
امروزه با توجه به رشد کسب و کار اینترنتی، طراحی سایت و برنامه نویسی وب به یکی از مشاغل پرطرفدار تبدیل شده است. به طور کلی برنامه نویسی وب به دو دسته اصلی frontend و backend تقسیم می شود. در این میان فریمورک ها نیز به برنامه نویسان کمک می کنند. فریم ورک ها ابزارهایی هستند که با نوشتن کد کمتر به توسعه دهندگان کمک می کنند تا وب سایت مورد نظر را توسعه دهند و طراحی کنند. Next.js یکی از فریمورک های جاوا اسکریپت است که در این مقاله با توجه به ویژگی ها، مزایا و معایب آن به بررسی آن می پردازیم. اگر اطلاعات کافی در مورد جاوا اسکریپت ندارید، بهتر است قبل از شروع این مقاله به مقاله جاوا اسکریپت چیست بروید.
فریم ورک Next.js چیست؟
چارچوب Next.js یک چارچوب متن باز است که به صورت رایگان در اختیار توسعه دهندگان قرار می گیرد. این چارچوب خارج از جعبه، گزینه های زیادی برای کار با کتابخانه React در اختیار ما قرار می دهد. برای درک بهتر فریم ورک ها پیشنهاد می کنیم مقاله فریمورک چیست را مطالعه کنید؟
در واقع Next.js باعث می شود که پردازش صفحاتی که به صورت بومی با استفاده از React طراحی شده اند در سمت سرور اتفاق بیفتد و صفحات به صورت ایستا منتقل شوند. در نهایت این ویژگی سرعت بارگذاری وب سایت طراحی شده را بسیار افزایش می دهد. در واقع، Next.js یک چارچوب واکنشی برای مرحله بهره برداری است. برای اطلاعات بیشتر در مورد React بهتر است مقاله React چیست را مطالعه کنید.
به عبارت ساده تر، Next.js چارچوبی است که از زبان PHP و چارچوب جاوا اسکریپت استفاده می کند تا به توسعه دهندگان اجازه دهد تا برنامه های React سمت سرور را اجرا کنند. این فریم ورک محبوب دارای ویژگی های جالب دیگری است که هم برای برنامه های مشتری و هم برای تیم های توسعه بسیار مفید است. در زیر به بررسی برخی از ویژگی های این فریم ورک خواهیم پرداخت.
توابع Next.js

دانستن ویژگی های Next.js به شما کمک می کند تا این فریم ورک را بهتر درک کنید و در مورد نحوه کار و نحوه استفاده از آن بیشتر بدانید. در این بخش با ما همراه باشید تا برخی از ویژگی های NextJS را بررسی کنیم.
رندر سمت سرور
یکی از ویژگی های مهم Next.js رندر سمت سرور یا ایجاد و نمایش صفحات است. به دلیل این ویژگی است که Next.js از PHP که یک زبان سمت سرور است برای تولید صفحات HTML استفاده می کند. اگر اطلاعات کافی در مورد HTML ندارید، می توانید مقاله HTML چیست را مطالعه کنید. در واقع در Next.js صفحات شما در سمت سرور ایجاد می شوند و سپس آماده ارسال به کاربر می شوند. از این رو نیازی به پردازش کاربر نیست و از این رو سرعت بارگذاری صفحه افزایش می یابد. این در حالی است که اگر از Next.js استفاده نکنیم، در react داده ها از سرور گرفته شده و در سمت کلاینت (مرورگر کاربر) از این داده ها برای ایجاد و نمایش صفحات استفاده می شود. در این حالت ایجاد و پردازش صفحات در سمت کلاینت انجام می شود و این امر کاهش چشمگیر سرعت را به دنبال خواهد داشت.
چنین برنامه هایی باعث می شوند که کاربر در اولین بازدید از سایت شما مدت زمان نسبتا زیادی را منتظر بمانند تا وب سایت بارگذاری شود. زیرا ابتدا سرور باید فایل های جاوا اسکریپت را برای کاربر ارسال کند سپس مرورگر این فایل ها را اجرا می کند و تنها در این مرحله دریافت اطلاعات از پایگاه داده و سرور آغاز می شود. این عملیات زمان زیادی می برد. توجه داشته باشید که معنای زمان طولانی گاهی اوقات می تواند فقط چند ثانیه باشد و مشکلی ایجاد نکند، اما با توجه به استانداردهای سریع امروزی، بهتر است هنگام بارگذاری وب سایت، وقفه های چند ثانیه ای یکسان نداشته باشید.
استقلال قسمت جلویی از قسمت عقب
ویژگی دیگری که Next.js در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد استقلال کامل بین سایت های فرانت اند و بک اند است. در این شرایط سایت شما دارای دو Backend خواهد بود. یک بک اند که در دسترس کاربر سایت است و اطلاعات را از پایگاه داده می گیرد و کار اصلی سایت را انجام می دهد و یک بک اند دیگر که وظیفه رندر نتایجی را که از بک اند اصلی به آن می رسد و در واقع بک اند خواهد بود. و جلویی
با استفاده از Next.js می توانید مطمئن باشید که هر قسمت از سایت front-end و back-end کاملا مستقل از یکدیگر کار می کنند و نیازی به استفاده از برنامه نویسی یکپارچه نیست. این ویژگی به تیم های برنامه اجازه می دهد تا به طور مستقل روی بخش های مربوطه خود کار کنند. همچنین به توسعه دهندگان این امکان داده می شود که از دو زبان مختلف برای طراحی قسمت جلویی و پشتی سایت خود استفاده کنند.
پشتیبانی کامل از CSS
ویژگی دیگری که برای فریمورک ها ضروری و ضروری است، سازگاری کامل آن با CSS است. CSS یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است که برای رنگ آمیزی وب سایت استفاده می شود. Next.js سازگاری خوبی با زبان CSS دارد و می تواند به طور کامل از ScCSS، CSS و Sass پشتیبانی کند.
Next.js یک فریم ورک JS جلویی است. بنابراین علاوه بر موارد فوق باید با CSS-in-JS نیز سازگار باشد. این چارچوب به خوبی توانسته همه این موارد را پوشش دهد. به عبارت دیگر، استفاده از Next.js با CSS و سبک های خاص آن در تضاد نیست.
مسیریابی مبتنی بر فایل
کتابخانه پیشفرض React روتری برای ردیابی مسیر کاربر و تغییرات URL ندارد. برای این کار از پکیج هایی مانند react-router استفاده می کنند. وظیفه این بسته ها جلوگیری از رفتار پیش فرض مرورگر کاربر با تغییر URL در مرورگر کاربر برای نمایش مطالب مختلف در همان صفحه است.
یکی از مشکلات استفاده از این بسته ها این است که باید آنها را با React ترکیب کنیم و برای این کار به کدنویسی اضافی نیاز داریم. اما Next.js با معرفی یک سیستم ناوبری اختصاصی این مشکل را حل کرد. در پروژه های Next.js پوشه ای به نام pages وجود دارد که حاوی فایل ها و پوشه های مربوط به مسیریابی وب سایت است.
استفاده از این سیستم مزایای زیادی دارد. اولین مزیت این است که برای تولید مسیرها نیازی به نوشتن کد نداریم و Next.js این کار را برای ما انجام می دهد. مزیت دیگر این است که به دلیل نوشتن کد کمتر، خوانایی کد افزایش یافته و از شلوغی پروژه جلوگیری می شود. مزیت سوم استفاده از این مسیرها این است که درک سیستم و بررسی مسیرهای مسیریابی بسیار آسان است و تنها با بررسی پوشه pages می توانید مسیرهای سایت را بررسی کنید.
مزایا و معایب فریمورک Next.js

مانند تمام ابزارهای مورد استفاده در برنامه نویسی، Next.js دارای مزایا و معایب خود است.
مزایای فریمورک Next.js
چارچوب Next.js مزایای زیادی برای مشتریان و توسعه دهندگان دارد:
سرعت
یکی از مهمترین مزیت های فریم ورک NextJS سرعت بالا و عملکرد عالی آن است. با استفاده از این فریم ورک، صفحات با استفاده از رندر سمت سرور ایجاد می شوند و این باعث افزایش سرعت سایت می شود.
آسان برای یادگیری
برای کار با این فریم ورک کافی است با برنامه نویسی آشنا باشید تا در کمترین زمان کار با NextJS را یاد بگیرید. این فریم ورک ابزارهای زیادی را در اختیار شما قرار می دهد که می توانید از آنها به خوبی استفاده کنید.
پشتیبانی از تحریر
این فریم ورک از رمزگذاری نیز پشتیبانی می کند. به این ترتیب کدهایی که می نویسید به صورت خودکار پر شده و تایید می شوند. بنابراین، اگر می خواهید با استفاده از Next.js در TypeScript کدنویسی کنید، می توانید از پشتیبانی این فریمورک در هنگام کدنویسی بهره ببرید.
امکان استفاده از داده های متعدد
Next.js از SSG یا SSR پشتیبانی می کند. به عنوان یک توسعه دهنده، شما می توانید از یکی یا هر دو استفاده کنید.
معایب و محدودیت های فریمورک Next.js
Next.js به عنوان یک چارچوب نیز محدودیت هایی دارد. دانستن این محدودیت ها می تواند به شما در انتخاب یک چارچوب مناسب کمک کند.
1. Next.js یک فریمورک قدرتمند است که برای توسعه برنامه های پیچیده مناسب است. بنابراین، اگر قصد توسعه یک اپلیکیشن ساده را دارید، استفاده از این فریمورک توصیه نمی شود. زیرا بسیاری از امکاناتی که در اختیار شما قرار می گیرد مورد استفاده شما قرار نخواهند گرفت و فقط شما را سردرگم می کند.
2. مدت زمانی که طول می کشد تا برنامه سمت سرور به JS منتقل شود، مدتی طول می کشد و هر چه اندازه پروژه شما بزرگتر باشد، این زمان طولانی تر و روند کندتر می شود.
3. عدم انعطاف سیستم مسیریابی! اگرچه سیستم مسیریابی ارائه شده توسط Next.js مورد علاقه بسیاری از توسعه دهندگان وب است، اما نمی توان آن را تغییر داد. بنابراین اگر نمی خواهید از این سیستم استفاده کنید، راهی برای تغییر آن وجود ندارد.
برنامه های Next.js

با استفاده از NextJS، می توانید تمام موارد زیر را بسازید:
- محصولات SaaS
- صفحات وب استاتیک
- پورتال های وب
- سایت های تجارت و عمده فروشی
- داشبورد
- رابط های کاربری تعاملی
- وب سایت های Jamstack
دلایل استفاده از Next.js
توسعه سایت با استفاده از Next.js مزایای زیادی دارد که این فریم ورک را به یکی از بهترین گزینه ها برای طراحی و ساخت سایت تبدیل می کند. به طور خاص می توان گفت که استفاده از فریم ورک Next می تواند گزینه مناسبی برای طراحی وب سایت هایی باشد که از نظر سئو دارای اهمیت هستند. همچنین در مواردی که سرعت بارگذاری وب سایت برای شما مهم است، می توانید با استفاده از این فریم ورک سرعت بارگذاری سریع تری را تجربه کنید.
به طور کلی، اگر به عملکرد و سرعت بالا نیاز دارید و همچنین به کاربر پسند بودن وب سایت اهمیت می دهید، فریم ورک Next.js می تواند به بهترین نحو به شما کمک کند. با کمک ویژگی های قدرتمند ارائه شده توسط این فریم ورک، می توانید رابط کاربری خوبی ایجاد کنید.
نتیجه
Next.js یک چارچوب جاوا اسکریپت برای React است که ویژگیهای زیادی را در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد. استفاده از این چارچوب در طراحی وب سایت می تواند به افزایش سرعت بارگذاری صفحات وب سایت شما و در نتیجه بهبود تجربه کاربری بازدیدکنندگان وب سایت کمک کند. استفاده از Next.js به شما این امکان را می دهد که یک وب سایت مناسب سئو طراحی کنید و نرخ تبدیل سایت را بدون نیاز به وارد کردن کدهای اضافی افزایش دهید. در این مقاله سعی شده است در مورد ویژگی ها، مزایا و معایب این فریمورک قدرتمند صحبت کنیم تا بتوانید تصمیم بهتری در مورد انتخاب یک فریمورک مناسب بگیرید.