منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • جاوا یا سی شارپ؟ چه چیزی را باید یاد بگیریم؟

جاوا یا سی شارپ؟ چه چیزی را باید یاد بگیریم؟

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
جاوا یا سی شارپ؟ چه چیزی را باید یاد بگیریم؟

یکی از پردرآمدترین حرفه هایی که می توان به آن اشاره کرد برنامه نویسی است. به همین دلیل افراد زیادی را به خود جذب می کند. بر اساس شاخص های Tiobe، دو زبان از پنج زبان برنامه نویسی محبوب در جهان جاوا و سی شارپ هستند. بسیاری از مبتدیان در زمینه برنامه نویسی سعی می کنند یکی از این دو زبان را برای یادگیری انتخاب کنند تا بتوانند در این زمینه پیشرفت کنند. اما نمی دانید کدام یک را انتخاب کنید؟ جاوا یا سی شارپ؟ در مقاله ایده به این موضوع اشاره شده است، اما در ادامه این گفتار قصد داریم به تفاوت زبان های برنامه نویسی جاوا و سی شارپ بپردازیم تا در انتخاب یکی از این دو به شما کمک کنیم.

جاوا یا سی شارپ

جاوا چیست؟

جاوا را می توان یک زبان چند سطحی مبتنی بر کلاس و شی گرا در نظر گرفت. اصل اساسی در جاوا WORA است و به گونه ای عمل می کند که به محض اینکه برنامه ای به این زبان برنامه نویسی نوشته شود، امکان اجرای آن بر روی هر پلتفرم نرم افزاری وجود دارد. امروزه تلفن های هوشمند، دستگاه های خودپرداز، سیستم های امنیتی خانه و غیره. توسط زبان جاوا برنامه نویسی و نگهداری می شوند. برای شروع یادگیری جاوا می توانید لینک زیر را دنبال کنید.

سی شارپ چیست؟

دومین زبان برنامه نویسی محبوب جهان سی شارپ است که توسط مایکروسافت در سال 2000 تحت چارچوب Net توسعه یافت. این یک زبان برنامه نویسی بسیار مدرن، شی گرا و سطح بالا است که منبع باز و انعطاف پذیر است. سی شارپ یک زبان برنامه نویسی سطح بالا اما محاوره ای است و در نتیجه خواندن و درک آن بسیار آسان خواهد بود و در مدت زمان بسیار کوتاهی قابل یادگیری خواهد بود. برای شروع یادگیری سی شارپ می توانید از لینک زیر استفاده کنید.

تاریخچه جاوا و سی شارپ

در ادامه به تاریخچه جاوا و سی شارپ می پردازیم تا بتوانید با این دو زبان برنامه نویسی بیشتر آشنا شوید و به سوال جاوا یا سی شارپ پاسخ دهید.

پروژه جاوا که نام اصلی آن OAK است در ژوئن 1991 راه اندازی شد.در سال 1996 اولین نسخه جاوا توسط Sun microsystems منتشر شد اما پس از مدتی و در سال 1998 نسخه دوم با چندین پیکربندی برای سیستم عامل های مختلف منتشر شد. .

C# توسط فردی به نام Anders Hejlsberg در سال 1999 توسعه یافت. پروژه توسعه C# در سال 2000 در کنفرانس توسعه دهندگان دات نت معرفی شد و بعداً به #C تغییر نام داد. اصطلاح سی شارپ از نت موسیقی گرفته شده است و در سال 1988 توسط مایکروسافت استفاده شد.

ویژگی های جاوا و سی شارپ

هر یک از این دو زبان برنامه نویسی جاوا یا سی شارپ دارای ویژگی های متفاوتی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز می کند. اگر می خواهیم این ویژگی ها را به خوبی بشناسیم، بهتر است هر کدام را جداگانه بررسی کنیم.

توابع جاوا

  • فقط: یکی از ویژگی های مهم زبان برنامه نویسی جاوا سینتکس ساده آن است که یادگیری آن را بسیار آسان کرده و برنامه نویسان زیادی به سراغ یادگیری آن می روند.
  • شی گرا: همانطور که گفته شد، این زبان برنامه نویسی شی گرا است و از مفاهیم OOP مانند انتزاع، وراثت، کپسول های بازی و غیره پیروی می کند.
  • عملکرد بالا: زبان برنامه نویسی جاوا با استفاده از زمان کامپایل کارایی بالایی را ممکن می سازد. به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.
  • چند رشته ای: Multithreading یکی دیگر از ویژگی های جاوا است که به یک برنامه اجازه می دهد تا چندین کار را به طور همزمان طراحی کند. این زبان برنامه نویسی از حافظه یکسانی برای اجرای چند رشته به طور همزمان استفاده می کند.

ویژگی های جاوا و سی شارپ

ویژگی های سی شارپ

  • نوین: زبان برنامه نویسی سی شارپ یک زبان محاوره ای و پیشرفته است و قابلیت مقیاس بندی را دارد. در این زبان، هر افزونه ای با پشتیبانی داخلی می تواند به وب سرویس تبدیل شود.
  • فقط: یکی دیگر از ویژگی های این زبان برنامه نویسی ساده و کارآمد بودن آن است، زیرا می توانید از انواع نوشتار در آن استفاده کنید و برای مدیریت حافظه و جمع آوری فایل های اضافی نیازی به کد دادن ندارید، این کار به صورت خودکار انجام می شود.
  • پیوند به پلتفرم های دیگر: C# به طور مداوم از برنامه های مبتنی بر ویندوز و COM پشتیبانی می کند. به همین دلیل یکی از ویژگی های مهم آن را می توان ارتباط با سایر پلتفرم ها یا (Interoperability) دانست. افزونه های VB NET همچنین می توانند مستقیماً در سی شارپ استفاده شوند.
  • سکوی متقابل: توانایی نوشتن برنامه های کراس پلتفرم نیز در این زبان برنامه نویسی برای افراد در دسترس است و به آنها اجازه می دهد برنامه های نوشته شده را با همان ویژگی ها و امکانات در مک یا لینوکس اجرا کنند.
  • برنامه نویسی شی گرا: شی گرایی در سی شارپ به این معناست که مانند جاوا از مفاهیم OOP مانند وراثت، رابط ها و … پشتیبانی می کنند و از این طریق می توان ساختارهای ساده و ابتدایی را به آبجکت تبدیل کرد.

اهداف و برنامه های کاربردی جاوا یا سی شارپ

برنامه نویسی جاوا یا سی شارپ موقعیت های شغلی متفاوت و کاربردهای گسترده ای دارد که اهداف متفاوتی دارند و باید به صورت جداگانه در نظر گرفته شوند. از اهداف و کاربردهای جاوا برای اندروید می توان به توسعه دهنده back_end، توسعه دهنده Big data، توسعه دهنده اندروید و غیره اشاره کرد و برنامه های سی شارپ شامل توسعه اپلیکیشن تحت وب، ساخت بازی پس از ساخت بازی در سی شارپ، توسعه اپلیکیشن ویندوز و … اشاره کرد. از آنها اهمیت زیادی دارد.

شباهت ها و تفاوت های بین جاوا و سی شارپ

با توجه به ویژگی هایی که در مورد هر یک از این دو زبان برنامه نویسی ذکر شد، می توان به شباهت هایی مانند شی گرایی هر دو، نحوه نوشتن کد در هر دو و مجموعه فایل های اضافی اشاره کرد، اما تفاوت اصلی این دو زبان را می توان در مواردی مانند انعطاف پذیری سازگاری بیشتر جاوا با پلتفرم ها در مقایسه با سی شارپ، کار با جاوا با نصب JDK، سی شارپ در حال اجرا در فریم ورک دات نت و غیره اشاره کرد که استفاده از هر یک با دیگری متفاوت است.

چه پلتفرم هایی با جاوا و سی شارپ نوشته می شوند؟

پس از آشنایی با پلتفرم های جاوا و سی شارپ، بهتر است بررسی کنید که کدام پلتفرم توسط این دو برنامه نوشته شده است. از جمله اپلیکیشن هایی که توسط برنامه جاوا نوشته می شوند می توان به اپلیکیشن های تحت وب که در سمت سرور استفاده می شوند، اپلیکیشن های سازمانی که امنیت بالایی دارند و اپلیکیشن های موبایلی اشاره کرد، اما اپلیکیشن هایی که با زبان سی شارپ نوشته می شوند بیشتر اپلیکیشن های سازمانی هستند. کار با آنها نیز بسیار راحت است. به همین دلیل است که آنها بسیار محبوب هستند.

کار با جاوا و سی شارپ

بسیاری از کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که به علم برنامه نویسی در جاوا یا سی شارپ تسلط داشته باشند و بتوانند پلتفرم های جذابی را برنامه ریزی کنند. اداره آمار کار ایالات متحده پیش بینی می کند که تا سال 2017 فرصت های شغلی برای برنامه نویسان 19 درصد رشد خواهد کرد و آنها به درآمد بالایی خواهند رسید.

مسیر شغلی افرادی که به برنامه نویسی جاوا یا سی شارپ مسلط هستند به صورت برنامه نویس سطح ابتدایی، برنامه نویس ارشد، معمار سیستم خواهد بود و پیشرفت در هر کدام به هوش، استعداد و تجربه افراد بستگی دارد.

جاوا یا سی شارپ

حتما تا به حال با اصطلاحاتی مثل آموزش زبان ساده سی شارپ یا آموزش جاوا برخورد کرده اید و در انتخاب این دو برنامه آموزشی تردید دارید. در این مقاله هر یک از این زبان های برنامه نویسی به طور جداگانه مورد بحث قرار گرفت. به طور کلی می توان گفت که هر دو زبان ساده اما شی گرا هستند و به راحتی قابل یادگیری هستند و از طریق آنها می توان برنامه های بسیار قدرتمندی را برنامه ریزی کرد. البته این دو برنامه تفاوت هایی نیز دارند که می تواند باعث ایجاد تفاوت در عملکرد کلی این دو شود.

اگر هنوز نمی دانید جاوا یا سی شارپ کدام بهتر است و می خواهید راه خود را بدانید، از طریق نظرات به ما اطلاع دهید تا در اسرع وقت به شما پاسخ دهیم.