در حال حاضر لوگو اولین ابزار و تصویر برای برقراری ارتباط با مخاطبان هدف هر کسب و کاری است. لوگو به عنوان یک هویت بصری، با استفاده از گرافیک، هدف (پیام اصلی) و ویژگی های برند را به تصویر می کشد. در دراز مدت، لوگوها باعث شناخت برند و جاودانگی می شوند. نرم افزارهای طراحی لوگو انواع مختلفی دارند و طراحان با توجه به مهارت خود و در نظر گرفتن کاربردهای خود از این نرم افزارهای گرافیکی استفاده می کنند. در این مقاله شما را با محبوب ترین نرم افزارهای رایگان طراحی لوگو و همچنین مزایا و معایب آنها آشنا می کنیم. اگر قصد ورود به دنیای طراحی گرافیک را دارید می توانید با دانلود این برنامه ها لوگوهایی با بالاترین کیفیت طراحی کنید.
هدف از طراحی لوگو چیست؟
طراحی لوگو ابزاری استراتژیک برای ارائه و انتقال پیام برند است. بنابراین لوگو باید با توجه به موضوع و هدف کسب و کار طراحی شود. برای طراحی یک لوگوی خاص و ماندگار به سادگی و به دور از هرگونه پیچیدگی و پیچیدگی فکر کنید. در واقع، هر چه لوگو ساده تر باشد، خواندن و درک آن برای مخاطب آسان تر است.
همچنین بهتر است از دنیای مد و گرایش های طراحی کمک نگیرید. زیرا لوگو باید ماهیت برند شما را در دراز مدت نشان دهد. در نتیجه این لوگو نباید محدود به زمان خاصی باشد!
اینها تنها بخشی از اصول طراحی لوگو هستند که به شما در دستیابی به لوگوی متمایز کمک می کنند و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم بخوانید: ویژگی های یک لوگوی خوب چیست؟
اما اهمیت ایجاد و طراحی لوگو چیست؟
از مهم ترین اهداف طراحی لوگو برای یک برند یا کسب و کار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- صدای برند شما در قالب یک تصویر
- دادن شخصیت برند و شناسایی فوری
- ایجاد اعتماد و نفوذ بیشتر
- افزایش وفاداری مشتری
- تمایز از رقبا
- قابل استفاده در تمامی زمینه ها (تبلیغات، شبکه های اجتماعی و …)
- و…
ما بهترین نرم افزار طراحی لوگو را برای شما آورده ایم
برای طراحی لوگو نرم افزارهای مختلفی وجود دارد که امکانات زیادی را در اختیار طراحان قرار می دهد. البته امروزه با استفاده از برخی نرم افزارها و وب سایت ها، طرح های آماده لوگو به راحتی در دسترس افراد زیادی قرار گرفته است. اما اگر می خواهید در این رقابت فشرده برنده شوید و یک طراحی منحصر به فرد می خواهید، استفاده از نرم افزارهای طراحی لوگو مانند فتوشاپ، کورل دراو و غیره را به شما پیشنهاد می کنیم. استفاده از این نرم افزارها علاوه بر ایجاد طراحی منحصر به فرد و متمایز، اعتماد مشتریان بالقوه را نیز جلب می کند. در حالی که سازندگان لوگو رایگان طرح های تکراری را در اختیار شما قرار می دهند. در زیر به بررسی برخی از این نرم افزارهای محبوب آرم ساز می پردازیم.
تصویرگر
Illustrator یک ویرایشگر گرافیک برداری از شرکت Adobe است. این نرم افزار بسیار انعطاف پذیر قادر است هر آنچه را که طراح می خواهد ایجاد کند. ایلاستریتور در ساخت لوگو، کارت ویزیت، پوستر و … عملکرد بسیار خوبی دارد. با وجود انواع سازها طراحی لوگو به صورت وکتور و همچنین مدیریت و کنترل رنگ از ویژگی های خوب این نرم افزار می باشد. فایل های وکتور آن تضمین می کند که کیفیت لوگو در هر اندازه ای چه بزرگ (نمایش بیلبورد) و چه کوچک (کارت ویزیت) لطمه نمی بیند. نرم افزار Illustrator از افزونه هایی مانند Ai، SVG، EPS و PDF نیز پشتیبانی می کند.
مزایای نرم افزار Illustrator در طراحی لوگو عبارتند از:
- ابزارهای طراحی وکتور برای طراحی لوگو وجود دارد
- امکان رنگ آمیزی و طراحی پرسپکتیو
- دارای یک رابط کاربری انعطاف پذیر و قابل تنظیم است
- امکان ترسیم اشکال مختلف با استفاده از ابزار Shape Builder
- امکان نوشتن با لمس و طراحی دیجیتال
- و…
این نرم افزار نیز مانند هر برنامه دیگری علاوه بر مزایای بیشمار، دارای معایبی نیز می باشد. برای مثال همه افراد توانایی کار با این نرم افزار نسبتا پیچیده را ندارند و استفاده از ایلاستریتور نیازمند یادگیری و کسب مهارت است. اشکال دیگر این است که هنگام انتخاب هر ساز، مشاهده تنها یک ویژگی است.
فتوشاپ
فتوشاپ معروف ترین نرم افزار ایجاد و اصلاح طرح های گرافیکی است. فتوشاپ نیز مانند ایلاستریتور یک محصول ادوبی است. این نرم افزار جامع در هر زمینه ای مورد استفاده قرار می گیرد و با قابلیت های متنوع خود این توانایی را به افراد می دهد که ایده های موجود در ذهن خود را زنده کنند.
نرم افزار فتوشاپ دارای رابط کاربر پسند و قابل تنظیم است. همچنین نمی توان از مزایایی چون در دسترس بودن طیف وسیع رنگ، اجرای حرفه ای ابزارها و اعمال افکت های مختلف در طراحی لوگو با استفاده از لایه ها چشم پوشی کرد. در فتوشاپ امکان ایجاد نقاشی های دیجیتال و طرح های سه بعدی نیز وجود دارد و می توانید با استفاده از قلم نور هر طرحی را که می خواهید بکشید.
فتوشاپ یک ویرایشگر مبتنی بر پیکسل است که باعث کاهش کیفیت در هنگام مقیاس بندی یا تغییر اندازه یک طرح می شود. این مشکل می تواند یکی از مهم ترین ایرادات طراحی لوگو باشد. از دیگر معایب این نرم افزار محبوب می توان به حجم زیاد و لزوم مطالعه آن اشاره کرد.
کورل دراو
نرم افزار ویرایش گرافیک وکتور Corel Draw در زمینه های زیادی قابل استفاده است که یکی از آنها طراحی لوگو می باشد. کار با نرم افزار کورل آنقدر آسان است که فرقی نمی کند مبتدی باشید یا حرفه ای. Corel Draw با فونت های متفاوت و متنوع خود نیز طراحی جاودانه ای ایجاد می کند و به شما امکان طراحی تصاویر واقعی و متمایز را می دهد.
Corel Draw مانند ایلاستریتور یک نرم افزار مبتنی بر برداری است. یعنی بدون نگرانی از افت کیفیت می توانید تصاویر مختلفی ایجاد کنید و اندازه آنها را تغییر دهید. پسوند انحصاری این نرم افزار CDR است، اما از پسوندهای (فرمت) بسیار متنوعی پشتیبانی می کند.
از دیگر مزایا و ویژگی های نرم افزار کورل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پشتیبانی از حالت پیکسل و برداری
- با استفاده از قلم های روشن، طرح های دستی را به گرافیک تبدیل کنید
- سازگاری با سایر نرم افزارها
- امکانات طراحی نامحدود
- و…
از معایب این نرم افزار مواردی مانند عدم پشتیبانی از طرح های سه بعدی و فرمت غیر استاندارد فایل خروجی است.
طراح وابستگی
Affinity Designer یکی از نرم افزارهای کمتر شناخته شده ویرایش گرافیک است. شاید این نرم افزار نسبت به نرم افزاری که در بالا ارائه کردیم امکانات محدودتری داشته باشد اما بتواند نتایج قابل قبولی ارائه دهد. نرم افزار Affinity Designer حجم نسبتا کمی دارد و از وکتور و رستر پشتیبانی می کند. این نرم افزار طراحی لوگو دارای ویژگی های بسیاری با ابزارهای مختلف است که به شما در ایجاد یک لوگوی منحصر به فرد کمک می کند. قابلیت سوئیچ بین حالت برداری و پیکسلی یکی از مهم ترین مزایای آن است. Affinity Designer توانایی ذخیره خروجی کار در فرمت های مختلف و ادغام با سایر نرم افزارهای طراحی لوگو را دارد. همچنین از فضای رنگی مانند Grayscale، LAB، CMYK و RGB پشتیبانی می کند.
عدم وجود خطوط تصحیح پرسپکتیو و نداشتن فرمت خروجی Ai از معایب این نرم افزار محسوب می شود.
Inkscape
Inkscape یک نرم افزار ترسیم برداری وکتور رایگان است که برای طیف گسترده ای از کارهای گرافیکی استفاده می شود. اسکایپ یک نرم افزار عالی برای افراد مبتدی و حرفه ای است. Inkscape می تواند کارهایی مانند نرم افزار مبتنی بر پیکسل (فتوشاپ) را انجام دهد. این نرم افزار به شما این امکان را می دهد که از طرح های ساده طرح های پیچیده ایجاد کنید تا واقعی به نظر برسند. پسوند پیش فرض SVG SVG است، اما از افزونه های دیگر نیز پشتیبانی می کند. از امکانات آن می توان به ابزارهای متنوعی مانند اشکال، متن و رنگ اشاره کرد. این نرم افزار متن باز است و می تواند روی هر سیستم عاملی به جز مک اجرا شود.
GIMP
GIMP مخفف GNU Image Manipulation Program می باشد. این نرم افزار ویرایش متن باز و رایگان می خواهد فتوشاپ را به چالش بکشد و طبق بررسی ها این توانایی را دارد! Gimp به شما کمک می کند یک لوگوی متمایز با یک رابط کاربری ساده طراحی کنید. حجم کم این نرم افزار بر خلاف فتوشاپ آن را برای دستگاه های ضعیف تر مفید می کند. گیمپ گزینه ای مناسب برای مبتدیان است که از زبان فارسی نیز پشتیبانی می کند. برای دسترسی به امکانات بیشتر می توانید پلاگین های مختلف گیموت را نصب کنید. همچنین این نرم افزار قابلیت ادغام با سایر نرم افزارهای طراحی را نیز دارد.
از معایب این نرم افزار انعطاف پذیر (GIMP) می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دریافت خروجی CMYK ممکن نیست
- عدم امکان انتخاب چندین لایه به طور همزمان
- خطاهای مکرر و پشتیبانی ضعیف
- و…
طراح گراویت
Gravity Designer یک نرم افزار رایگان چند منظوره است. نرم افزار Gravit بر روی هر سیستم عاملی قابل نصب است و همچنین به دلیل حجم کم عملکرد خوبی دارد. البته اگر قصد نصب آن را ندارید می توانید از نسخه آنلاین Gravity استفاده کنید.
نرم افزار Gravit Designer در طراحی وکتور، انیمیشن و طراحی لوگو کاربرد دارد. Gravit Designer رابط کاربری ساده ای دارد و نسبتاً شبیه محصولات Adobe مانند Illustrator است.
برای طراحی در این نرم افزار می توانید ریزترین جزئیات را مشاهده کرده و در صورت لزوم اصلاح کنید. زیرا Gravit به شما اجازه می دهد تا 25600% زوم کنید. Gravit یک ابزار ویرایش SVG با طیف گسترده ای از افکت ها است.
امکانات محدود در نسخه رایگان یکی از نقاط ضعف این نرم افزار است اما در عین حال مفید است. اگر به تازگی ساخت لوگو را شروع کرده اید، این نرم افزار گزینه خوبی برای کسب تجربه و حرفه ای شدن است.
در پایان
با توجه به توضیحات و معرفی انواع بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو، شاید همچنان به دنبال بهترین نرم افزار باشید! ایلاستریتور، فتوشاپ و غیره با قابلیت های متفاوتشان به یک معنا بهترین هستند. برای انتخاب نرم افزار طراحی لوگو، بهتر است ابتدا مهارت های لازم را کسب کنید تا بتوانید با توجه به نیاز خود یکی را انتخاب کنید.
لوگو نوعی امضای برند شماست که چهره کسب و کار و نوع محصولات شما را نشان می دهد. در این بازاریابی رقابتی ایجاد یک لوگوی منحصر به فرد از اهمیت بالایی برخوردار است که در قسمت عینی طراحی لوگو به آن اشاره کردیم. علاوه بر این، یک لوگو می تواند به عنوان یک شمشیر دو لبه عمل کند، یعنی می تواند به پیشرفت های بزرگ منجر شود یا با همان سرعت شما را نابود کند، پس باید روی طراحی آن سرمایه گذاری کنید.
Punisha با فریلنسرهای مجرب به شما امکان می دهد با سفارش طراحی لوگو به هدف ایده آل خود برسید.
به نظر شما کدام یک از این نرم افزارها برای طراحی بهتر است؟ خوشحال می شویم نظرات خود را در قسمت پیشنهادات بنویسید.