منو سایت

وب سرور Litespeed چیست؟

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
وب سرور Litespeed چیست؟

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چگونه اطلاعات سرور به مرورگر شما منتقل و نمایش داده می شود؟ برای نمایش یک وب سایت به نرم افزار و سخت افزار زیادی نیاز است. یکی از نرم افزارهای مورد نیاز برای نصب روی سرور پاسخگو، وب سرور است. در این مقاله در مورد انواع وب سرور صحبت خواهیم کرد و به طور خاص به مزایا و ویژگی های وب سرور لایت اسپید خواهیم پرداخت.

یک وب سرور چیست؟

هنگامی که شما به عنوان یک کاربر روی یک لینک کلیک می کنید و یک وب سایت را بارگیری می کنید یا یک فایل را دانلود می کنید، مرورگر درخواست شما را به سرور میزبان آن وب سایت ارسال می کند. اما چگونه باید به این درخواست پاسخ داد؟ یکی از مهمترین نرم افزارهایی که تاثیر زیادی در پاسخگویی به درخواست شما دارد وب سرور است و لایت اسپید یکی از انواع آن است.

یک وب سرور از چندین بخش تشکیل شده است که نحوه دسترسی به فایل های روی سرور را کنترل می کند. نقش وب سرور در بارگذاری وب سایت ها به قدری مهم است که اگر وب سرور میزبان برای لحظه ای از کار بیفتد، وب سایت مورد نظر کاملاً از دسترس خارج می شود. برای آشنایی بیشتر با مفهوم وب سرور، خواندن وب سرور چیست را توصیه می کنیم.

انواع وب سرور

انواع وب سرور

انواع مختلفی از وب سرورها توسط شرکت های مختلف ارائه می شود. وجود چندین وب سرور مانند litespeed به کاربران و ارائه دهندگان هاست این امکان را می دهد تا با توجه به نیاز وب سایت، وب سرور مناسبی را انتخاب کنند تا به بهترین نحو نیاز کاربران را برآورده کند. اگر اطلاعات کافی در مورد خدمات هاست یا هاست ندارید مقاله هاست چیست را مطالعه کنید؟

وب سرور آپاچی

وب سرور آپاچی یکی از قدیمی ترین وب سرورهای موجود است که به دلیل ویژگی ها و قابلیت های خود به سرعت به یکی از محبوب ترین سرورهای HTTP تبدیل شده است. به عنوان یک وب سرور، آپاچی مسئول پردازش درخواست ها و ارائه محتوای درخواستی است. آپاچی یک وب سرور متن باز است که بر اساس سیستم عامل لینوکس طراحی و ارائه شده است. منبع باز این وب سرور این امکان را برای برنامه نویسان سراسر دنیا فراهم کرده است که بتوانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند و ماژول های مورد نیاز خود را اضافه کنند.

وب سرور Nginx

یکی دیگر از پرکاربردترین وب سرورها که در بین برنامه نویسان بسیار محبوب است، وب سرور Nginx است. این وب سرور به خوبی با سیستم عامل های ویندوز، مک و لینوکس سازگار است. در حال حاضر حدود 12 درصد از وب سایت هایی که در اینترنت اجرا می شوند از وب سرور Nginx استفاده می کنند. یکی از مشکلات آشکار در وب سرور آپاچی، تعداد محدود اتصالات همزمان است که در Nginx هوشمندانه حل شده است.

وب سرور IIS

وب سرور IIS یا Internet Information Services یک وب سرور است که به طور خاص برای سیستم عامل ویندوز ارائه شده است. این وب سرور از پروتکل های HTTP، HTTPS، FTP، FTPS، SMTP و NNTP پشتیبانی می کند و همچنین با زبان های برنامه نویسی .NET و PHP سازگار است. اگر به اطلاعات بیشتری در مورد زبان PHP نیاز دارید، مقاله PHP چیست را مطالعه کنید.

وب سرور Litespeed

وب سرور لایت اسپید در حال حاضر پیشرفته ترین وب سرور موجود با کارایی بالا و مقیاس پذیری بسیار قوی است که با استفاده از فناوری های بسیار پیشرفته توانسته سهم زیادی از این حوزه را به خود اختصاص دهد. اما سرعت نور چقدر است؟ Lightspeed به شما امکان می دهد وب سرور خود را از Apache به Lightspeed بدون نیاز به تغییر در برنامه ها یا جزئیات سیستم عامل تغییر دهید. با این ویژگی، Lightspeed توانست به سرعت وب سرور بسیاری از ارائه دهندگان خدمات را جایگزین کند.

Lightspeed یکی از امن ترین وب سرورهای موجود امروزه است که به زبان های برنامه نویسی C و C++ نوشته شده است. این وب سرور در عملکرد و تعادل بار بی بدیل است. اگر سرور آپاچی شما نمی تواند ترافیک فعلی وب سایت را مدیریت کند، می توانید بلافاصله بدون هیچ مشکلی به Litespeed مهاجرت کنید. توجه داشته باشید که Lightspeed بر خلاف آپاچی رایگان نیست و اگر باید از آن استفاده کنید باید مجوز دریافت کنید. این وب سرور به خوبی با سیستم های مدیریت محتوا (CMS) وردپرس، جوملا، مجنتو و دروپال سازگار است و سرعت بسیار خوبی را در اختیار شما قرار می دهد.

مزایای وب سرور Lightspeed

مزایای وب سرور Lightspeed

همانطور که قبلا ذکر شد، Lightspeed یک پلت فرم بسیار خوب برای میزبانی وب سایت هایی است که با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس طراحی شده اند. اگر وب سایت خود را با استفاده از یکی از این CMS ها طراحی کرده اید، باید بدانید که Lightspeed مزایای زیادی برای وب سایت شما به همراه خواهد داشت. این مزایا شامل موارد زیر است:

نصب آسان

نصب و پیکربندی Lightspeed بسیار آسان است. همچنین مهاجرت از آپاچی به لایت اسپید مشکلی ندارد و می توانید تنها با اجرای چند دستور ساده، وب سرور خود را بدون نیاز به تغییر خاصی در برنامه ها یا سیستم عامل خود به لایت اسپید ارتقا دهید.

سرعت بالا

Lightspeed به طور قابل توجهی سریعتر از Apache است. این وب سرور با کاهش پهنای باند و اتصال IP آدرس های IP را که درخواست های زیادی کرده اند یا به پهنای باند زیادی نیاز دارند را مسدود می کند. این نه تنها به افزایش چشمگیر سرعت پاسخگویی به درخواست ها کمک می کند، بلکه در حفظ امنیت سرور نیز موثر است.

سازگاری با سیستم های مدیریت محتوا

Lightspeed تقریباً با تمام CMS های محبوب سازگار است و برای وب سایت هایی که با استفاده از وردپرس، جوملا، دروپال و غیره طراحی شده اند بسیار سریع خواهد بود.

امنیت بسیار خوب

Litespeed دارای قابلیت ضد DDOS است و همچنین با modSecurity سازگار است.

رابط کاربری قدرتمند

Litespeed رابط کاربری بسیار قدرتمندی دارد. به جای کار با محیط پوسته لینوکس، می توانید از رابط کاربری گرافیکی Lightspeed برای پیکربندی Lightspeed استفاده کنید.

سازگاری با آپاچی

Lightspeed بسیار با آپاچی سازگار است و می تواند فایل های پیکربندی آپاچی را بارگیری کند. به عبارت دیگر این وب سرور جایگزین مناسبی برای آپاچی است.

پشتیبانی 24 ساعته

یکی دیگر از مزایای Litespeed پشتیبانی 24 ساعته آن است. این نرم افزار توسط کارشناسان مجربی پشتیبانی می شود که به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به سوالات کاربران می باشند.

نسخه های مختلف وب سرور Litespeed

Lightspeed نسخه های مختلفی دارد که می توانید با توجه به نیاز وب سایت خود از آنها استفاده کنید. همانطور که قبلا ذکر شد، وب سرور Litespeed رایگان نیست و برای استفاده از آن باید مجوز دریافت کنید. برای دریافت مجوز Lightspeed، لطفاً توجه داشته باشید که هزینه پرداخت شما برای هر نسخه متفاوت، خود تحمیل شده است. بنابراین لازم است نسخه های مختلف این وب سرور را بشناسید تا بتوانید بهینه ترین و مناسب ترین نسخه را برای پروژه خود انتخاب کنید.

نسخه OpenLiteSpeed

این نسخه رایگان و متن باز ارائه شده است. اما برخی از ویژگی های نسخه های غیر رایگان را ندارد و همچنین تقریباً با هر کنترل پنل سازگار نیست. توجه داشته باشید که اگر از کنترل پنل های سی پنل، دایرکت ادمین و پلسک استفاده می کنید، نمی توانید از این نسخه لایت اسپید استفاده کنید. این نسخه برای وب سایت های شخصی و تجاری که بدون استفاده از کنترل پنل راه اندازی می شوند استفاده می شود.

نسخه استاندارد

این نسخه معمولا برای وب سایت های کم ترافیک استفاده می شود. برخلاف نسخه قبلی، این نسخه با کنترل پنل های معروف مانند cPanel و DirectAdmin سازگار است. این نسخه مانند نسخه قبلی به صورت رایگان ارائه شده است و برای وب سایت های شخصی و تجاری با ترافیک کم قابل استفاده است.

نسخه تجاری

این نسخه از وب سرور Litespeed برای وب سایت های پربازدید که تعداد کاربران زیادی دارند استفاده می شود. این نسخه تقریباً با تمام کنترل پنل ها سازگار است و معمولاً توسط شرکت های هاستینگ استفاده می شود. این نسخه در واقع بهترین و کامل ترین نسخه لایت اسپید است که طبق تمامی استانداردهای امنیتی در اختیار کاربران قرار گرفته است.

نتیجه

در این مقاله به مفهوم وب سرور نگاه کردیم و دیدیم که وب سرورها در واقع نرم افزارهایی هستند که وظیفه آنها پاسخگویی به درخواست های مرورگر است. این نرم افزارها تاثیر زیادی در کیفیت و سرعت پاسخگویی سرور دارند. در ادامه با انواع وب سرورها آشنا شدیم و کاربرد هر کدام را ذکر کردیم. ما نگاهی دقیق به وب سرور لایت اسپید به عنوان یکی از بهترین و سریع ترین وب سرورها انداخته ایم و نسخه های مختلف آن را معرفی کرده ایم.

توجه داشته باشید که اگر به عنوان برنامه نویس یا طراح وب سایت کار می کنید و یا حتی می خواهید در شرکت هایی که برنامه نویس استخدام می کنند کار کنید، باید با مفهوم وب سرور و انواع وب سرورها آشنا شوید. زیرا شناخت انواع وب سرورها و نحوه عملکرد آنها برای آماده سازی بستر مناسب برای راه اندازی پروژه بسیار مهم است.

به این مقاله امتیاز دهید