
احتمالاً یکی از سخت ترین انتخاب ها در ویرایش ویدیو، انتخاب بین Premiere و After Effects است. جستجو در سایت Adobe می تواند نکات خوبی برای پاسخ به این سوال به ما بدهد. البته به نظر می رسد که این دو نرم افزار از نظر فنی شباهت های زیادی با یکدیگر دارند و از بسیاری جهات شبیه هم هستند. اما همیشه توانایی تعیین کننده برتری نیست. بسته به تفاوت های ظریف بین این دو، ممکن است در موقعیت های مختلف بهتر از دیگری نمایش داده شوند. با این اوصاف، تحقیق در مورد تفاوت های کلیدی افتر افکت و پریمیر به شما کمک می کند تا مزیت های هر یک از این دو نرم افزار را در موقعیت های مختلف بهتر درک کنید و در تصمیم نهایی شما تاثیر مثبتی داشته باشد.
مطالب این مقاله
1. جدول زمانی
تفاوت های زیادی بین امکانات و ابزارهای ویرایشی این دو نرم افزار وجود دارد، اما مقایسه را از جدول زمانی که کلیدی ترین جزء هر نرم افزار ویرایشی است شروع می کنیم. Timeline Premiere بسیار دقیق است و شامل گزینه های گسترده ای برای مدیریت و جابجایی بین کلیپ ها و فایل ها در یک پروژه بزرگ است. از طرف دیگر، After Effects Timeline به شما توانایی کمتری برای کار با چندین کلیپ به طور همزمان می دهد، اما در عوض به شما امکان می دهد با اجزای پروژه به روشی ساده تر، کاربر پسندتر و سریع تر تعامل داشته باشید.
اما اگر بخواهیم صادق باشیم، Timeline Premier به دلیل امکانات بیشتر دست ویراستار را بازتر می گذارد و البته رابط کاربری آن به گونه ای است که سرعت کار این دسته از افراد را بسیار بالاتر می برد; اگرچه این جدول زمانی دارای پیچیدگی هایی است، اما یادگیری این موارد کار با آن را لذت بخش و البته بسیار سریع تر می کند. بنابراین در اولین قدم این مقایسه باید بگوییم که پریمیر برنده است و جدول زمانی بهتری را برای ویرایش ویدیو و رسیدن به نتیجه نهایی در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
2. ویرایش
علاوه بر جدول زمانی، پریمیر دارای یک رابط کاربری و همچنین مجموعه ای از ابزارها است که به ویرایش و ایجاد تغییرات مختلف در ویدیوها، صوتی و تصویری کمک می کند. البته این مشکل تعجب آور نیست زیرا Premiere یکی از بهترین و اولین نرم افزارهای ویرایش ویدیو است. از سوی دیگر، اگرچه After Effects یک نرم افزار ویرایش است. اما نه کاربر پسند است و نه مجموعه کاملی از ابزارها را شامل می شود، بنابراین محیط مناسبی برای ویرایش پروژه های بزرگ نیست.
شاید مهمترین تفاوت این دو نرم افزار این باشد که Premiere مجموعه کاملی را ارائه می دهد و می تواند برای هر پروژه ویرایش ویدیویی استفاده شود. در عوض، After Effects بیشتر بر روی جلوه های ویژه و موشن گرافیک تمرکز دارد. علاوه بر این، After Effects دارای یک محیط پیچیده است که کار را برای کاربران دشوار می کند. اگرچه ویرایش ویدیو در این ابزار امکان پذیر است، اما مسلما باید کند و دشوار باشد.
3. میکسر صدا
امروزه به همان اندازه که فضای بصری ویدیو اهمیت زیادی دارد، قسمت صوتی آن نیز اهمیت زیادی دارد. در همین راستا پریمیر دارای میکسر صدا قدرتمندی است که با استفاده از آن می توان خروجی های صوتی یک پروژه را به بهترین شکل ممکن کنترل و مدیریت کرد و حتی برای این منظور پلاگین استاندارد VST3 استفاده شده. باید گفت افتر افکت فاقد این راحتی ها و ظرافت ها بوده و در این قسمت از پریمیر عقب است. البته این موارد را نمی توان دلیلی برای نمایش بهتر یا تاثیر بدتر دانست. بلکه عمدتاً به دلیل تفاوت های عملکردی این دو نرم افزار است.
4. موتور پخش جیوه
شاید سختافزار با این موتور کلیدیترین ویژگی نرمافزار تلقی نشود، اما برای تمیز کردن، پریمیر باید کاملاً به سختافزار یا نرمافزار برای انجام وظایف خود متکی باشد.
به عنوان مثال، اگر کارت گرافیکی دارید که توسط موتور MPE پشتیبانی میشود، میتوانید کلیپها و دنبالهها را در طول جدول زمانی پروژه خود پیشنمایش کنید و بدون اینکه منتظر رندر شدن آنها باشید، آنها را در پنجره پیشنمایش پخش کنید. چنین وضعیتی باعث می شود روند ویرایش ویدیو بسیار سریعتر شود. قابلیتی که در After Effects وجود ندارد و این ابزار را در زمینه ویرایش ویدیو یک قدم عقب تر از Premiere می کند.
5. خروجی های همزمان چند دوربین از یک صحنه را به راحتی ویرایش کنید
در بحث ادیت و ویرایش ویدئو، این قابلیت نکته ای محسوب می شود که افتر افکت در مورد آن حرفی برای گفتن ندارد. Premiere به شما امکان می دهد بین چندین دوربین جابجا شوید، جدول زمانی را بین تصاویر تولید شده توسط هر یک از آن دوربین ها هماهنگ نگه دارید و به راحتی از یک دوربین و زاویه به دوربین دیگر سوئیچ کنید.
6. مدیریت فایل
بسیاری از مردم این جنبه را نادیده می گیرند، اما واقعیت این است که مدیریت فایل برای موفقیت هر چه بیشتر پروژه بسیار مهم است. به همین دلیل، Premiere Goy از After Effects پیشی گرفته و در بخش مدیریت رسانه خود دارای ویژگی هایی است که به کاربر امکان ویرایش آسان و سازماندهی بیشتری می دهد.
هسته اصلی ویژگی های مدیریت فایل After Effects بر اساس جلوه های ویژه و پروژه های موشن گرافیک است. بنابراین، زمانی که بخواهید فایل های یک پروژه ویرایش ویدیو را با آن مدیریت کنید، کار بسیار کندتر پیش می رود.
7. مبدل کردن
بالاخره به جایی رسیدیم که افتر افکت از پریمیر پیشرفتهتر است و ویژگیهای بهتری ارائه میدهد، زیرا افتر افکت تواناییهای منحصربهفردی در زمینه ماسک کردن دارد. به عنوان مثال، ایجاد ماسک هایی که صحنه های مختلف را ترسیم و پوشش می دهند، یکی از اساسی ترین کارهایی است که افتر افکت در آن بی نقص است و با این تکنیک، کار ایجاد جلوه های ویژه آسان می شود. از طرفی استفاده از هیچ یک از این ویژگی ها در پریمیر آسان نیست، در واقع رابط کاربری پریمیر استفاده از ماسک ها را با مشکل مواجه می کند و در هنگام استفاده از آن ها فرآیند ویرایش به کندی انجام می شود.
8. دوربین دنباله دار
After Effects 3D Camera Tracker ابزاری عالی برای ردیابی حرکات دوربین در یک صحنه است. با استفاده از این تکنیک می توانید لایه های جدیدی را که با صحنه اصلی مطابقت دارد به تصویر اضافه کنید. تصاویر را به بهترین و آسان ترین شکل ممکن ترکیب کنید. کاری که پریمیر نمی تواند انجام دهد.
9. جلوه ها
برای اعمال افکت هایی مانند حرکت، تنظیم رنگ، تاری یا شفافیت، انتقال سایه و … مجموعه ای از ابزارهای ویژه در After Effects تعبیه شده است که محبوبیت این نرم افزار را دو چندان می کند و باید بگوییم نه پریمیر و نه نرم افزار دیگری. در این زمینه آنها قادر به رقابت با After Effects نخواهند بود.
رابط کاربری و محیط کاری این نرم افزار به گونه ای طراحی شده است که کاربران می توانند با استفاده از ابزارهای بومی و اصلی افتر افکت و یا با استفاده از پلاگین های مختلف، تغییرات مورد نظر خود را در پروژه های ویدئویی خود اعمال کنند.
ناگفته نماند که After Effects نرم افزاری است که برای ایجاد جلوه های بصری و ویژه طراحی شده است و با ارائه طیف نامحدود افکت ها و همچنین متحرک سازی و روش های انتقال بین قسمت های مختلف ویدئو، مجموعه ای از ابزارهای غنی را در اختیار افراد قرار داده است. که آنها می توانند این وظایف را به گونه ای انجام دهند که تضمین شده است که برای آنها بسیار آسان است و ابزارهای ویرایش آن در هر سطح و برای هر پروژه ای ضروری است.
نتیجه
مقایسه پریمیر و افتر افکت شاید شبیه مقایسه نرم افزارهای Word و Excel باشد. همچنین می توانید متن را در اکسل تنظیم کنید. از طرف دیگر، در Word می توانید با ایجاد جدول، یک صفحه گسترده ایجاد کنید. اما نتیجه نهایی این کارها زمان زیادی می برد و کیفیتی که در هنگام استفاده از نرم افزار انتظار می رفت را ارائه نمی دهد. شاید این قیاس به درک تفاوت بین پرایمر و افترافکت کمک کند.
نتیجه مقایسه ما این بود که هر دو نرم افزار از حرفه ای ترین ابزارهای موجود در زمینه تدوین فیلم و فیلم هستند که هر کدام بر روی قسمت خاصی تمرکز کرده و به نوعی مکمل یکدیگر هستند. یعنی اعمال برخی تغییرات در ویدیو بهتر است از برنامه ویرایش ویدیو کمپانی ادوبی و در برخی موارد دیگر باید بعد از اثرات استفاده شود. البته به یاد داشته باشید که Premiere بهترین گزینه برای ویرایش و ویرایش ویدیو است و After Effects بهترین ابزار برای ایجاد جلوه های بصری فوق العاده است.
اگر این مقاله برای شما مفید بود، آموزش های زیر را نیز توصیه می کنیم:
==