
یکی از پرکاربردترین تعاریف در توسعه نرم افزار و به طور کلی در طراحی UI و UX User Story نام دارد. یک داستان کاربر در واقع توصیفی واضح و موثر از ویژگی هایی است که کاربر به آن نیاز دارد. با حل این مشکلات، ارزش نهایی محصول شما توسط مصرف کننده مشخص می شود. در ادامه وبلاگ دانش آموزی به این موضوع می پردازیم: یوزر استوری چیست؟
دوره ارائه شده در ویدئو
داستان کاربر چیست؟
همانطور که در ابتدا گفته شد، داستان کاربر یکی از اصطلاحاتی است که در توسعه نرم افزار و حوزه های مختلف مدیریت استفاده می شود. این اصطلاح به ویژگی های یک نرم افزار یا پروژه اطلاق می شود که کاربر انتظار دارد در برنامه حضور داشته باشد. داستان کاربر اطلاعاتی را در مورد کاربر و آنچه از سیستم انتظار دارد را منتقل می کند. البته این اصطلاح علاوه بر توسعه نرم افزار در سایر حوزه های فناوری اطلاعات نیز وجود دارد. اما در این مقاله تنها به استفاده از User Story در طراحی UI UX می پردازیم.
برای مثال، برنامه لیست خرید روزانه خانواده را در نظر بگیرید. این برنامه باید دارای عملکردهای مختلف مورد نظر کاربران هدف باشد. به عنوان مثال، این برنامه باید اعلان های مناسب را برای کاربران ارسال کند. بدین ترتیب اگر یکی از اعضای خانواده خریدی برای منزل انجام دهد و چک باکس گزینه مورد نظر را فعال کند، اطلاعیه ای مبنی بر خرید غذای مورد نظر به بقیه اعضای خانواده ارسال می شود. به این ترتیب اتفاقاتی مانند خرید غذا توسط دو یا چند نفر رخ نخواهد داد.
حال ممکن است به دلایل مختلف امکانات دیگری را در این برنامه قرار ندهید. در این صورت، کاربران بازاری که سعی کرده اید برنامه خود را منتشر کنید، نظرات و الزاماتی را که لازم می دانند در این برنامه یادداشت می کنند. اکنون شما و برنامه باید روند به روز رسانی و بهبود آن را شروع کنید.
دلیل ایجاد داستان کاربری چیست؟
حالا ممکن است بپرسید دلیل استفاده ما از User Story چیست و چرا از آن استفاده می کنیم؟
پس از این قسمت با توضیحی کوتاه می گذریم. به نظر شما بهتر است برای ساختن یک نمونه اولیه کامل از پروژه زمان و هزینه صرف کنیم یا به نتیجه قابل قبول بسنده کنیم؟ پاسخ شما احتمالا نمونه اولیه کامل خواهد بود. اما ممکن است زمان و هزینه زیادی را صرف توسعه یک یا چند ویژگی در برنامه کنید که کاربران نهایی از آنها استفاده نکنند. در این صورت وقت، سرمایه و تلاش تیمی را هدر داده اید!
اما نکته دوم را در نظر بگیرید. برنامه قابل قبول و نسخه بتا که در بازار منتشر شده و با توجه به نظر و نیاز کاربران توسعه یافته است. اکنون دیگر نیازی به صرف زمان زیادی برای پروژه (نسبت به مورد اول) نیست و تمامی ابزارها و عملکردهای برنامه توسط کاربران استفاده می شود. بنابراین پس از مدتی برنامه ای داریم که به بلوغ کامل رسیده و نظر مثبت بسیاری از کاربران را به خود جلب کرده است.
نحوه کار با داستان های کاربران
نوشتن داستان کاربر معمولاً بر عهده مدیر محصول یا صاحب محصول است. هنگامی که نوشتن یک داستان کاربر را به پایان رساندید، زمان تقسیم کار بین تیم و جاسازی آن در جریان کاری تیم است. برای این منظور، برنامه ریزی لازم برای توسعه هر یک از این داستان ها (ویژگی ها) باید در یک یا چند جلسه سرعت انجام شود (دوی سرعت مدت زمان کوتاهی است که یک تیم می تواند بخشی از یک پروژه را تکمیل کند) و تیم باید در این مورد تصمیم بگیرد.
در این جلسات، اعضای تیم باید در مورد پیش نیازها و بازنمایی لازم از هر داستان کاربر برای رسیدن به نتیجه بحث کنند. به این ترتیب، پس از توافق نظری کلی در مورد پروژه، تیم می تواند پیش نیازهای لازم را به هر داستان اضافه کند.
معیارهای ارزیابی یک داستان کاربر چیست؟
خوب پس از تعریف استوری کاربر، باید آن را ارزیابی کرد تا در صورت نیاز تغییراتی در آن اعمال شود. حال ممکن است بپرسید معیارهای ارزیابی یک داستان کاربر چیست؟
به طور منطقی، پروژه ای بدون بازنگری قطعاً با مشکلاتی روبرو می شود. برای بررسی و ارزیابی داستان کاربر، از کمک مفهومی به نام Invent استفاده می کنیم. این مفهوم که توسط Beckwick معرفی شده است، 6 معیار برای ارزیابی یک داستان کاربر ارائه می دهد. اگر سابقه کاربری شما این معیارها را ندارد، باید آن را اصلاح کنید. این 6 معیار در تصویر زیر به اختصار توضیح داده شده و در مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
- مستقل بودن (تأثیر هیچ کس یا چیزی)
- قابل مذاکره (فقط برای نیازهای مصرف کننده)
- با ارزش (باید برای سایر کاربران مهم باشد)
- قابلیت ارزیابی (تیم می تواند فرآیندها و زمان توسعه خود را ارزیابی کند)
- کوچک بودن (قابلیت انجام در 3 هفته)
- و قابل آزمایش (امکان تست با معیارهای از پیش تعریف شده که کیفیت داستان را بالا می برد)
چگونه بنویسیم سابقه کاربر چگونه است؟ نمونه ای از داستان کاربر
داستان های کاربری به روشی بسیار ساده نوشته می شوند و معمولاً از دو یا سه جمله تشکیل می شوند. فرم کلی داستان کاربر معمولا از 3 قسمت تشکیل شده است. چه کاری و چرا به صورت زیر تشکیل شده است:
مانند – (چه کسی؟)، من می خواهم (چی؟) به (چرا؟)
- چه کسی: ابتدا باید بدانیم که این داستان کاربر را برای چه کسی توسعه میدهیم. مثلاً مردی به نام محمد را در نظر می گیریم.
- چه: کاری که کاربر می خواهد انجام دهد تا به نتیجه برسد. مثلاً محمد می خواهد دوستانش را به خانه اش دعوت کند.
- چرا: در نهایت، باید هدف کاربر از ساخت این داستان کاربری را بدانیم. مثلاً محمد می خواهد با دوستانش شطرنج بازی کند.
پس می گوییم: “می خواهم مثل محمد دوستانم را به خانه ام دعوت کنم تا با آنها شطرنج بازی کنم.” این یک نمونه از یک داستان کاربر است. نکته مهم این است که شما مجبور نیستید از این ساختار پیروی کنید. اما شما باید شخصیت مخاطب خود را بیابید و راه حلی برای پاسخگویی مناسب به نیازهای کاربر بیابید.
آخرین کلمه
در این مقاله از سایت دانشجو سعی کردیم توضیح دهیم که داستان کاربری چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم. همچنین نحوه نوشتن یک داستان کاربری را با یک مثال به شما توضیح دادیم. این آموزش بخشی از دوره طراحی UI UX – From Zero to Marketer است. برای شرکت در این دوره می توانید بر روی آن کلیک کنید. همچنین می توانید برای مثال ها و توضیحات بیشتر ویدیوی بالا را مشاهده کنید.
اگر سوالی در مورد داستان کاربری دارید یا نیاز به مشاوره برای شرکت در دوره دارید، می توانید نظر یا درخواست خود را در قسمت نظرات ثبت کنید.