
بازی های کامپیوتری در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارند و کمتر کسی است که بازی روی گوشی خود نداشته باشد. از دوران کودکی، بسیاری از ما آرزوی ساختن بازی خود را داشته ایم. اما ما هم مثل بقیه چیز زیادی در مورد ساخت بازی نمی دانستیم. امروزه به دلیل وجود موتورهای بازی سازی، می توان بازی های ساده و خلاقانه ای را بدون حتی یک خط کدنویسی تولید کرد. در این مقاله از سری آموزش یونیتی به ساخت بازی با یونیتی برای اندروید می پردازیم. تا آخر با ما باشید
ساخت بازی با موتور Unity برای اندروید
به طور خلاصه موتور بازی یونیتی را معرفی می کنیم. این موتور بازی در سال 2005 به طور انحصاری برای ساخت بازی برای سیستم عامل macOS X و بعدا برای سایر پلتفرم ها عرضه شد. یونیتی یک موتور بازی بین پلتفرمی است و قابلیت پورت کردن به بسیاری از پلتفرم های اصلی را دارد.
از آنجایی که این مقاله در مورد استفاده از موتور بازی سازی Unity برای اندروید است، ابتدا باید به مزایای ساخت بازی با آن بپردازیم.
مزایای استفاده از یونیتی برای اندروید
استفاده از یونیتی مزایای زیادی برای یک بازی ساز دارد. مثلا:
- این نرم افزار قابلیت ساخت بازی برای کنسول های نسل هفتم و جدیدتر (ایکس باکس 360، پلی استیشن 3)، iOS و مک، ویندوز، لینوکس و اندروید را دارد.
- ساخت بازی بدون کدنویسی (بازی های ساده)
- سرعت خروجی بالا
- یادگیری آسان تر برای مبتدیان
- و…
اینها تنها بخشی از مزایا و نقاط قوت این موتور بازی هستند. یکی از نقاط ضعف بزرگ یونیتی، گرافیک پایین بازی های کنسول و رومیزی است که در مقایسه با بازی های موتورهای بازی سازی دیگر ساخته شده اند. این ضعف باعث شده که برخی از بازی سازان تمایل به استفاده از موتورهای بازی دیگر مانند Unreal Engine داشته باشند.
یونیتی از چه زبان برنامه نویسی استفاده می کند؟
Unity Engine از زبان های مختلف پشتیبانی می کند. اما کامل ترین پشتیبانی مربوط به سی شارپ و جاوا اسکریپت است. نکته مهم اینکه یونیتی از نسخه ای از زبان جاوا اسکریپت به نام UnityScript پشتیبانی می کند که در سال 2017 منسوخ شده بود. بنابراین برای یادگیری بازی سازی با Unity برای اندروید یا هر پلتفرم دیگری، بهترین انتخاب زبان C# است.
البته امکان استفاده از زبان های برنامه نویسی دیگر مانند C/C++ یا حتی Rust و Lua در این موتور بازی وجود دارد اما برای موارد خاص و غیر مستقیم!
مراحل نصب بازی Unity برای اندروید
در گذشته در مقاله ای مراحل نصب این موتور بازی را به طور کامل شرح داده ایم. در اینجا این مراحل را به اختصار توضیح می دهیم.
راهنمای نصب یونیتی در ویندوز
- ابتدا باید Unity Hub را دانلود و نصب کنید. برای نصب این برنامه به وب سایت رسمی Unity به آدرس unity.com مراجعه کنید. به پایین صفحه رفته و در قسمت دانلود، Get Unity را انتخاب کنید. در صفحه باز شده، نسخه مربوط به سیستم عامل مورد استفاده خود را از قسمت سمت چپ انتخاب و دانلود کنید. در صورت نیاز می توانید Unity را از سایت یافت98 دانلود کنید.
- پس از دانلود Unity Hub، اتصال اینترنت و آنتی ویروس خود را غیرفعال کرده و Unity Hub را راه اندازی کنید. ابتدا کادری باز می شود که از شما می خواهد با شرایط و ضوابط برنامه موافقت کنید. گزینه موافقم را انتخاب کنید.
- در صفحه بعد محل نصب نرم افزار را انتخاب کرده و Next و سپس Install را بزنید و منتظر بمانید تا برنامه به طور کامل نصب شود. پس از نصب، گزینه Run Unity Hub را غیرفعال کرده و Finish را انتخاب کنید.
- پس از اتمام نصب Unity Hub، فایل Unity setup را باز کرده و در پنجره باز شده گزینه Accept را فعال کنید. در صفحه بعد روی Next کلیک کنید و سپس از شما خواسته می شود محل نصب موتور بازی یونیتی را انتخاب کنید. توصیه می کنیم مکان نصب را تغییر ندهید! پس از انتخاب گزینه Next مراحل نصب شروع می شود که ممکن است چند دقیقه طول بکشد.
- پس از اتمام نصب، آیکون هر دو برنامه روی دسکتاپ قابل مشاهده است.
توجه: برای تهیه پاها نرم افزار را از سایت سافت98 دانلود کنید. اگر مشکلی در مراحل نصب وجود داشت، مراحل اول را طی کنید نحوه نصب یونیتی 2022 مرحله به مرحله بررسی کنید و اگر راه حلی پیدا نکردید، مشکل خود را در بخش نظرات مطرح کنید.
مراحل ساخت بازی با یونیتی برای اندروید
برای ساخت یک بازی برای هر پلتفرمی، باید آموزش های اولیه را طی کنید. تعدادی دوره آموزشی مرتبط با Unity در سایت دانشجویی وجود دارد که می توانید از آنها برای یادگیری ساخت بازی از ابتدا استفاده کنید. دوره آموزش موتور بازی یونیتی از صفر تا پیشرفته همه چیزهایی را که برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده بازی نیاز دارید در اختیار شما قرار می دهد. از نصب و شروع تا آموزش کدنویسی سی شارپ و ساخت فیزیک بازی!
در زیر مراحل ساخت بازی اندروید در یونیتی را به اختصار شرح می دهیم.
یک پروژه جدید ایجاد کنید
با راه اندازی برنامه Unity Hub و انتخاب گزینه New می توانید یک پروژه جدید ایجاد کنید و نام آن را تغییر دهید. همچنین می توانید پروژه های قبلی و حتی پروژه های تمام شده را باز کنید.
تعیین قسمت های پروژه
پس از ایجاد پروژه، محیط نرم افزار Unity در مقابل شما ظاهر می شود. اینجاست که باید با استفاده از ابزارها و دانشی که به دست آورده اید، بازی خود را تحقق بخشید. این بخش دارای 5 پنجره است:
- صحنه بازی (بخش مربوط به ساخت بازی، افزودن آیتم، بررسی مسیر و صفحه آیتم)
- نمایش بازی(بخش مربوط به تست بازی و بررسی تغییرات ایجاد شده)
- ساختار درختی پروژه(بخش مربوط به نمایش محتویات پروژه به صورت درختی و افزودن موارد جدید به پروژه)
- جزئیات پروژه( بخش مربوط به افزودن پوشه ها و اسکریپت ها به پروژه)
- ویژگی های عناصر(بخش مربوط به موارد سفارشی سازی)
با شرکت در دوره آموزشی Unity می توانید بر این موتور بازی سازی قدرتمند مسلط شوید، به راحتی با این محیط کار کنید و برای تمامی پلتفرم ها بازی بسازید و کسب درآمد کنید.
از پروژه خارج شوید
برای دریافت خروجی اندروید از بازی خود باید دو مرحله زیر را انجام دهید.
مرحله 1: ابتدا در تب File، پروژه را با استفاده از گزینه Save Scene در پوشه ای که در مرحله ایجاد پروژه مشخص کرده اید ذخیره کنید.
مرحله دوم: در این مرحله از تب File گزینه Build Settings را انتخاب کنید. در پنجره باز شده می توانید سیستم عامل مورد نظر خود را انتخاب کنید. اگر به گزینه های بیشتری نیاز دارید، می توانید آنها را فعال و غیرفعال کنید. پس از اعمال تنظیمات مورد نیاز، گزینه Build را برای ساخت بازی انتخاب کنید.
نتیجه
با موتور بازی سازی Unity امکان توسعه بازی های دو بعدی و سه بعدی وجود دارد. در دوره آموزشی یونیتی علاوه بر یادگیری نحوه کار با قسمت های مختلف این نرم افزار، زبان برنامه نویسی سی شارپ را نیز به میزان نیاز آموزش خواهید دید. با تسلط بر Unity و C# می توانید به عنوان توسعه دهنده ابزار، توسعه دهنده UI، مهندس نرم افزار، توسعه دهنده رابط کاربری گرافیکی و … فعالیت کنید. در تیم ها و شرکت های سازنده بازی.
نظر شما در مورد ساخت بازی یونیتی برای اندروید چیست؟ علاوه بر یونیتی، از کدام موتور بازی برای ساخت بازی های اندروید استفاده می شود؟