منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • فلاتر چیست؟ موارد استفاده و فواید فلاتر

فلاتر چیست؟ موارد استفاده و فواید فلاتر

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
فلاتر چیست؟ موارد استفاده و فواید فلاتر

با افزایش استفاده از تلفن های هوشمند، طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی موبایل مورد توجه ویژه قرار گرفت و زبان های برنامه نویسی با توجه به قابلیت ها، مزایا و معایب آن ها مورد استفاده قرار گرفت. فریمورک های متن باز و به طور کلی رایگان یکی از مهم ترین ابزارهای توسعه دهندگان برای ایجاد برنامه های اندروید و آیفون هستند که Flutter یکی از آنهاست. در این مقاله از پونیشا به طور مشخص به این سوال که فلاتر چیست پاسخ می دهیم و نگاهی دقیق تر به قابلیت ها، مزایا و معایب آن خواهیم داشت.

فریم ورک فلاتر چیست؟

فلاتر چیست؟

اگر می دانید فریم ورک چیست، باید بدانید که فریمورک های زیادی برای برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل وجود دارد. گوگل در سال ۲۰۱۷ آخرین فریم ورک خود را با نام Flutter معرفی کرد. Flutter یک چارچوب UI منبع باز است که امکان سفارشی سازی را برای توسعه دهندگان اندروید و iOS فراهم می کند.

چارچوب فلاتر از دو بخش اصلی تشکیل شده است:

کیت توسعه نرم افزار (SDK)

این بخش تمام ابزارهای مورد نیاز هر توسعه دهنده اندروید و iOS را برای توسعه یک برنامه ارائه می دهد. یک مثال آشنا ابزاری است که کدهای بومی را به کدهای دیگر برای ایجاد برنامه های بومی برای گوشی های آیفون و اندروید تبدیل می کند.

بخش کتابخانه UI مبتنی بر ویجت

در این قسمت عناصر UI مانند دکمه ها، متون و اسلایدرها در اختیار برنامه نویسان قرار می گیرد تا بتوانند به راحتی اپلیکیشن مورد نظر را با توجه به پروژه هدف بومی سازی کنند.

معماری چارچوب فلاتر

معماری چارچوب فلاتر
  • در بین زبان های برنامه نویسی، شما زبان برنامه نویسی دارید که مانند فریم ورک فلاتر توسط گوگل تولید می شود، بیشترین استفاده را از فلاتر برای توسعه اپلیکیشن موبایل دارد. دارت بر توسعه front-end تمرکز دارد و بر ساخت برنامه هایی تمرکز دارد که هم در وب و هم در دستگاه های تلفن همراه استفاده می شوند.
  • موتور فلاتر بخشی دیگر از معماری فریمورک فلاتر به زبان برنامه نویسی C++ نوشته شده است. موتور فلاتر از رندر سطح پایین با استفاده از کتابخانه گرافیکی گوگل به نام Skia پشتیبانی می کند. اهمیت این موتور به دلیل نقشی است که در افزودن کتابخانه های اصلی فلاتر به پروژه توسعه دهنده ایفا می کند.
  • کتابخانه بنیاد یکی از اجزای معماری فلاتر به زبان دارت نوشته شده است. این کتابخانه تعدادی کلاس و عملکرد دارد که توسعه دهندگان iOS و Android می توانند از آنها برای توسعه برنامه ها استفاده کنند. نمونه ای از اهمیت کتابخانه Foundation در برنامه نویسی Flutter نقش آن در اتصال توسعه دهنده به موتور Flutter API است.
  • بخش پایانی معماری فلاتر ابزارهای طراحی خاص است. دو گروه از این ویجت ها وجود دارد ویجت هستند. اولین ویجت Material Design نام دارد که زبان طراحی گوگل است. دومی ویجت کوپرتینویی است که به کاربران کمک می کند تا طراحی اپل را شبیه سازی کنند.

ویژگی های ارتعاش

اگر تصمیم گرفته اید پروژه برنامه نویسی اپلیکیشن خود را با فریم ورک فلاتر تعریف کنید و آن را به توسعه دهندگان بسپارید، بهتر است با ویژگی های آن آشنا باشید.

  • مدیریت زمان و تکمیل سریع پروژه برنامه نویسی یکی از مهمترین جنبه های شغل برنامه نویس است. فلاتر با ارائه تعداد قابل توجهی از کدهای از پیش تعریف شده سرعت کاربران خود را افزایش می دهد. بنابراین با فلاتر می توان هر نوع اپلیکیشنی را توسعه داد و در کمترین زمان ممکن به دست کاربران رساند.
  • توسعه دهندگان ویجت های زیادی در اختیار دارند. علاوه بر کدهای آماده، ویجت های مختلفی وجود دارد که توسعه اپلیکیشن های اندروید و iOS را تسهیل می کند.
  • فلاتر با تمام سیستم ها سازگار است و این باعث می شود در طراحی اپلیکیشن های مختلف مفید باشد. در حالی که برنامه های توسعه یافته دارای کمترین باگ هستند و می توان آنها را بر روی سیستم های مختلف آزمایش کرد.
  • Flutter یک چارچوب متن باز است. این ویژگی باعث شد تا تعداد زیادی از توسعه دهندگان بتوانند از فلاتر در پروژه های خود استفاده کنند و از بسته های مختلفی که توسط توسعه دهندگان دیگر به صورت رایگان توسعه داده شده است استفاده کنند.
  • Flutter بومی سازی اپلیکیشن را آسان می کند. برای توسعه برنامه های کاربردی کاربر پسند، برنامه نویسان آنها را بومی سازی می کنند. Flutter با SDK خود شرایط را برای استفاده مجدد از زبان های Kotlin و Swift در اندروید و iOS فراهم می کند.
  • Flutter مستندات کاملی را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. این مستندات به توسعه دهندگان کمک می کند تا از کدهای از پیش ساخته شده برای پروژه های برنامه نویسی آیفون و اندروید خود استفاده کنند.
  • یکی از ویژگی هایی که باعث افزایش محبوبیت فلاتر در بین توسعه دهندگان شده است، قابلیت Hot reload است. با استفاده از این ویژگی، توسعه دهندگان می توانند پس از اعمال تغییرات کدنویسی، به سرعت نتیجه را در دستگاه های تلفن همراه مشاهده کنند. این ویژگی یک صرفه جویی در زمان است که ارزش آن غیرقابل انکار است.

فلاتر برای چه پروژه هایی مناسب است؟

پروژه های سازگار با فلاتر

Flutter در رقابت تنگاتنگ با چارچوب‌های توسعه اپلیکیشن مانند React Native است، در حال رشد و تکامل است و برای توسعه برنامه‌هایی که نیاز به چند پلتفرم و بومی‌سازی دارند، مفید است. با توجه به افزایش تعداد پروژه های فلاتر، جذب توسعه دهندگان فلاتر نیز رو به افزایش است.

کسب‌وکارهایی مانند بانک‌ها و فروشگاه‌های آنلاین بزرگ که مشتریان زیادی دارند برای طراحی اپلیکیشن به Flutter مراجعه می‌کنند. در زیر چند نمونه از معروف ترین پروژه های فلاتر را ارائه خواهیم داد.

اپلیکیشن InKino

InKino یکی از برنامه های خرید بلیط سینما است که به فنلاندی ها کمک می کند تا بلیط های فیلم مورد نظر خود را سریع خریداری کنند. InKino نمونه ای از پروژه Dart بین پلتفرمی است که بر روی اندروید و iOS با پایه کد یکسان توسعه یافته است.

برنامه آموزش موسیقی

یکی از برنامه های محبوبی که خواندن نت های موسیقی را برای دانش آموزان آسان می کند MusicTotter است. این برنامه با ظاهر جذاب و بومی سازی نزدیک به برنامه بومی توانست بالاترین امتیاز را در اپ استور کسب کند.

اپلیکیشن گوگل ادز

گوگل ادز یکی از کاربردی ترین اپلیکیشن ها در حوزه دیجیتال مارکتینگ است. طراحی اپلیکیشن Google Ads با Flutter آن را در بین بازاریابان کاربر پسند کرده است. به گونه ای که بررسی کمپین ها و تجزیه و تحلیل آمارهای مختلف در این پلتفرم به راحتی با اپلیکیشن انجام می شود.

مزایا و معایب فلاتر

تا اینجا به شما گفتیم فلاتر چیست و چه کاربردهایی دارد. اما این فریمورک مانند هر فریم ورک دیگری دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

فواید فلاتر چیست؟

  • یادگیری آسان و استفاده آسان یکی از مهمترین مزایای فلاتر است. همین مزیت باعث می شود برنامه نویسانی که برنامه های جاوا و سوئیفت را برای اندروید و آیفون توسعه می دهند کمترین خطا را در کار خود داشته باشند.
  • کاهش هزینه های برنامه نویسی با استفاده از فیلترها امکان پذیر است. مقرون به صرفه بودن نکته ای است که برای کارفرمایان از اهمیت بالایی برخوردار است. فلاتر چارچوبی است که توانسته فعالیت های تیم های برنامه نویسی را در تهیه یک پلتفرم مدولار متمرکز کند. ادغام تیم های برنامه و هزینه های جانبی مرتبط با ماژول به طور قابل توجهی هزینه ها را کاهش داد.
  • Flutter ویجت ها، کدها، کتابخانه ها و ابزارهای مختلفی را برای توسعه دهندگان اندروید و iOS فراهم می کند. این باعث افزایش انعطاف پذیری رابط کاربری برنامه ها شد. در حالی که بسیاری از فریم ورک ها در مقایسه با Flutter ابزار و امکانات کمتری را در اختیار کاربران خود قرار می دهند.
  • عملکرد بالای برنامه های توسعه یافته با Flutter را نمی توان نادیده گرفت. برخلاف بسیاری از چارچوب ها و زبان های برنامه نویسی، Flutter از یک کامپایلر قدرتمند استفاده می کند که با سیستم عامل های مختلف و معماری ماشین سازگار است. در نتیجه، برنامه بومی سازی شده مانند یک برنامه بومی عمل می کند.
  • جامعه رو به رشد توسعه دهندگان فلاتر گواهی بر کیفیت بالای عملکرد فلاتر است. زمانی که برنامه نویسان چارچوب ها و زبان های برنامه نویسی را توسعه می دهند یا از آنها استفاده می کنند، آنها را بهبود می بخشند. مانند بسیاری از زبان های برنامه نویسی، Flutter تالارهای گفتگوی خود را ایجاد کرده است. این جوامع در حال رشد، Flutter را به جلو می برند و توسعه دهندگان بیشتری را به استفاده از Flutter دعوت می کنند.

معایب فلاتر چیست؟

اکنون وقت آن است که به معایب فلاتر نگاهی بیندازیم.

  • سن کم فلاتر یکی از نقاط ضعف اوست. زیرا هنوز بسیاری از توسعه دهندگان دقیقاً در مورد Flutter و قابلیت ها یا مزایای آن اطلاعاتی ندارند.
  • پیچیدگی و دشواری استفاده از زبان برنامه نویسی دارت باعث شد تا برنامه نویسان راه ساده تری برای جایگزینی دارت بیابند و از چارچوبی مناسب برای یک زبان برنامه نویسی جایگزین استفاده کنند.
  • وزن برنامه های طراحی شده با Flutter را نمی توان دست کم گرفت. دلیل این سنگینی وجود کدهایی است که اپلیکیشن را با سیستم های مختلف سازگار می کند.
  • یکی دیگر از معایب فلاتر نیاز به کدنویسی اولیه است. در واقع برای توسعه یک برنامه ساده باید کدنویسی زیادی انجام شود که باعث سنگینی برنامه می شود.

نتیجه

Flutter یکی از فریمورک های نوپای گوگل است که توانسته به توسعه دهندگان اندروید و IOS کمک کند تا برنامه های سازگار با سیستم های مختلف را توسعه دهند و بومی سازی کنند. اکنون که می دانید فلاتر چیست و چه کاربردی دارد، می توانید به راحتی پروژه فلاتر خود را در Punisha ثبت کنید. با انتخاب Punisha می توانید با همکاری بهترین برنامه نویسان و توسعه دهندگان با کیفیت ترین کارها را ارائه دهید.