
امروزه که تمام جنبه های وجودی انسان با فناوری مرتبط است، مهندسی کامپیوتر یکی از رشته های پرطرفدار در بین دانشجویان ریاضی، فنی و حرفه ای است که متقاضی ورود به دانشگاه هستند. در دنیای امروز، هر کاری که می خواهید انجام دهید، از خرید آنلاین، فعالیت های ورزشی، حمل و نقل گرفته تا آموزش آنلاین و همه مشاغل، تاثیر کامپیوتر و برنامه نویسی را می توان دید و به همین دلیل است که این رشته برای بسیاری محبوب شده است. با توجه به اینکه به جرات می توان گفت یکی از بهترین بازارهای کار را در بین تمام مشاغل دنیا دارد و این عملا دنیای آینده بشریت، دنیای برنامه نویسی، کامپیوتر و هوش مصنوعی است، برای دانشجویان جذاب و جالب باشد.
در این درس به جنبه های مختلف مهندسی کامپیوتر و گرایش های آن در مقطع کارشناسی خواهیم پرداخت.
در این آموزش به طور کامل دروسی را که در هشت ترم در مقطع کارشناسی تحصیل خواهید کرد، معرفی می کنیم.
- مبانی کامپیوتر و برنامه نویسی : مهمترین درس شما در ترم اول دوره کارشناسی که در آن با مبانی دنیای کامپیوتر مانند نمودارها و مبانی زبان های برنامه نویسی آشنا می شوید.
- برنامه نویسی پیشرفته در این درس در ادامه درس مبانی کامپیوتر و برنامه نویسی با رویکردهای حرفه ای تری در برنامه نویسی مانند رویکرد برنامه نویسی شی گرا آشنا می شوید.
- ساختارهای داده در این آموزش با ساختار داده ها مانند صف، پشته، لیست پیوندی، گراف و درخت آشنا می شوید که از مهمترین مفاهیم در دنیای برنامه نویسی محسوب می شوند.
- سیستم عامل در این آموزش با اصول اولیه یک سیستم عامل و بحث هایی مانند الگوریتم های زمان بندی فرآیند در سیستم عامل هایی مانند لینوکس، مک و ویندوز آشنا می شوید.
- طراحی الگوریتم : کار برنامه نویسان چیزی جز حل مسائل و طراحی الگوریتم نیست، این درس یکی از مهم ترین درس های شما در دنیای برنامه نویسی خواهد بود که در ادامه درس ساختمان های داده می باشد.
- شبکه های کامپیوتر در این درس با مبانی شبکه های کامپیوتری و ساختار، پروتکل ها و لایه های دنیای اینترنت آشنا می شوید.
- هوش مصنوعی و سیستم های خبره : این دوره شما را با مبانی هوش مصنوعی آشنا می کند تا با سیستم یادگیری آشنا شوید و یکی از جذاب ترین دوره های کارشناسی باشد.
- اصول طراحی کامپایلر : در این آموزش با نحوه طراحی مفسرها و کامپایلرهایی آشنا می شوید که زبان برنامه نویسی را به زبان ماشین و اسمبلی تبدیل می کنند.
- تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم ها : در این دوره که سعی دارد شما را برای مهندس نرم افزار شدن آماده کند، با مراحل طراحی یک سیستم نرم افزاری و تجزیه و تحلیل اجزای آن آشنا می شوید.
- مهندسی نرم افزار : این دوره یکی از مهم ترین دوره های کارشناسی است که در آن با طراحی، ساختار و معماری یک سیستم نرم افزاری آشنا می شوید و در این چرخه عمر نیز با نرم افزار از ابتدا و جمع آوری نیازمندی ها تا مراحل دیگر آشنا خواهید شد. این یعنی طراحی، فرآیند توسعه، تست، نگهداری و تجزیه و تحلیل هر یک از این فرآیندها، در این دوره با روش های مدیریت تیم و متدولوژی های مختلف که در تیم های نرم افزاری مدرن استفاده می شود، مانند متدولوژی چابک و بحث هایی مانند You will get to I know. اسکرام و غیره.
- پایگاه داده : مهمترین دارایی شما در فرآیند ایجاد نرم افزار داده یا اطلاعات است و برای مدیریت این داده ها باید پایگاه داده ها را به خوبی مطالعه کنید و زبانی مانند SQL را برای مدیریت پایگاه داده یاد بگیرید که در این آموزش به آن پرداخته شده است. برای شما به عنوان یک برنامه نویس اجباری تر از نان شب است.
- مهندسی اینترنت : در این درس بعد از شبکه های کامپیوتری با اجزای اینترنت و مواردی مانند رمزگذاری آشنا می شوید.
- کارآموزی : در این درس باید برای یک تابستان (تابستان آخرین سال تحصیلی خود) به یک شرکت نرم افزاری بروید و در آنجا تجربه و مهارت کسب کنید.
- پروژه دوره کارشناسی : این دوره به عنوان پایان نامه شما محسوب می شود و البته لازم به ذکر است که دانشجویان رشته کامپیوتر درسی به عنوان پایان نامه ندارند اما این درس با عنوان پروژه می تواند رزومه بسیار خوبی برای شما باشد اگر آن را به خوبی انجام دهید. . روش کار در این درس به این صورت است که شما یک سیستم نرم افزاری مانند یک وب سایت، یک اپلیکیشن موبایل یا یک نوع الگوریتم هوش مصنوعی کار می کنید، روی یک الگوریتم مرتبط با شبکه و بحث های دیگر کار می کنید و به عنوان پروژه ارائه می کنید. به معلم خود، شما باید این درس را بسیار جدی بگیرید.
مهندسی کامپیوتر برای چه افرادی مناسب است؟
برنامه نویسی یکی از سخت ترین حرفه های دنیا و همچنین یکی از جذاب ترین حرفه های دنیاست 😊 زیرا اگر به آن علاقه ای ندارید و فقط به خاطر فضای دنیای امروز و گرایش مهندسی کامپیوتر وارد این دنیا شده اید، شما واقعاً رنج خواهید برد و متأسفانه شکست خواهید خورد. برنامه نویسی چیزی جز حل مشکلات و حل چالش ها نیست اگر فردی هستید که تک تک سلول های بدن خود را برای حل یک مشکل هیجان زده می کنید، بدانید که برای آن ساخته شده اید. برای برنامه نویس شدن باید از تفکر و ساعت ها تحلیل لذت ببرید و تفکر انتقادی داشته باشید. علاوه بر این نکات، برنامه نویسان باید ساعت ها با موجودی که زبان را نمی فهمد، یعنی کامپیوتر، کار کنند و این برای افرادی که به شدت برون گرا هستند، بسیار سخت است، از طرف دیگر، این ساعات کار پشت سر سیستم از نظر فیزیکی برای بدن بسیار سخت است برنامه نویس مضر است و برنامه نویس باید سخت تمرین کند. نکته مهم دیگر این است که توسعه نرم افزار یک کار تیمی است و شما باید مهارت های نرمی مانند ارتباط با هم تیمی ها و غیره داشته باشید و آنها را تقویت کنید تا یک برنامه نویس موفق باشید. خود شناسی.
نکته مهم دیگر این است که برای یادگیری باید روحیه داشته باشید، برنامه نویسی شغلی نیست که با یک دوره چند ماهه یا چند ساله تمام شود و شما به پایان آن برسید، عملا باید هر روز چیز جدیدی یاد بگیرید. سرعت توسعه فناوری در دنیای امروز، همانطور که بسیاری از برنامه نویسان می گویند ترسناک است 😊 و اگر عقب بیفتید ممکن است با مشکلات جدی روبرو شوید، بنابراین اگر چالش ها را دوست دارید و همیشه به دنبال یادگیری هستید و دوستش خواهید داشت به من هم تبریک می گویم خوشحالم که شما احتمالاً در دنیای برنامه نویسی هستید. در نوشتن موفق خواهید شد.
برنامه نویسی علیرغم سختی هایی که دارد، احتمالاً جذاب ترین شغل دنیاست، زیرا در واقع ارتباط مستقیمی با خلاقیت شما دارد و شما چیزی را خلق می کنید که قبلا وجود نداشت و با ایجاد آن به مردم کمک می کنید تا زندگی خود را آسان کنند.
بازار کار مهندسی کامپیوتر در ایران و مهاجرت
امروزه خوشبختانه شرکت های نرم افزاری خوبی در کشور ما مشغول به کار هستند و به جرات می توان گفت که مهندسان نرم افزار و برنامه نویسان ایرانی از نظر فناوری چیزی از سایر کشورهای پیشرو در این زمینه کم ندارند و به همین دلیل می توان گفت که اگر در این چهار سال تحصیلی به برنامه نویسی علاقه مند هستید و مهارت های خوبی کسب می کنید، بدون شک می توانید درآمد بسیار خوبی کسب کنید، تخمینی حقوق در تهران برای برنامه نویسان در سال جاری بر اساس سایت کاریابی Job Vision در آموزش و پرورش و تایید شده است.
از طرفی به جرات می توان گفت مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر از بهترین رشته ها برای مهاجرت کاری و تحصیلی هستند، به خصوص در رشته هایی مانند هوش مصنوعی به راحتی می توان برای تحصیل مهاجرت کرد و باید گفت که امروزه در اکثر موارد از شرکت های خوب ایرانی چون متاسفانه ارشد مهاجرت بیشتر به دنبال برنامه نویسان خوب، مستعد و باهوش هستند پس اگر به این رشته علاقه دارید اصلا نگران بازار کار نباشید چون خوشبختانه بازار کار خوبی برای برنامه نویسان خبره وجود دارد. در ایران و سایر کشورها
آنچه در ویدیو خواهید دید:
- آشنایی با رشته فناوری کامپیوتر و تاریخچه آن در کشورمان
- دقیقاً چه کاری باید انجام دهیم تا مسیر شغلی و تحصیلی مناسب خود را پیدا کنیم؟
- چه افرادی برای برنامه نویسی مناسب هستند و می توانند در این زمینه موفق شوند؟
- آیا برای برنامه نویس شدن به مدرک دانشگاهی نیاز دارید؟
- گرایش های اصلی در مهندسی کامپیوتر: نرم افزار، سخت افزار و فناوری اطلاعات
- تفاوت بین مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر
- نمای کلی و نمودار دوره کارشناسی مهندسی کامپیوتر
- مروری کامل و معرفی دوره های اصلی و تخصصی نرم افزار
- تفاوت بین شاخه های مختلف مهندسی کامپیوتر
- گرایش های ارشد در مهندسی کامپیوتر: نرم افزار، هوش مصنوعی، معماری سیستم های کامپیوتری، الگوریتم محاسباتی، شبکه های کامپیوتری، امنیت شبکه
- بازار کار مهندسی کامپیوتر ایران و مهاجرت
- حقوق دریافتی برنامه نویسان در رشته های مختلف (آمار وب سایت Jobvision)
- مسیرهای شغلی در مهندسی کامپیوتر
- آشنایی با زبان ها و فناوری های برنامه نویسی مهم
- توسعه دهنده وب، Front End، Back End
- توسعه دهنده اپلیکیشن موبایل
- علم داده و هوش مصنوعی
- مهندس نرم افزار و تحلیلگر
- معمار نرم افزار کامپیوتر
- فعالیت در زمینه شبکه ها و امنیت شبکه
- مدیر پایگاه داده و مدیر پایگاه داده
- توسعه دهنده بلاک چین
- مهندس سخت افزار کامپیوتر
- طراح گرافیک
- پاسخ به سوالات متداول در مورد مهندسی کامپیوتر
- آیا بازار کار کامپیوتر اشباع شده است؟
- قبل از دانشگاه با چه چیزهایی آشنا باشیم؟
- آیا یادگیری زبان انگلیسی برای برنامه نویسان ضروری است؟
- آیا برای برنامه نویس شدن باید در ریاضیات خوب باشید؟
- چگونه به عنوان دانشجوی علوم کامپیوتر در دانشگاه موفق شوم؟
- آیا باید از ریاضی وارد رشته کامپیوتر شد یا از هنرستان های فنی حرفه ای امکان پذیر است؟
- برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس موفق چه مهارت هایی باید داشته باشیم؟