منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • کار با یک حلقه تکرار در پایتون و ترفندهای آن

کار با یک حلقه تکرار در پایتون و ترفندهای آن

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
کار با یک حلقه تکرار در پایتون و ترفندهای آن

حلقه for در پایتون تابعی است که به شما امکان فراخوانی چندین عنصر را می دهد و با دستورات آن می توانید عناصر مختلف لیست ها، تاپل ها و دیکشنری ها را فراخوانی کرده و عملیات مورد نظر را روی آنها انجام دهید. از کلمات کلیدی for و while برای استفاده از حلقه های تکرار در پایتون استفاده می شود و مزیت حلقه های تکرار در این زبان برنامه نویسی، سینتکس آسان و خوانایی بالای آن است. در این مقاله از سری مقالات یادگیری پایتون به بررسی کلی حلقه های تکرار در پایتون می پردازیم.

دوره ارائه شده در ویدئو

حلقه for در پایتون

حلقه for در پایتون پس از تعریف مجموعه یا لیست قابل استفاده است و به صورت زیر می توانید از آن در پایتون استفاده کنید.

List = ["apple", "banana", "kiwi"]

for x in List:

   print(x) #prints apple

            #       banana

            #       kiwi

با استفاده از کلمات کلیدی for و in به عناصر یک لیست دسترسی خواهید داشت و با دستور print می توانید آنها را خط به خط در خروجی چاپ کنید. اگر می خواهید مجموع عناصر یک لیست را پیدا کنید، این کار به راحتی با استفاده از حلقه for در پایتون امکان پذیر است. با فراخوانی عناصر جداگانه، می توان آنها را با هم جمع کرد و در خروجی چاپ کرد.

List = [1,2,3,4,5]

y = 0

for x in List:

   y = y + x

print(y) #prints 15

حلقه تکرار برای رشته ها

امکان استفاده از یک حلقه تکرار برای رشته ها در پایتون وجود دارد. شما می توانید هر یک از اجزای آن را با تعریف رشته ای در آن زبان برنامه نویسی فراخوانی کرده و سپس عملیات مورد نظر را انجام دهید.

String = "banana"

for x in String:

   print(x)

عبارت break در یک حلقه تکرار در پایتون

دستور break تابعی است که به شما کمک می کند از یک حلقه خارج شوید و اجرای کد را متوقف کنید. دستور break در حلقه تکرار پایتون یک مزیت مهم است و به صورت زیر قابل استفاده است.

در کد زیر یک حلقه تکرار در پایتون اجرا می شود و اگر به اندیس «موز» برسد، برنامه از حلقه خارج می شود. بنابراین بدون چاپ “موز” در خروجی “سیب” و “نارنجی” خواهید دید.

fruits = ["apple", "orange", "banana"]

for x in fruits:

   if x == "banana":

       break

   print(x) #prints apple, orange

اگر در طول حلقه تکرار در پایتون نیاز دارید فقط یک مرحله را طی کنید، این کار با کلمه کلیدی ادامه می‌شود. در کد زیر برنامه خروجی ها را به ترتیب فهرست چاپ می کند و وقتی به “موز” رسید از آن صرفنظر می شود و شاخص بعدی در خروجی چاپ می شود.

fruits = ["apple", "orange", "banana", "kiwi"]

for x in fruits:

   if x == "banana":

       continue

   print(x) #prints apple, orange, kiwi

ویژگی های اضافی با تکرار حلقه در پایتون

شما با حلقه تکرار در پایتون به عملکردهای اضافی دسترسی دارید و با این مزیت می توانید از طیف گسترده ای از عملیات ریاضی و منطقی استفاده کنید.

برای چاپ مجموعه ای از اعداد ریاضی در یک محدوده خاص، می توانید از تابع محدوده به همراه حلقه تکرار به صورت زیر استفاده کنید. توجه داشته باشید که اولین عدد در این تابع از صفر شروع می شود و تا محدوده-1 ادامه می یابد.

for i in range(10):

   print(i) #prints 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9

می توانید از تابع محدوده به صورت زیر استفاده کنید، جایی که اولین عدد در تابع نقطه شروع عدد نهایی را نشان می دهد. در این حالت، محدوده نهایی همچنان محدوده-1 خواهد بود.

for i in range(10, 15):

   print(i) #prints 10,11,12,13,14

حتی می توان تعداد مراحل را در تابع محدوده مشخص کرد. در مثال زیر، محدوده از عدد 3 شروع می شود و در مراحل 2 در 2 تا 9 ادامه می یابد.

for i in range(3, 10, 2):

   print(i) #prints 3,5,7,9

از جمله ویژگی های اضافی حلقه تکرار در پایتون، امکان استفاده از کلمه کلیدی else را باید ذکر کرد. با این شرط، در صورت پایان یافتن حلقه تکرار، می توانید پس از قرار دادن موارد دیگر، دستورات دیگری را اجرا کنید.

در مثال زیر حلقه for محدوده ای از اعداد از 0 تا 9 را در خروجی چاپ می کند و در صورت تکمیل عملیات، else اجرا می شود و پیامی در خروجی چاپ می شود.

for i in range(10):

   print(i)

else:

   print("finished") #prints 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 finished

حلقه های تکرار تو در تو در پایتون

علاوه بر استفاده از تکرار حلقه در پایتون، می توانید بدون محدودیت از حلقه های تکرار تو در تو در پایتون استفاده کنید. این ویژگی های اضافی و منحصر به فرد را در اختیار شما قرار می دهد.

برای مثال می توانید دو لیست را به صورت زیر در پایتون تعریف کنید و پس از تعریف آن ها را دو به دو در خروجی چاپ کنید.

cars = ["bmw", "porsche", "volvo"]

color = ["red", "black", "white"]

for x in color:

   for y in cars:

       print(x,y)

#prints 

red bmw

red porsche

red volvo

black bmw

black porsche

black volvo

white bmw

white porsche

white volvo

حلقه while در پایتون

حلقه while در پایتون یک ویژگی عالی است، بنابراین می توانید از آن به عنوان یک حلقه تکراری در پایتون استفاده کنید. تعریف حلقه while در این زبان برنامه نویسی به صورت زیر است.

k = 0

while (k < 6):

   print(k)

   k = k + 1 #prints 0,1,2,3,4,5

توجه داشته باشید که امکان استفاده از else و شکستن کلمات کلیدی در حلقه while نیز وجود دارد. همچنین می توانید از کلمه کلیدی continue به همراه while استفاده کنید.

نمونه ای از حلقه while در پایتون

با مطالعه حلقه while می توان ویژگی های زیادی را از آن انتظار داشت. یک مثال عالی از حلقه while در پایتون، گرفتن فاکتوریل اعداد است که می توانید به صورت زیر بدست آورید.

مثال زیر تابعی را تعریف می کند که می تواند فاکتوریل اعداد را محاسبه کند. با استفاده از دستور f() می توانید تابع را فراخوانی کنید. تا زمانی که عدد مورد نظر بزرگتر از 1 باشد، دستور فاکتوریل = فاکتوریل * num اجرا می شود و نتیجه آن محاسبه فاکتوریل عدد می باشد.

نتیجه

حلقه تکرار در پایتون یک مزیت مهم است که به سادگی و با چند خط کد قابل استفاده است. شما می توانید از توابع و روش های مختلف این زبان برنامه نویسی به همراه حلقه های تکرار پایتون برای دسترسی به ویژگی های مختلف آن استفاده کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع به وب سایت w3schools مراجعه کنید. اگر سوال یا مشکلی در استفاده یا آموزش حلقه تکرار در پایتون دارید، خوشحال می شویم در مقاله بعدی با ما در میان بگذارید.