
وردپرس و جوملا دو سیستم مدیریت محتوا (CMS) قدرتمند و کاربردی هستند. بسیاری از سایت ها و فروشگاه های آنلاین ایجاد شده در اینترنت با استفاده از این دو ساخته شده اند. مقایسه وردپرس و جوملا به عنوان پرکاربردترین سیستم مدیریت محتوا در جهان از نظر امنیت، سئو، سختی نصب و غیره. بنابراین پیشنهاد می کنیم انتهای این مقاله را بخوانید تا با مزایا و معایب و برنده مقایسه وردپرس و جوملا آشنا شوید.
CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟
CMS مخفف Content Management System است. سیستم های مدیریت محتوا در واقع نوعی نرم افزار برای مدیریت اطلاعات و محتوای وب سایت ها در اینترنت هستند. با کمک CMS امکان افزودن هر نوع محتوا و ایجاد هرگونه تغییر بصری در سایت وجود دارد.
در حال حاضر وردپرس و جوملا دو سیستم مدیریت محتوای پرکاربرد در جهان هستند. با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا، می توانید سایت خود را بدون یک خط کدنویسی ایجاد کنید. شما به سادگی با نصب وردپرس بر روی هاست خود (که معمولا توسط شرکت میزبان انجام می شود) و نصب یک قالب رایگان، سایت اولیه خود را راه اندازی می کنید. همین رویه برای طراحی وب سایت با جوملا نیز صادق است.
وردپرس
وردپرس را می توان محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در جهان دانست. این CMS در سال 2003 به عنوان یک سرویس وبلاگ نویسی ایجاد شد. پس از مدتی با توسعه مداوم و افزودن امکانات مختلف به وردپرس، تعداد کاربران افزایش یافت.
در آن زمان Moveable Type که بزرگترین سرویس وبلاگ نویسی در جهان بود ناگهان قیمت خدمات خود را افزایش داد. در آن زمان کاربرانی که نمی خواستند هزینه های خود را افزایش دهند به استفاده از پلتفرم های کوچک روی آوردند. وردپرس یکی از مقاصد کاربران در آن زمان بود.
وردپرس بر اساس PHP توسعه یافته و منبع باز است.
جوملا
درست مانند وردپرس، جوملا یک سیستم مدیریت محتوا است که با استفاده از PHP توسعه یافته است. این CMS متن باز است و کاربران می توانند از آن برای ساخت هر نوع وب سایت و فروشگاه آنلاین ساده یا پیشرفته استفاده کنند. منبع باز جوملا باعث شد تا کاربران حرفه ای با کدنویسی و توسعه انحصاری تغییرات لازم را در آن اعمال کنند.
جوملا تا اوایل سال 2010 برترین سرویس CMS در سراسر جهان بود. اما به دلیل برخی ایرادات و عدم پشتیبانی کافی، کاربران و بازار خود را به وردپرس از دست داد. در ادامه به مقایسه وردپرس و جوملا از جنبه های مختلف می پردازیم.
تفاوت های اصلی جوملا و وردپرس
البته هر سرویس تفاوت هایی با سرویس های مشابه دارد. این رویه بین جوملا و وردپرس نیز برقرار است و این دو تفاوت های اساسی با یکدیگر دارند. در زیر به بررسی این تفاوت ها خواهیم پرداخت. مطالعه مقاله مربوط به این موقعیت در سایت javatpoint را نیز پیشنهاد می کنم.
مزایا و معایب وردپرس و جوملا
به طور کلی، وردپرس توسعه دهندگان و افزونه های بیشتری نسبت به جوملا دارد. دلیل آن حضور بیشتر کاربران است. توسعه دهندگان در جوملا کمتر است و طبیعتا تنوع قالب ها و افزونه ها کمتر است. البته اینطور نیست که پلاگین های کافی برای وب سایت های مختلف وجود نداشته باشد.
متخصصان بر این باورند که استفاده از فروشگاه ساز جوملا برای سایت های فروشگاهی حرفه ای بهتر از وردپرس است. اما اگر به یک وب سایت خبری، شخصی یا تجاری نیاز دارید، وردپرس گزینه بهتری است.
مقایسه وردپرس و جوملا از نظر امنیت و سئو
امنیت و سئو دو فاکتور مهم در انتخاب CMS هستند. این دو نقش کلیدی در موفقیت سایت شما دارند.
مقایسه وردپرس و جوملا از نظر امنیت
به طور کلی سیستم ها و برنامه های متن باز به دلیل دسترسی به کدها در معرض هک هستند. برای کاهش خطر هک و افزایش امنیت وب سایت خود، باید اقدامات امنیتی را انجام دهید.
به عنوان مثال، اگر یک به روز رسانی امنیتی برای CMS خود ارائه می کنید، سایت خود را به سرعت به روز کنید. همچنین بهتر است از افزونه های فایروال (ترجیحاً نسخه پولی) استفاده کنید که برخی از آسیب پذیری های وب سایت را پوشش می دهد.
مقایسه وردپرس و جوملا در سئو
سئو مجموعه ای از اقدامات است که باعث می شود موتور جستجو سایت شما را در نتایج نشان دهد. در وردپرس، Yoast SEO و Rank Meth پرکاربردترین افزونه های سئو هستند. جوملا همچنین ابزارها و پلاگین های مناسبی برای این کار دارد. اما هرگز به وردپرس نمی رسد.
کدام یک ارزش سرمایه گذاری دارند؟
همانطور که در بالا ذکر شد جوملا به دلیل استفاده از فروشگاه ساز پرکاربرد بهترین انتخاب برای ساخت فروشگاه اینترنتی است. از طرفی وردپرس بهترین گزینه برای ساخت سایت های بدون فروشگاه است.
پس تصمیم با شماست. با گذراندن آموزش جوملا یا وردپرس به راحتی می توانید سایت خود را (صرف نظر از نوع آن) بسازید. حتی اگر علاقه ای به یادگیری این دو CMS ندارید، می توانید شخصی را استخدام کنید تا این کار را برای شما انجام دهد.
کدام نصب CMS آیا دشوارتر است
برای نصب وردپرس یا جوملا کار خاصی لازم نیست! معمولا وب سایت ها و فروشگاه های آنلاین از هاست یا فضای هاست استفاده می کنند و شرکت هاستینگ به صورت خودکار CMS را روی هاست نصب می کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که هاستی را خریداری کنید که با سیستم مدیریت محتوای مورد نظر شما سازگار باشد.
هاست لینوکس معمولا برای وردپرس و جوملا استفاده می شود.
محدودیت های وردپرس و جوملا
هیچ نرم افزار یا سیستمی کامل نیست و مشکلی ندارد. در ادامه، وردپرس و جوملا را از نظر محدودیتهای مختلف با هم مقایسه میکنیم.
محدودیت های وردپرس
به طور کلی، مزایا و معایب وردپرس عبارتند از:
محدودیت های جوملا
جوملا 4 مشکل اصلی دارد:
نتیجه
دو سیستم مدیریت محتوا وردپرس و جوملا در بین کاربران خود بسیار محبوب هستند. وردپرس به دلیل رابط کاربری ساده تر، توسعه دهندگان و افزونه های بیشتر و انجمن های فعال به زبان های مختلف، انتخاب بهتری نسبت به جوملا است. از طرفی فروشگاه ساز جوملا برای افرادی که به یک فروشگاه آنلاین حرفه ای نیاز دارند بهتر از ووکامرس است.
در هر صورت برای یادگیری باید یکی از این دو را انتخاب کنید. پیشنهاد می کنیم وردپرس را یاد بگیرید. دوره های آموزشی وردپرس زیادی در سایت دانشجو وجود دارد که می توانید آنها را برای شروع یادگیری این سیستم مدیریت محتوای قدرتمند آماده کنید.
نظر شما در مورد مقایسه وردپرس و جوملا چیست؟ آیا CMS دیگری می تواند جای این دو را بگیرد؟ نظر خود را در قسمت نظرات ارسال کنید.