منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • پریمیر افکت معرفی 4 نوع افکت در پریمیر پرو

پریمیر افکت معرفی 4 نوع افکت در پریمیر پرو

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
پریمیر افکت معرفی 4 نوع افکت در پریمیر پرو

Premiere یا Premiere Pro نرم افزاری حرفه ای برای ویرایش و ویرایش کلیپ های مختلف و تیزرهای تجاری می باشد. جلوه های پریمیر مجموعه ای از جلوه های صوتی و تصویری هستند که می توانیم برای ایجاد جلوه های ویژه برای فیلم های خود روی فیلم ها اعمال کنیم. با این افکت ها می توانید تنظیمات نور، رنگ یا صدای فیلم ها را ویرایش یا تغییر دهید. برای یک ویرایشگر ویدیو، یادگیری افکت در پریمیر کاملا ضروری است.
در این مقاله از سری مقالات آموزش نرم افزار پریمیر به معرفی و بررسی افکت های مختلف پریمیر می پردازیم، با ما همراه باشید.

چه تاثیری دارد؟ توضیح در مورد اثر در اولین نمایش

افکت به معنای افکتی است که در دو نوع صوتی و تصویری استفاده می شود. معمولاً وقتی عکس می گیریم یا عکس می گیریم، ممکن است تصاویر و فیلم های ما کنتراست رنگی داشته باشند و کیفیت خوبی نداشته باشند. اما افکت های پریمیر به ما امکان تنظیم رنگ و بهبود کیفیت فیلم ها را می دهد. می‌توانید از حالت‌های پیش‌فرض افکت‌ها یا حالت سفارشی با استفاده از فریم‌های کلیدی برای جلوه دادن به ویدیو استفاده کنید.

انواع جلوه های برتر

نرم افزار Premiere Pro دارای انواع افکت های داخلی برای استفاده در ویرایش ویدئو می باشد. برخی از این جلوه های برتر از نوع ثابت هستند که قبلا ایجاد یا انجام شده اند و برخی دیگر افکت های استاندارد هستند که می توانید با همان حالت پیش فرض به فیلم های خود اضافه کنید. علاوه بر این، برخی از افکت ها مبتنی بر کلیپ و برخی دیگر مبتنی بر آهنگ هستند. (یعنی آنها بر روی یک دنباله اعمال خواهند شد). جالب اینجاست که می توانید از افکت های ایجاد شده توسط شرکت های دیگر به عنوان افزونه یا افزونه در پریمیر استفاده کنید. در مرحله بعد، انواع افکت های موجود در Premiere را بررسی می کنیم:

انواع جلوه های برتر

جلوه های ثابت پرمیر و نحوه استفاده از آنها

افکت های ثابت به معنای همان افکت هایی است که از پیش تعریف شده و ساخته شده اند که در کنترل پنل جلوه ها قابل ویرایش و سفارشی سازی هستند. هنگامی که یک کلیپ جدید را به جدول زمانی نرم افزار Premiere اضافه می کنید، افکت ها برای آن کلیپ به طور دائم فعال می شوند. جلوه های ثابت معمولاً ویژگی های ذاتی یک کلیپ را ویرایش، دستکاری و کنترل می کنند. البته همانطور که گفته شد این کنترل از کنترل پنل افکت ها قابل مدیریت خواهد بود. انواع اثرات ثابت عبارتند از:

جلوه های حرکتی:

با استفاده از این نوع افکت، می توانید کلیپ های خود را بچرخانید، متحرک سازید و مقیاس بندی کنید. علاوه بر موارد ذکر شده، با استفاده از Motion Effects قادر به تنظیم ویژگی ضد سوسو زدن کلیپ های خود خواهید بود و می توانید کلیپ های خود را با کلیپ های دیگر ادغام و ترکیب کنید.

اثرات کدورت:

کلمه Opacity به معنای شفافیت است و در نرم افزارهایی مانند Photoshop و Illustrator برای مشخص کردن شفافیت عناصر استفاده می شود. در Premiere Effects از Opacity Effects برای تعیین شفافیت و کدورت یک کلیپ استفاده می کنیم. افکت‌هایی مانند همپوشانی، محو شدن و پوسیدگی زیرمجموعه‌ای از جلوه‌های کدورت هستند که هنگام تعیین کدورت یک ویدیو، اثرات مؤثر و مفیدی دارند.

جلوه های حجم:

برخی از ویدیوهای ما، یا بهتر است بگوییم بیشتر ویدیوهایی که با آنها سر و کار داریم، همیشه حاوی صدا هستند. می توانیم از ولوم برای کنترل جلوه های صوتی استفاده کنیم. این افکت صدای کلیپ را برای هر ویدیو یا کلیپی که حاوی صدا یا همان صدا است کنترل و مدیریت می کند.

ارسال زمان:

گزینه های موجود در این بخش به شما این امکان را می دهد که هر قسمت از کلیپ خود را کاهش دهید یا سرعت بخشید. با استفاده از توابع این بخش می توانید کلیپ های خود را برعکس کرده و از انتها به ابتدا پخش کنید. علاوه بر تمام این موارد، شما قادر خواهید بود یک یا چند فریم را مسدود کرده و آنها را نشان ندهید و تمامی این ویژگی ها را می توان به بهترین شکل ممکن کنترل و مدیریت کرد.

جلوه های استاندارد در Premiere Pro

علاوه بر افکت های پریمر ثابتی که برای هر کلیپ وجود دارد، افکت های استاندارد نیز برای استفاده ما ارائه شده است. جلوه های نوع برتر استانداردها یک سری افکت های اضافی هستند که می توانیم به ترتیب دلخواه به کلیپ های خود اضافه کنیم. وقتی از این افکت ها استفاده می کنیم دستمان باز است و هر چقدر که بخواهیم می توانیم از این افکت های جذاب استفاده کنیم. معمولاً از جلوه‌های استاندارد برای اعمال یک سری ویرایش‌های خاص مانند تنظیم تن یا برش پیکسل استفاده می‌شود.

نرم افزار Premiere Pro دارای انواع افکت های استاندارد است که در پنل افکت ها قابل دسترسی است. همچنین مهم است که بتوانید تمام عملکردهای استاندارد جلوه ها را از طریق کنترل پنل جلوه ها کنترل کنید و انیمیشن را با استفاده از فریم های کلیدی بسازید. ما باید به صورت دستی افکت های استاندارد را به کلیپ های خود اضافه کنیم و سپس با استفاده از Effect Control آنها را کنترل کنیم.

جلوه های برتر بر اساس کلیپ ها و آهنگ ها

تمام افکت‌هایی که تا کنون بررسی کرده‌ایم (افکت‌های ثابت و استاندارد) مبتنی بر کلیپ هستند. یعنی روی تک تک کلیپ ها تاثیر می گذارند و اعمال می شوند. اما به غیر از ویدئو، می توانیم جلوه های صوتی را نیز روی آهنگ ها اعمال کنیم. توجه داشته باشید که Audio Mixer برای اعمال جلوه‌های برتر مبتنی بر آهنگ استفاده می‌شود و اینها از طریق Time Line تنظیم و کنترل می‌شوند.

افکت‌ها یا افکت‌ها

یکی از جذاب ترین ویژگی های پریمیر این است که می توانید علاوه بر افکت های پیش فرض پریمیر، از افزونه های افکت نیز استفاده کنید. Plug-in ها نرم افزارهای جانبی هستند که توسط Adobe یا سایر شرکت های مورد تایید Adobe توسعه و منتشر می شوند. با نصب این افزونه ها می توانید از جلوه های صوتی و تصویری جذاب بی پایان نهایت استفاده را ببرید. توجه داشته باشید که همه این افکت ها رایگان نیستند. اما قوانین کپی رایت در ایران اجرا نمی شود و می توانید از نسخه های کرکی استفاده کنید.

مطمئنا برای یک ویرایشگر حرفه ای، استفاده از جلوه های ویژه می تواند بسیار مهم و ارزشمند باشد. جلوه های ویژه در اولین نمایش به صورت رایگان ارائه نمی شود. در عوض، جلوه‌های Premiere تعدادی از نیازهای اصلی ویرایشگر را برآورده می‌کنند و در سطوح حرفه‌ای کاربرد خود را از دست می‌دهند. هنگام استفاده از افزونه‌ها برای افکت، مطمئن شوید که فایل آن افزونه‌ها باید در پوشه Plug-ins عمومی پریمیر موجود باشد. به طور پیش فرض، این پوشه در آدرس زیر قرار دارد:

  • (ویندوز) برنامه FilesAdobeCommonPlug-ins MediaCore
  • (سیستم عامل مک) /کتابخانه/پشتیبانی برنامه/Adobe/Common/Plug-ins/<версия>/ MediaCore

جلوه متن در پریمیر

یکی از اساسی ترین موضوعات در ویرایش ویدئو، متن ترانه خواهد بود. متن را می توان به عنوان زیرنویس وارد کرد یا در ابتدا و انتهای فیلم قرار داد. جذابیت ورودی و خروجی متن ویدیویی قطعاً به جلوه های متنی در اولین نمایش بستگی دارد. با افکت متن در پریمیر می توانیم جذابیت ورود و خروج متون را دوچندان کنیم. این اثرات بسیار متنوع، کاربردی و بسیار زیاد هستند.

اثرات شتاب چیست؟

برای ویراستاران، یکی از مشکلات بالقوه اصلی، قدرت و سرعت رندر است. حتی اگر از یک کارت گرافیک بسیار قدرتمند استفاده کرده باشید، باز هم باید سرعت رندر کارت گرافیک را افزایش دهید. افکت‌های شتاب آن دسته از افکت‌های برتر هستند که سرعت رندر کارت‌های گرافیک را افزایش می‌دهند. البته در استفاده از افکت های شتاب دهنده باید نهایت دقت را داشته باشید که افکت استفاده شده معتبر و تایید شده باشد.

جلوه های شتاب از فناوری CUDA استفاده می کنند که جزء موتور پخش مرکوری است. برای استفاده از شتاب دهنده ها از گزینه Accelerated Effects استفاده می شود اما برای فعال بودن این گزینه به کارت گرافیک معتبری نیاز دارید که از فناوری CUDA پشتیبانی کند. اگر کارت گرافیک از این فناوری پشتیبانی نکند، گزینه جلوه های تسریع شده در پریمیر غیرفعال می شود.

فعال یا غیرفعال کردن شتاب GPU در جلوه ها

  1. گزینه General را از قسمت تنظیمات پروژه از گزینه فایل به این صورت باز کنید (File > Project Settings > General)
  2. برای رندر کردن با Mercury Playback Engine GPU Acceleration یا Mercury Playback Engine Only نرم افزار از برگه رندر و پخش ویدیو انتخاب کنید

لیست افکت های شتاب در Premiere Pro

لیست افکت های شتاب در Premiere Pro

در تصویر بالا به انواع افکت های شتاب پریمیر اشاره کرده ایم، در زیر نام برخی از این افکت ها را آورده ایم.

  • مات زباله شانزده نقطه
  • اصلاح کننده رنگ سه طرفه
  • چرخش عمودی
  • محصول
  • سایه در حال سقوط
  • لبه پر
  • هشت نقطه مات زباله
  • تنظیم آلفا
  • سه بعدی پایه
  • سیاه و سفید
  • روشنایی و کنتراست
  • تعادل رنگ (RGB)
  • استخراج کردن
  • تصحیح کننده رنگ سریع
  • چهار نقطه مات زباله
  • تصحیح گاما
  • تشک زباله (4، 8، 16)
  • تاری گاوسی
  • تلنگر افقی
  • حجم معاملات
  • انحلال افزودنی
  • انحلال فیلم
  • تثبیت کننده تغییر شکل
  • سطوح
  • تصحیح کننده لوما
  • منحنی درخشندگی
  • سر و صدا
  • تاری جهت
  • تاری سریع

بهترین جلوه Premiere Pro چیست؟

در دنیای فناوری و فناوری اطلاعات هرگز چیزی به نام بهترین وجود نخواهد داشت. انواع افکت های Premiere برای استفاده در ویرایش ویدئو ساخته شده اند. هر کدام از اینها می توانند در مرحله ویرایش به بهترین اثر تبدیل شوند. برای مثال وقتی از شتاب دهنده ها استفاده می شود نمی توان افکت تصحیح رنگ را بهترین ارائه داد و در بحث افکت های تصحیح رنگ هرگز نمی توان به افکت صوتی اشاره کرد. بنابراین هر یک از افکت های برتر می توانند بهترین عملکرد را در جای خود داشته باشند.

بهترین افزونه های رایگان Premier Pro

بهترین افزونه های رایگان Premier Pro

گروه بندی جلوه های برتر

در نرم افزار پریمیر می توانیم افکت های مورد نظر را در گروه های سفارشی قرار دهیم تا بعدا به راحتی دسترسی داشته باشید. برای این کار کافیست به پنل جلوه ها رفته و دکمه New Custom Bin را کلیک کنید. سپس یک مخزن سفارشی برای ما ایجاد می شود. حال به راحت ترین شکل ممکن با کشیدن افکت ها به داخل این تانک (کشیدن و رها کردن) می توانیم یک کپی از افکت مورد نظر در تانک جدید داشته باشیم. در این صورت دسترسی به افکت های انتخاب شده بسیار حرفه ای تر و راحت تر خواهد بود. علاوه بر این، برای حذف مخزن سفارشی، می توانیم آن را انتخاب کرده و روی دکمه Delete Custom Items کلیک کنیم.

جلوه ها را در پریمیر کپی و جایگذاری کنید

گاهی اوقات افکت اعمال شده بر روی یکی از کلیپ ها می تواند بسیار جذاب به نظر برسد. به گونه ای که می خواهیم از همان افکت با همان تنظیمات در سایر کلیپ های خود استفاده کنیم. برای این کار به راحتی می توانیم این افکت را کپی و پیست کنیم و به این ترتیب تنظیمات ما برای افکت حفظ می شود. این روش اعمال افکت ها می تواند سرعت کار ما را افزایش دهد و ویرایش را حرفه ای تر کند. در نتیجه برای کپی و پیست کردن افکت به صورت زیر عمل می کنیم:

کلیپ مورد نظر که افکت دارد را انتخاب کنید و کلید ترکیبی Ctrl + C را فشار دهید حال باید به سراغ کلیپی برویم که می خواهیم این افکت را روی آن اعمال کنیم. بنابراین روی کلیپ مورد نظر کلیک راست کرده و Place Attributes را انتخاب کنید. این دقیقاً نحوه قرارگیری و اعمال اثر ماست. لازم به ذکر است که برای حذف یک افکت پس از کلیک با دکمه سمت راست گزینه Remove Attributes را انتخاب می کنیم.

نتیجه

ما می دانیم که جلوه های Premiere برای تنظیمات صدا و تصویر در نرم افزار Premiere Pro استفاده می شود. از آنجایی که نرم افزار پریمیر به صورت حرفه ای در زمینه ویرایش فیلم استفاده می شود، جلوه های ثابت و استاندارد از مهم ترین قسمت های این نرم افزار در نظر گرفته خواهد شد. البته اگرچه افکت های پیش فرض این نرم افزار قادر خواهند بود نیازهای ویرایشگر را برآورده کنند، اما برای انجام ویرایش حرفه ای تری باید از افزونه ها استفاده کنیم. افزونه های پریمیر دارای بهترین جلوه ها برای تصحیح رنگ و روشنایی تصویر و نویز صوتی در کلیپ هستند.