منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • رم چیست؟ معرفی ویدیویی با مروری بر 4 نوع مختلف رام

رم چیست؟ معرفی ویدیویی با مروری بر 4 نوع مختلف رام

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
رم چیست؟ معرفی ویدیویی با مروری بر 4 نوع مختلف رام

هر دستگاه کامپیوتری دارای حافظه رم است. اما رم چیست و چه کاربردی دارد؟ و چرا باید از رم استفاده کنیم؟ RAM حافظه ذخیره سازی موقت در رایانه است. حافظه رم به دلیل سرعت بالای آن در مقایسه با سایر حافظه ها هنگام خواندن و نوشتن با هارد دیسک متفاوت است. داده هایی که قرار است توسط پردازنده پردازش و اجرا شوند به طور موقت در حافظه رم ذخیره می شوند. بنابراین از آنجایی که سرعت هارد دیسک کمتر از پردازنده است، رم بین هارد دیسک و پردازنده قرار می گیرد، به طوری که داده ها ابتدا وارد رم شده و سپس با سرعت بالاتری به پردازنده منتقل می شوند. در ادامه این سری از مقالات معرفی و آموزش سخت افزار کامپیوتر با ما همراه باشید تا با این قسمت کاربردی بیشتر آشنا شوید.

دوره ارائه شده در ویدئو

تاریخ رم

RAM اولین بار توسط ویلیامز و تام کیلبورن در سال 1947 ساخته شد و توسط شرکت لوله ویلیامز استفاده شد. سپس برای بار دوم در سال 1947 توسط شخصی به نام فردریک ویچ ساخته شد و در شرکت پوست مغناطیسی مورد استفاده قرار گرفت. ساختار این رم ها به صورت سیم های فلزی نازک فراوان بود که در هر سیم مقداری اطلاعات ذخیره می شد و از نظر ظاهری با رم هایی که امروزه ساخته می شوند کاملا متفاوت بود. بالاخره در سال 1968 رمی که امروزه می شناسیم و از آن استفاده می کنیم توسط شخصی به نام رابرت دنارد ساخته شد و در واقع این رم یک رم پویا یا (Dynamic Random Access) DRAM بود که برای ذخیره اطلاعات قطعات بسیار کوچکی به نام ترانزیستور استفاده می شود.

(RAM) RAM چیست؟

به طور کلی حافظه ها به دو دسته حافظه موقت و دائمی، حافظه های دائمی شامل هارد دیسک، SSD، فلش و سی دی و حافظه موقت شامل رم می باشد. رم نوعی حافظه برای ذخیره موقت اطلاعات کامپیوتر است که به حافظه فرار یا حافظه اولیه نیز معروف است و برخلاف حافظه های دائمی اطلاعات موجود در رم کاملا فرار بوده و برای مدت محدود و موقتی در آن ذخیره می شود. این تفاوت بسیار سریع است. RAM مخفف حافظه با دسترسی تصادفی است و نوعی حافظه است که با قطع برق کاملاً پاک می شود.

RAM چه کار می کند؟

همانطور که در ویدیوی معرفی شده گفته شد، رم ها نقش بسیار مهمی در پردازش سیستم ما دارند و این باعث می شود سرعت پردازش افزایش یابد و بتوانیم همزمان از نرم افزارهای بیشتری استفاده کنیم. این حافظه به هیچ وجه برای ذخیره فایل ها و داده ها استفاده نمی شود و در اصطلاح می توان گفت که رم یک دسته چک برای کامپیوتر است. این قسمت در کنار پردازنده قرار می گیرد و به طور دائم به این قسمت متصل می شود. و در واقع پردازنده دستگاه ما برای پردازش نیاز به رم دارد. عملکرد RAM بر اساس فرکانس محاسبه می شود. هرچه فرکانس رم بالاتر باشد، در واقع سریعتر است و سریعتر اطلاعات را به CPU ارسال می کند.

انواع مختلف رم

انواع مختلفی از رم وجود دارد که ممکن است برای افرادی که آشنایی چندانی با سخت افزار کامپیوتر ندارند، گیج کننده باشد. از جمله این رم ها می توان به DIMM، DDR RAM، EDD، FPM، SDRAM، SIMM اشاره کرد. این عبارات انواع مختلفی از ماژول های رم را توصیف می کنند که هر کدام از هر نظر کاملاً با دیگری متفاوت هستند.

ماژول های رم به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:

دسته اول: SIMM (Singel in-line Memory Module) تک ماژول حافظه

دسته دوم: DIMM (Dual Memory Module) ماژول حافظه دوگانه

در سال های اخیر رم های مختلفی با امکانات کاملا متفاوت ساخته شده اند که در اینجا به معرفی و بررسی آن ها می پردازیم.

انواع رم چیست؟
1. DRAM یا رم داینامیک که در حال حاضر یکی از پرکاربردترین رم های کامپیوتر است. این نوع رم ها اطلاعات مختلفی را از طریق ترانزیستورها انتقال می دهند.
2. SRAM به عبارت دیگر رم استاتیک که معمولاً از 4 تا 6 ترانزیستور و برعکس رم دینامیک تشکیل شده است تا زمانی که برق وجود دارد به کار خود ادامه می دهد. این حافظه ها نسبت به سایر حافظه های رم سریعتر هستند اما قیمت نسبتا بالایی دارند.
3. VRAM یا VIDEO RAM رم هایی هستند که در زمینه هایی مانند بازی های ویدیویی استفاده می شوند. و به همین دلیل برای این رم ها از این عبارت استفاده می شود که نشان می دهد این رم فقط برای کارت های گرافیک است.
4. رم های دسکتاپ این رم ها حافظه هایی هستند که در لپ تاپ ها و کامپیوترهای رومیزی استفاده می شوند. این قطعات معمولا ابعاد کوچکتری دارند. علاوه بر این، حافظه های رم لپ تاپ و کامپیوتر از نظر ظاهری و مصرفی کاملاً متفاوت است.

عوامل مهم در انتخاب رم چیست؟

1.اندازه رم: هرچه رم بیشتری داشته باشید، در واقع می توانید بسیاری از کارها را راحت تر انجام دهید و همزمان می توانید بسیاری از کارها را انجام دهید. در حال حاضر رم های زیادی با حافظه های مختلف در بازار وجود دارد که کمترین رمی که می توان برای یک سیستم در نظر گرفت 4 گیگابایت است که در عمل کارایی چندانی ندارد و سرعت بسیار پایینی دارد. اما همانطور که گفته شد، رم های حافظه مختلفی مانند 8، 16، 32 و غیره در بازار موجود است که بسته به نیاز شما می توان از آنها استفاده کرد. به طور معمول برای سیستم های بازی 8 رم و 32 رم برای سیستم های رندر و پروژه های سنگین مناسب است.

2.فرکانس یا سرعت رم: این فاکتور به این معنی است که رم شما می تواند چندین بار در ثانیه اطلاعات را از پردازنده یا سایر قسمت ها دریافت، ترجمه و ذخیره کند. به عنوان مثال وقتی می گوید فرکانس این رم 3200 مگاهرتز است، به این معنی است که می تواند 3.2 میلیارد بار در ثانیه اطلاعات را دریافت، ترجمه و ذخیره کند. هرچه این عدد بیشتر باشد، سیستم سریعتر و راحت تر است. او می تواند کارهای مختلفی انجام دهد. به طور کلی استفاده از رم با فرکانس بالاتر باعث افزایش سرعت سیستم شما می شود.

هنگام خرید رم ظرفیت رم مهمتر است یا سرعت؟ بستگی به این دارد که قرار است با این سیستم چه کنیم و از چه نرم افزاری استفاده کنیم. در برخی از نرم افزارها سرعت رم بسیار مهم است و در برخی نرم افزارهای دیگر اندازه رم از سرعت آن مهمتر است. یا اگر می خواهید چندین کار را همزمان انجام دهید، بهتر است از یک رم بزرگتر استفاده کنید.

3. زمان یا تاخیر CAS: این پارامتر را به صورت چند عدد متوالی مشاهده خواهید کرد، به عنوان مثال 24-7-7-7 که نشان دهنده زمان رم است یا CL15 ماژول رم که نشان دهنده تاخیر رم است. رابطه مهمی بین تاخیر حافظه و سرعت آن وجود دارد، هر چه فرکانس حافظه بیشتر و زمان تاخیر کمتر باشد، عملکرد حافظه بهتر است. به عنوان مثال رم با CL 15 و فرکانس 2000 و رم دیگری با CL 15 اما با فرکانس 4000 را می توان با یکدیگر مقایسه کرد، در واقع تاخیری که رم با فرکانس 4000 به ما می دهد نیمی از تاخیری است که رم با فرکانس 2000 به ما می دهد. به طور کلی، هر چه CL رم کمتر باشد، عملکرد بهتری را شاهد خواهیم بود.

4. تعداد کانال های رم: تعداد کانال ها عاملی است که بر انتقال و تبادل اطلاعات بین پردازنده و ماژول رم تأثیر می گذارد. این عامل در بازی های آنلاین و انجام عملیات سنگین گرافیکی بسیار مهم است. معنی تعداد کانال ها نیز تعداد مسیرهای انتقال داده بین پردازنده و ماژول رم را نشان می دهد. به عنوان مثال، با رم دو کاناله، ارتباط بین CPU و RAM از طریق دو کانال انجام می شود، بنابراین پهنای باند انتقال به طور موثر دو برابر شده و داده ها با سرعت بالاتری بین آنها رد و بدل می شود. اما در رم تک کاناله فقط یک مسیر ارتباطی بین رم و سی پی یو وجود دارد. برخی از رم ها دارای 3 یا 4 کانال هستند. اما هنگام انجام کارهای عادی، استفاده از رم های چند کاناله تغییر چندانی نمی کند.

از اینکه تا پایان این مقاله رم چیست، از شما متشکریم. اگر در رابطه با این قطعه کاربردی سوالی دارید، می توانید سوال خود را در قسمت نظرات مطرح کنید تا در کمترین زمان ممکن پاسخ مناسب را دریافت کنید. همچنین اگر می خواهید در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید، پیشنهاد می کنیم مقاله مربوطه را در وب سایت techtarget مطالعه کنید.