی نیاز دارد. اما به طور کلی برای استفاده از فلاتر در ویندوز، کامپیوتر یا لپ تاپ شما باید مشخصات زیر را داشته باشد:
Flutter را روی ویندوز نصب کنید
برای نصب فریم ورک Flutter در ویندوز، ابتدا باید آخرین نسخه Flutter SDK برای ویندوز را دانلود و نصب کنید. نکته مهم این است که نیازی به نصب Flutter در مسیر C:/Program Files نیست و می توانید آن را در هر مسیری در درایو C نصب کنید. پس از دانلود فلاتر باید آن را در مسیر مورد نظر قرار داده و از حالت فشرده خارج کنید.
توجه: اگر نیاز به کار با کنسول دارید، باید مسیر نصب Flutter را در ویندوز ذخیره کنید. برای انجام این کار، دستورالعمل های زیر را دنبال کنید:
فیلتر را داخل آن نصب کنید کد VSC
Visual Studio Code به عنوان یکی از پرکاربردترین و برترین محیط های توسعه شناخته می شود که بسیاری از زبان های برنامه نویسی را پوشش می دهد. برای نصب Flutter در VSCode باید افزونه های Flutter و Dart را نصب کنید. دارت یک زبان برنامه نویسی متعلق به گوگل است که برای توسعه اپلیکیشن های موبایل در فلاتر استفاده می شود.
برای نصب Flutter در VSCode باید به صفحه افزونه ها رفته و Flutter را جستجو کنید. سپس افزونه اصلی آن فریم ورک را پیدا کرده و Install Flutter را انتخاب کنید تا افزونه دانلود و نصب شود. در مرحله بعد باید زبان برنامه نویسی دارت را نیز جستجو و نصب کنید.
برای اطمینان از کارکرد آن، یک ترمینال جدید در VSCode باز کنید و flutter -version را جستجو کنید. اگر مراحل نصب به درستی انجام شده باشد، نسخه فیلتر استفاده شده نمایش داده می شود.
نصب فلاتر در اندروید استودیو
برای نصب فلاتر در اندروید استودیو ابتدا باید نیازمندی های این فریم ورک را دانلود کنید. از جمله این موارد می توان به Android SDK Command-line Tools و Android SDK Build-Tool اشاره کرد. همچنین به آخرین SDK برای Android Studio نیاز دارد. پس از نصب این موارد می توانید شروع به نصب فلاتر در اندروید استودیو کنید.
پس از نصب Flutter و کدنویسی با آن، برای اجرای برنامه Android Studio خود به یک شبیه ساز و احتمالاً یک گوشی هوشمند نیاز دارید.
شبیه ساز اندروید را نصب کنید
برای نصب و استفاده از شبیه ساز اندروید، باید تصمیم بگیرید که آیا می خواهید از نرم افزار شخص ثالث استفاده کنید یا شبیه ساز بومی اندروید استودیو؟
پیشنهاد ما استفاده از شبیه سازهای شخص ثالث مانند NOX است. برای استفاده از این نوع، ابتدا آخرین نسخه آن را دانلود و نصب کنید. در حین نصب نیازی به فعال کردن گزینه های خاص نیست. پس از نصب و ورود به برنامه، تنظیمات را در صفحه اصلی وارد کنید. در این قسمت به تب Developer Options رفته و گزینه USB Debugging را فعال کنید. سپس به قسمت تنظیمات در بالای صفحه (تنظیمات نرم افزار) بروید و رزولوشن صفحه را با توجه به مانیتور خود تنظیم کنید.
برای اعمال تغییرات، نرم افزار را ببندید و دوباره باز کنید.
حالا با باز کردن اندروید استودیو میتوانیم شبیهساز مورد استفاده را انتخاب کنیم. برای اینکه شبیه ساز Nox را به نرم افزار پیش فرض تبدیل کنید، باید چک باکس پایین سمت راست را فعال کنید.
Flutter را در مک نصب کنید
برای نصب فلاتر بر روی سیستم عامل مک باید مراحل ذکر شده در قسمت نصب فلاتر روی ویندوز را روی لپ تاپ مک خود انجام دهید. برای کدنویسی در مک، به XCode نیاز دارید. پس از دانلود و نصب این IDE، باید ابزارهای خط فرمان را پیکربندی کنید. این کار توسط قطعه کد زیر انجام می شود.
sudo xcode-select –switch /Applications/Xcode.app/Contents/Developer
sudo xcodebuild -runFirstLaunch
با نصب Flutter در مک خود، می توانید برنامه هایی را برای iOS و Mac توسعه دهید. لازم به ذکر است که امکان توسعه اپلیکیشن برای سیستم عامل های MacOS و iOS در ویندوز وجود ندارد. تنها راه استفاده از Flutter برای این موارد استفاده از سیستم عامل مک است.
نصب فلاتر در لینوکس و اوبونتو
برای اینکه بتوانید فلاتر را روی لینوکس و اوبونتو نصب کنید، باید کمابیش همین کارها را انجام دهید. تقریباً تمام کارهای ذکر شده در لینوکس نیز مورد نیاز است و باید همان دستورات اجرا و تست شوند.
آخرین کلمه
در این مقاله نحوه نصب فلاتر در ویندوز، مک و لینوکس را توضیح دادیم. به یاد داشته باشید که با نصب فلاتر در ویندوز، امکان دریافت خروجی اپلیکیشن برای دستگاه های آیفون و مک وجود ندارد. همچنین، اگر فلاتر را نصب کنید و از آن در مک استفاده کنید، نمی توانید یک برنامه اندروید را بالا بیاورید. اگر علاقه مند به مطالعه بیشتر در این زمینه هستید، می توانید مقاله مربوط به نصب فیلتر را در وب سایت مایع وب مطالعه کنید.
اگر در نصب فلاتر با مشکلی مواجه شدید می توانید در قسمت نظرات بیان کنید تا در کمترین زمان ممکن پاسخ مناسب را دریافت کنید.