فتوشاپ یا ایلاستریتور؟ 5 تفاوت اصلی را بررسی کنید

فتوشاپ یا ایلاستریتور؟ 5 تفاوت اصلی را بررسی کنید

برخی از افراد نرم افزار Illustrator را نسخه پیچیده تر و حرفه ای فتوشاپ می دانند. این تصور کاملاً اشتباه است; اما نمی توان شباهت این دو نرم افزار را انکار کرد. اگر می خواهید گرافیک یاد بگیرید، باید انتخاب کنید که کدام نرم افزار را می خواهید یاد بگیرید. فتوشاپ یا ایلاستریتور؟ هر کدام از این دو مزایا، معایب و ویژگی های خود را دارند. در ادامه این سری مقالات آموزشی به مقایسه فتوشاپ و ایلاستریتور می پردازیم.

آشنایی مختصر با فتوشاپ و ایلاستریتور

همانطور که در وب سایت vectornator اشاره شد، نرم افزار فتوشاپ بهترین، بزرگترین و قدرتمندترین نرم افزار ویرایش تصویر در جهان است که در سال 1990 معرفی شد، این نرم افزار تقریبا تمام کارهای مربوط به ویرایش تصویر را انجام می دهد. از روتوش چهره و تغییر رنگ و افزودن اشیا گرفته تا استفاده از اکشن هایی که طبق تصویر وظایف مختلفی را انجام می دهند. فتوشاپ مبتنی بر شطرنجی است. این بدان معنی است که تصاویر دارای وضوح محدود هستند.

نرم افزار ایلوستریتور یک نرم افزار مبتنی بر وکتور است که سه سال قبل از فتوشاپ در سال 1987 معرفی شد.این برنامه یک نرم افزار قدرتمند ساخت تصویر برداری است که دارای رابط کاربری حرفه ای می باشد. این برنامه برای طراحی های مختلف استفاده می شود.

تفاوت در شطرنجی و بردار

تصاویر شطرنجی یا تصاویر شطرنجی در واقع تصاویر رایج در دنیای دیجیتال هستند که از مربع های کوچکی به نام پیکسل تشکیل شده اند. هرچه تعداد پیکسل ها بیشتر باشد، وضوح و کیفیت تصویر بالاتر است. به عنوان مثال، هنگامی که یک عکس با دوربین 24 مگاپیکسلی گرفته می شود، به این معنی است که 24 میلیون مربع کوچک در تصویر وجود دارد. با افزایش تعداد پیکسل ها، اندازه تصاویر بیت مپ نیز افزایش می یابد.

از سوی دیگر، وکتورهایی هستند که کلمه «عکس» برای آنها مناسب نیست. اساساً بردارها از اشکال ساده مانند مثلث، مربع، مستطیل و غیره تشکیل شده اند. این اشکال نیز بر اساس فرمول های ریاضی شکل می گیرند. در نتیجه، بردارها از فرمول های ریاضی قابل فهم برای رایانه ها تشکیل شده اند. جالب اینجاست که هر چقدر هم که در وکتور از شکل استفاده شده باشد، تفاوتی در حجم آن وجود ندارد!

مقایسه فرمت های خروجی ایلاستریتور و فتوشاپ

در این بخش کمی پیچیدگی وجود دارد.

به طور خلاصه، فرقی نمی کند که پروژه شما بر اساس فتوشاپ باشد یا ایلاستریتور. در هر صورت می توانید آن را با فرمت PNG و JPG به صورت بیت مپ دریافت کنید.

اما در فتوشاپ، ممکن است بخواهید پروژه خود را ذخیره کنید و در آینده دوباره روی آن کار کنید. برای این منظور می توانید آن را با فرمت PSD ذخیره کنید.

در مورد تصاویر برداری، موضوع کمی پیچیده است. می توانید وکتورها را با فرمت EPS، SVG یا AI ذخیره کنید. اما برای اینکه بتوان تصاویر را به صورت وکتور مشاهده کرد، فایل باید در یکی از فرمت های SVG یا AI باشد. هر کسی که این تصاویر را دارد می تواند تغییراتی در آنها ایجاد کند. به یک معنا، تصاویر برداری را می توان اصلاح و ویرایش کرد. در صورت امکان خروجی پیکسل را با فرمت PNG و JPG دریافت کنید.

برنامه های Photoshop و Illustrator

برخی می گویند استفاده از فتوشاپ یا ایلاستریتور هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارد! این کاملا اشتباه است.

از فتوشاپ برای ایجاد تغییراتی در تصاویر مانند اصلاح رنگ، روتوش و رفع چین و چروک های قرمزی چشم و صورت و غیره استفاده می شود. به طور کلی فتوشاپ برای ایجاد تغییرات در تصاویر از پیش ضبط شده مناسب است.

اما در مورد ایلوستریتور باید بگوییم که اساسا نقطه شروع یک پروژه در این برنامه یک صفحه خالی خواهد بود. بنابراین این نرم افزار برای ایجاد تصاویر مناسب تر است.

مقایسه تصویرگر و فتوشاپ

در زیر، این دو را در بخش‌های مختلف با هم مقایسه می‌کنیم و تعیین می‌کنیم که آیا از Photoshop یا Illustrator برای هر یک از موارد زیر استفاده کنیم.

فتوشاپ یا ایلاستریتور: طراحی لوگو

از آنجایی که طراحی لوگو نیاز به استفاده از عناصر مختلف دارد و کار از صفر شروع می شود، ایلاستریتور بهترین انتخاب برای طراحی لوگو است. البته این کار با فتوشاپ هم قابل انجام است. اما مثل این است که به جای بیل از قاشق استفاده کنید!

فتوشاپ یا ایلاستریتور: طراحی سایت

به طور کلی ایلوستریتور یا فتوشاپ برای طراحی سایت مناسب نیستند. اما استفاده از فتوشاپ در بین طراحان وب که از هر دو استفاده می کنند رایج است. جالب است بدانید که Illustrator در این زمینه قابلیت های بهتری نسبت به فتوشاپ دارد. همچنین ایلاستریتور برای طراحی تجربه کاربری بهتر از فتوشاپ است. البته، هیچ یک از آنها نمی توانند به نرم افزارهای طراحی وب مناسب مانند Figma و Adobe XD نزدیک شوند.

فتوشاپ یا ایلاستریتور: طراحی پوستر

اگر قصد دارید پوستر مورد نظر را تنها در یک سایز چاپ کنید، فتوشاپ انتخاب بهتری است. اما اگر نیاز به چاپ این پوستر در سایت ها و سایزهای مختلف دارید، بهتر است از فتوشاپ استفاده کنید.

Photoshop یا Illustrator: هنر دیجیتال یا نقاشی دیجیتال

نقاشی دیجیتال یا هنر دیجیتال یکی از حوزه های طراحی گرافیک است که روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا می کند. تفاوت زیادی بین Photoshop و Illustrator در این بخش وجود ندارد. هر دو ابزارهای مشابهی برای این کار دارند که در به روز رسانی های اخیر به هر دو اضافه شده است.

ایلاستریتور یا فتوشاپ: طرح و قاب وایرفریم

ابتدا به معرفی مختصر اسکچ و وایرفریم می پردازیم.

اگر ابتدا طرح خود را روی کاغذ متوجه شده اید، می توانید با استفاده از اسکنر طرح خود را وارد فتوشاپ کنید و رنگ و لعاب زیبایی به آن بدهید. اما اگر از Wireframe استفاده می کنید و می خواهید آن را به صورت گرافیکی طراحی کنید، ابزارهای Illustrator گزینه های بیشتری را در اختیار شما قرار می دهند.

حالا کدام را انتخاب کنیم؟ فتوشاپ یا تصویرگر?

پاسخ به این سوال به نیازها و علایق شما بستگی دارد. علاوه بر این، نوع کاربر و پروژه مورد نظر شما نیز در این انتخاب گنجانده شده است.

اگر طراح وب هستید، می توانید از فتوشاپ برای طراحی رابط کاربری سایت، تصاویر و بنرها و عکس های محتوا و از ایلاستریتور برای طراحی تجربه کاربری، لوگو و چارچوب سایت استفاده کنید. اگر به هنر دیجیتال علاقه دارید، می توانید طرح های خود را در یکی از این دو وارد کنید؛ در صورت نیاز به طراحی پوستر می توانید آن را در ایلوستریتور در اندازه های مختلف طراحی کنید.

همه چیز به کاربر و هدف طراحی شما بستگی دارد. پس با توجه به این موارد بهترین نرم افزار را برای کار انتخاب کنید. اگر سوالی در مورد فتوشاپ یا ایلاستریتور دارید می توانید در قسمت نظرات بپرسید.