منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • برنامه نویسی برای اندروید یا IOS؟ کدام سیستم عامل بهتر است؟

برنامه نویسی برای اندروید یا IOS؟ کدام سیستم عامل بهتر است؟

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
برنامه نویسی برای اندروید یا IOS؟ کدام سیستم عامل بهتر است؟

برنامه نویسی برای اندروید یا IOS؟ برای شروع برنامه نویسی موبایل و متخصص شدن در آن به دانش کافی در زمینه سیستم عامل موبایل نیاز دارید. در گذشته، تعداد سیستم عامل هایی که برای محبوبیت بیشتر در دستگاه های تلفن همراه رقابت می کردند، بسیار بیشتر بود. سیستم عامل هایی مانند Blackberry، Symbian، Android، iOS، Windows Phone و Bada در تلفن های همراه استفاده شده است.

با گذشت زمان و قدرت گرفتن اندروید یا IOS باعث کنار گذاشته شدن سایر سیستم عامل ها شد. افراد کمی به دنبال سیستم عاملی غیر از این دو سیستم عامل محبوب هستند. پس می توان گفت سوال اصلی اندروید است یا IOS؟ آیا باید در آموزش برای اندروید یا iOS پیشرفت کنیم، کدام سیستم عامل می تواند آینده ما را تضمین کند؟

مقایسه اندروید و IOS از نظر قدرت

اگر بخواهیم بین اندروید یا IOS به عنوان سیستم عامل قدرتمندتر یکی را انتخاب کنیم، باید گفت که نبردی بدون برنده خواهد بود. در واقع هر دو سیستم عامل عملکرد خوب و قابل قبولی در زمینه های مختلف ارائه می دهند. جدا از تفاوت های جزئی، می توان گفت که این دو سیستم عامل از نظر قدرت و کارایی با هم برابر هستند. اما نکته اینجاست که هدف ما انتخاب یکی از این دو رشته برای ورود به دنیای برنامه نویسی موبایل است.

برنامه نویسی موبایل

برنامه نویسی موبایل به این معناست که بتوانیم نرم افزاری را ایجاد کنیم که بتوان از آن در تلفن های همراه استفاده کرد. نرم افزارهایی مانند تلگرام، اینستاگرام، واتس اپ، دیجی کالا، دیوار و غیره. توسط توسعه دهندگان موبایل کدگذاری و پیاده سازی می شوند. در نهایت باید در نظر داشته باشید که ایجاد نرم افزار برای اندروید با ایجاد نرم افزار برای IOS متفاوت خواهد بود.

الان برنامه نویسی اندروید یا IOS؟ کدام سیستم عامل می تواند بهتر و بهتر باشد؟ خوب برای پاسخ به این سوال باید به این فکر کنیم که هدف از یادگیری برنامه نویسی چیست؟ معمولا بیشتر افراد برای کسب درآمد بیشتر و یادگیری یک رشته پردرآمد وارد برنامه نویسی می شوند. بنابراین بازار کار یک زمینه بسیار مهم برای برنامه نویسی است.

بازار کار اندروید یا IOS؟

اندروید بازار کار بسیار بهتر و بزرگتری نسبت به سیستم عامل iOS دارد. بر اساس اعلام رسمی وب سایت Statista، بیش از 84 درصد از تلفن های همراه در جهان از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند و تنها 15 درصد از آنها از IOS استفاده می کنند. در کشور ما حدود 90 درصد گوشی های هوشمند از اندروید و حدود 10 درصد از آنها از IOS به عنوان یک سیستم عامل پشتیبانی می کنند.

وقتی 85 درصد از بازار جهانی موبایل در اختیار سیستم عامل اندروید است، کدام رشته برنامه نویسی مهم ترین برای مطالعه است؟ اندروید قطعا یک اولویت یادگیری خواهد بود. بازار کار برنامه نویسان اندروید بسیار بزرگتر، داغتر و بهتر از برنامه نویسان IOS است و درآمد آنها بیشتر خواهد بود.

اندروید یا iOS

انواع گوشی های موبایل

سیستم عامل اندروید یک سیستم عامل رایگان و متن باز است که هر شرکت سخت افزاری می تواند برای این سیستم عامل گوشی موبایل طراحی و تولید کند. به همین دلیل است که تنوع گوشی های اندرویدی بسیار زیاد است. اما سیستم عامل IOS فقط مختص گوشی های اپل و آیفون است. این امر منجر به کاهش تنوع این گوشی ها و مشابه بودن ظاهر آنها می شود.

مصرف کنندگان همیشه ترجیح می دهند از تنوع در ظاهر محصولاتی که استفاده می کنند بهره مند شوند. کاربر از ظاهر تکراری گوشی و عدم دسترسی به شخصی سازی محیط سیستم عامل خسته و دلسرد می شود. به همین دلیل سیستم عامل اندروید با وجود اینکه یک سال دیرتر از IOS معرفی شد، توانست حدود 85 درصد از بازار جهانی تلفن همراه را به خود اختصاص دهد.

برنامه نویسی برای اندروید یا IOS؟

همانطور که در بالا ذکر شد، برنامه نویسی برای اندروید باید در اولویت باشد. اما نمی توان سیستم عامل iOS را نادیده گرفت. بالاخره آیفون ها طرفداران و کاربران خود را دارند. پس جواب این نیست که اندروید را یاد بگیرید و از IOS بگذرید. بلکه باید اندروید را در اولویت قرار دهیم و در کنار یادگیری برنامه نویسی اندروید با IOS کار کنیم. چطور هستید؟

روشی برای یادگیری برنامه نویسی موبایل

برخی از زبان های برنامه نویسی مختص سیستم عامل های خاصی هستند و زبان های بومی همان سیستم عامل را در نظر می گیرند. برای مثال زبان مادری سیستم عامل اندروید زبان برنامه نویسی Kotlin است. این زبان های بومی بهترین و مناسب ترین خروجی را برای سیستم عامل خود دارند. بنابراین، اول از همه، وظیفه ما یادگیری برنامه نویسی اندروید با استفاده از زبان Kotlin خواهد بود.

هنگامی که برنامه نویسی بومی اندروید را یاد گرفتید و در آن متخصص شدید، وقت آن است که Flutter را یاد بگیرید. با Flutter می توانید یکبار کدنویسی کنید و نتیجه را از اندروید و IOS با هم بگیرید. چنین ابزارهایی که به ما امکان می دهند چندین خروجی را با یک رمزگذاری واحد دریافت کنیم، کراس پلتفرم یا چند پلتفرم نامیده می شوند. حال سوال این است که اگر فلاتر هم برای اندروید و هم برای IOS خروجی دارد، چرا ابتدا باید Kotlin را یاد بگیریم؟

اندروید یا iOS

دلیل شروع نکردن برنامه نویسی با فلاتر

گفتیم که Flutter یک سیستم چند پلتفرمی است که هم خروجی اندروید و هم IOS می دهد. اما مراقب باشید که برنامه های نوشته شده به زبان مادری بهترین عملکرد را خواهند داشت. یک زبان چند پلتفرمی مانند یک پزشک عمومی است و یک زبان مادری مانند یک متخصص است. بنابراین، برای نوشتن بهترین برنامه های اندروید، زبان Kotlin می تواند بهترین نتیجه را داشته باشد.

بنابراین، از این نتیجه دریافتیم که 84 درصد از بازار در دست سیستم عامل اندروید است و اندروید در اولویت است. به همین دلیل ابتدا باید به زبان کاتلین روی بیاوریم و برنامه نویسی اندروید را به صورت بومی و حرفه ای یاد بگیریم. در ادامه برای اینکه رشته برنامه نویسی iOS را از دست ندهیم به سراغ فلاتر می رویم. با استفاده از فلاتر می توانیم نیازهای برنامه نویسی IOS را برطرف کنیم و با تخصص هایی که در کاتلین به دست آورده ایم، می توانیم بهترین نرم افزار را برای اندروید پیاده سازی کنیم.

زبان برنامه نویسی بومی IOS

اگر می خواهید برای سیستم عامل IOS به صورت تخصصی برنامه نویسی کنید. شما به زبان برنامه نویسی Swift نیاز دارید. در واقع زبان سوئیفت زبان برنامه نویسی بومی IOS است. اما از آنجایی که تنها 10 درصد از کاربران تلفن همراه در ایران از سیستم عامل IOS استفاده می کنند، بهتر است زیاد روی این سیستم عامل تمرکز نکنید.

پلتفرم فلاتر به زبان کاتلین و برنامه نویسی اندروید نزدیک است و به همین دلیل گفتیم که پس از یادگیری کاتلین به فلاتر برویم. اما اگر قصد دارید سوئیفت را همراه با کاتلین بیاموزید، کار شما کمی سخت تر خواهد شد. یادگیری دو زبان مادری و متخصص شدن در هر دو زبان کار دشواری خواهد بود. البته هیچ چیز غیر ممکن نیست.

برای اطلاعات بیشتر در مورد مقایسه اندروید و IOS به وب سایت tomsguide مراجعه کنید. اگر سوال یا مشکلی در استفاده یا یادگیری اندروید یا IOS دارید، خوشحال می شویم آن را با ما در میان بگذارید.