
برای شروع هر کاری به نقشه راه نیاز داریم و مراحل دقیق انجام آن کار را می دانیم. مثلاً برای درست کردن قورمه سبزی به دستور پخت آن نیاز داریم و برای رفتن به شهر یا کشور دیگری باید از نقشه های آفلاین و آنلاین استفاده کنیم. برنامه نویسی اندروید نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای رسیدن به هدف نهایی یعنی متخصص شدن در این زمینه، به نقشه راه برنامه نویسی اندروید نیاز دارید. در ادامه این مقاله در سری مقالات آموزش برنامه نویسی اندروید روشی برای یادگیری برنامه نویسی اندروید برای شما تعریف کرده ایم.
دوره ارائه شده در ویدئو
برنامه نویسی اندروید چیست؟
برنامه نویسی اندروید یعنی نوشتن برنامه های مختلف و متنوع برای سیستم عامل محبوب اندروید. به طور کلی برنامه نویسی به معنای نوشتن برنامه برای کامپیوتر است. اکنون آن کامپیوتر می تواند یک سیستم رومیزی یا لپ تاپ یا یک تلفن هوشمند باشد. در دنیای امروزی که همه غرق در استفاده از تکنولوژی و تلفن همراه هستند، شاید یکی از وظایف زندگی آینده یادگیری برنامه نویسی اندروید باشد.
چگونه یک توسعه دهنده اندروید شویم؟
همانطور که گفتیم برای یادگیری این رشته به نقشه راه برنامه نویسی اندروید نیاز دارید. بدون داشتن نقشه و مسیر درست نمی توانید به هدف ایده آل خود برسید. اما با برنامه و نقشه لازم قادر خواهید بود برنامه نویسی اندروید را به ساده ترین شکل ممکن یاد بگیرید و اپلیکیشن های مورد نظر خود را محقق کنید.
نقشه راه برنامه نویسی اندروید
همه چیز باید گام به گام پیش برود و برنامه ریزی شود. بدون برنامه ریزی و حرکت گام به گام، موفقیت ممکن نیست. برای یادگیری برنامه نویسی اندروید و تبدیل شدن به یک متخصص در آن مراحل مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال یک مسیر در سایت نقشه راه توضیح داده شده است، اما در این مقاله مراحل یادگیری برنامه نویسی اندروید و در مورد آنها را به تفصیل لیست کرده ایم. او مفصل صحبت خواهد کرد.
مرحله اول: درک مفاهیم و الگوریتم ها
در ابتدایی ترین مرحله، اگر تجربه برنامه نویسی ندارید، باید ذهنیت برنامه نویسی را کشف کنید. یعنی درک کنید که چگونه یک برنامه برای یک سیستم کامپیوتری نوشته می شود و چگونه کامپیوتر داده ها را پردازش کرده و برنامه را اجرا می کند.
برای رسیدن به این ذهنیت، باید سخت افزار کامپیوتر را بشناسید و الگوریتم نویسی را یاد بگیرید. یعنی درک کنید که رم، سی پی یو و سایر قسمت ها برای چه مواردی استفاده می شوند و سپس یاد بگیرید که الگوریتم بنویسید. (البته نه الگوریتم های آکادمیک، فقط الگوریتم های ساده برای به دست آوردن ذهنیت برنامه نویسی)
مرحله دوم: یادگیری زبان مورد نیاز برای هر رشته
پس از کسب ذهنیت برنامه نویسی، نوبت به یادگیری زبان برنامه نویسی مورد نیاز می رسد. هر رشته زبان مخصوص به خود را دارد. زبان PHP برای سایت باطن، زبان پایتون برای هوش مصنوعی و زبان کاتلین برای برنامه نویسی موبایل. بنابراین یادگیری پایتون برای موبایل اشتباه خواهد بود. زیرا هر زبانی را مفید ساختند. بنابراین برای یادگیری برنامه نویسی اندروید باید زبان قدرتمند Kotlin را یاد بگیرید و سینتکس این زبان برنامه نویسی را درک کنید.
ویژگی های زبان برنامه نویسی کاتلین
در بالا گفتیم که باید زبان قدرتمند کاتلین را یاد بگیرید. اما این زبان چه ویژگی هایی دارد؟ زبان Kotlin در سال 2017 توسط گوگل معرفی شد و در سال 2019 با ترک جاوا به اولین زبان برنامه نویسی اندروید تبدیل شد. گوگل تمام کتابخانه های جدید خود را برای Kotlin توسعه می دهد و برنامه نویسان جاوا نمی توانند از این ابزارها استفاده کنند.
زبان برنامه نویسی Kotlin می تواند از تمام کتابخانه هایی که قبلا برای جاوا ایجاد شده است استفاده کند. همچنین با کتابخانه کاتلین Multi Platform می توانید خروجی IOS را از زبان کاتلین دریافت کنید. علاوه بر تمام این ویژگی ها، با کمک Ktor می توانید از زبان Kotlin برای نوشتن API و وب سایت های بک اند استفاده کنید.
مرحله سوم: شروع به یادگیری و استفاده از ابزار
هنگامی که زبان برنامه نویسی Kotlin را یاد گرفتید، آماده ورود به مرحله اصلی خواهید بود که شروع با Android Studio است. ما شروع به استقرار برنامه های اندروید با زبان قدرتمند Kotlin در محیط Android Studio می کنیم. بنابراین مرحله سوم یادگیری برنامه نویسی اندروید در محیط اندروید استودیو و استفاده از ابزارهای موجود در این نرم افزار خواهد بود.
چیزهایی که در این مرحله باید یاد بگیرید:
- با نماهای اولیه کار کنید
- مطالب مطالعه در اندروید
- انیمیشن در برنامه نویسی اندروید
- با لیست ها کار کنید و بازیافت را بررسی کنید
- نحوه استفاده از نقشه در اندروید
- نحوه پیاده سازی پایگاه داده اتاق در اندروید
- با استفاده از Retrofit به سرور متصل شوید
- کار با کتابخانه های حرفه ای مانند Jetpack Compose
- نوشتن پروژه های واقعی و کسب تجربه
مرحله چهارم: اجرای پروژه
پس از یادگیری موضوعات ذکر شده در مرحله سوم، آماده ساخت پروژه خواهید بود، اما هنوز یک چیز کم است. چیزی جز یک تجربه نیست. کسب تجربه اگر نگوییم مهم ترین مرحله یکی از مهم ترین مراحل است. برای کسب تجربه باید یک دوره کارآموزی انجام دهید. در گذشته کارآموزی فقط به صورت حضوری امکان پذیر بود اما امروزه می توانید دوره کارآموزی را نیز بگیرید و از اساتید برجسته این رشته تجربه کسب کنید.
این 4 مرحله می تواند شما را به یک متخصص اندروید حرفه ای تبدیل کند. فقط قدم به قدم پیش بروید، تمرین کنید و با پروژه های ساده شروع کنید تا انجام پروژه های سنگین برای شما راحت ترین باشد. برای یادگیری بهتر است یک دوره آموزشی بگذرانید، خود را آموزش دهید و تمرینات را انجام دهید و اگر سوالی دارید از مشاوران مربوطه کمک بگیرید.
دوره برنامه نویسی اندروید
اگر قصد یادگیری برنامه نویسی اندروید را دارید و علاقه مند به پیاده سازی اپلیکیشن موبایل هستید، دوره برنامه نویسی اندروید را نادیده نگیرید. در این دوره کارمان را از ابتدای مسیر یعنی. نوشتن الگوریتم و سپس به سراغ زبان کاتلین می رویم. پس از یادگیری کاتلین وارد محیط اندروید استودیو شدیم و برنامه نویسی اندروید را از ابتدا به صورت کاملا پروژه محور یاد گرفتیم و در آن متخصص شدیم. انجام شده؟ خیر هنوز روزهای اولیه
در مرحله چهارم گفتیم که آموزش اندروید یکی از مهم ترین مراحل یادگیری آن است. خوب اگر از یک دوره آموزشی برای یادگیری استفاده کنیم چگونه دوره کارآموزی را بگذرانیم؟ ساده است دوره برنامه نویسی اندروید در وب سایت دانشجویی دارای کارآموزی آنلاین است. این بدان معناست که شما پس از یادگیری روی پروژه های واقعی کار خواهید کرد. یعنی کسب تجربه و تخصص از صفر تا صد در یک دوره جامع و کامل. برای دسترسی به این دوره از ابتدای این مقاله ادامه دهید.
یادگیری برنامه نویسی اندروید چقدر طول می کشد؟
مدت تحصیل هر رشته به علاقه و زمان مطالعه شما بستگی دارد. اما از این واقعیت غافل نشوید که هر چه دوره جامع تر باشد، ممکن است زمان مطالعه طولانی تر شود، اما همه نکات را به طور کامل یاد خواهید گرفت. دوره آموزش برنامه نویسی اندروید با بیش از 80 ساعت آموزش عملی یکی از جامع ترین آموزش ها در زمینه آموزش اندروید خواهد بود.
سیستم برنامه نویسی اندروید مورد نیاز
ما تأیید می کنیم که برنامه نویسی اندروید به سیستم قوی تری نسبت به توسعه وب سایت نیاز دارد، اما این تصور که برای برنامه نویسی اندروید به یک سیستم بازی قوی نیاز دارید اشتباه است. ما مشخصات سیستم مورد نیاز برای شروع برنامه نویسی موبایل را در اختیار شما قرار می دهیم:
پردازنده: Core i5 نسل ششم و بعد از آن Core i3 نسل هشتم به بعد
حافظه رم: حداقل: 6 گیگابایت پینشهادی: 8 یا 12 گیگ از نوع DDR4
هارد دیسک: حداقل 128 گیگابایت نوع SSD برای نصب ویندوز
کارت گرافیک: GTX 750 GTX 1030

اگر سوالی در مورد نقشه راه برنامه نویسی اندروید دارید و در این مقاله پاسخ داده نشده است، می توانید سوال خود را در قسمت نظرات مطرح کنید.