منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • گوگل تگ منیجر چیست؟ برنامه های GTM برای تجارت

گوگل تگ منیجر چیست؟ برنامه های GTM برای تجارت

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
گوگل تگ منیجر چیست؟ برنامه های GTM برای تجارت

امروزه با رونق و پیشرفت تجارت اینترنتی و آنلاین، دغدغه ها و مشکلات بازاریابان دیجیتال نیز افزایش یافته است. با رشد و رقابت فزاینده در دنیای دیجیتال مارکتینگ، مردم در تلاش هستند تا عملکرد مجموعه آنلاین خود را بهبود بخشند و بهبود بخشند. متخصصان بازاریابی دیجیتال با بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود در سایت و همچنین رفتار و عملکرد مشتری به بهبود سایت کمک می کنند. قبلا در مقاله دیجیتال مارکتینگ چیست به طور کامل بازاریابی دیجیتال را توضیح داده ایم. اما شاید این سوال ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد که چگونه می توانیم به این اطلاعات دسترسی داشته باشیم؟

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ کلید کسب این اطلاعات هستند. Google Tag Manager، Google Analytics، Similar Web، Google Data Studio و غیره. از جمله ابزارهایی هستند که می توانند در این زمینه به ما کمک کنند. در این مقاله توضیح می دهیم که تگ منیجر چیست و مزایای گوگل تگ منیجر را توضیح می دهیم.

معرفی گوگل تگ منیجر

GTM چگونه کار می کند

گوگل تگ منیجر یا به اختصار GTM در سال 2012 توسط گوگل معرفی شد.وظیفه این ابزار مدیریت تگ ها به صورت رایگان است. یعنی با استفاده از تگ منیجر با قرار دادن چند خط کد در سایت مورد نظر می توانید اطلاعات سایت و همچنین رفتار مشتری را از گوگل آنالیتیکس بررسی کنید. اهمیت تگ منیجر زمانی مشخص شد که بسیاری از افراد توانایی ایجاد و اصلاح برچسب ها را نداشتند یا به دلیل مسائل امنیتی نمی توانستند به هیچ ابزاری اعتماد کنند.

عملکرد و راحتی تگ منیجر هیچ تفاوتی با سیستم های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس ندارد! در وردپرس می توانید بدون تغییر کد صفحات سایت را طراحی کنید، مطالب را منتشر و ویرایش کنید و …. در تگ منیجر این امکان را دارید که بدون نیاز به دستکاری کدها به اطلاعات و آمار سایت مورد نظر خود دسترسی داشته باشید.

نحوه عملکرد تگ منیجر

Google Tag Manager شامل سه بخش اصلی است: یک برچسب، یک ماشه و یک متغیر.

برچسب ها، محرک ها و متغیرها در گوگل تگ منیجر
اسکریپت برچسب. Trigger به اسکریپت می گوید که چه زمانی فعال شود. بخشی متغیر از داده ها

برچسب

تگ قطعه کدی است که در صفحات سایت قرار می گیرد و قابلیت جمع آوری اطلاعات و تبادل آن را بین دو ابزار گوگل تگ منیجر و گوگل آنالیتیکس دارد. وقتی می خواهید یک برچسب تعریف کنید، در واقع باید مشخص کنید که می خواهید سایت شما چه اطلاعاتی را جمع آوری کند.

ماشه

تریگرها از جمله شرایطی هستند که برای تگ ها در نظر گرفته می شود و در واقع با تعریف یک تریگر می گویید تگ مورد نظر شما چه زمانی اجرا می شود. به عنوان مثال، با فعال کردن تریگر کلیک در صفحه فرود، زمانی که کاربر بر روی صفحه فرود مورد نظر شما کلیک می کند، اطلاعات و آمار به سیستم تجزیه و تحلیل شما و Google Analytics ارسال می شود. علاوه بر مدیریت و ویرایش برچسب ها، می توانید فعالیت های دیگری را نیز با این ابزار انجام دهید. فعالیت هایی مانند پیگیری بازدید از صفحه، کلیک ها، تعامل با کاربر و غیره. همچنین پیشنهاد می کنیم با مراجعه به مقاله اطلاعات کافی در مورد اینکه صفحه فرود چیست به دست آورید.

متغیر

متغیرها اطلاعات اضافی هستند که می توانند برای فعال کردن برچسب ها و محرک های مورد نیاز شما اضافه شوند.

تفاوت بین Google Tag Manager و Google Analytics چیست؟

تفاوت بین Google Tag Manager و Google Analytics چیست؟

Tag Manager و Analytics مکمل یکدیگر هستند و استفاده و تطبیق همزمان این دو ابزار یعنی. دریافت آمار و اطلاعات از گوگل تگ منیجر و ارسال آنها به گوگل آنالیتیکس کمک قابل توجهی به بهبود سایت می کند. هر دو از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هستند. Google Tag Manager برچسب ها را مدیریت می کند و اطلاعات مورد نیاز سایت را جمع آوری می کند. اما وظیفه گوگل آنالیتیکس بررسی و گزارش اطلاعات دریافتی است.

GTM با اتصال به ابزارهای دیگر و در دسترس قرار دادن این داده ها برای آنها به بهبود سایت کمک می کند. در حالی که Google Analytics یک منبع داده است. همچنین گوگل تگ منیجر می تواند تگ ها را ایجاد، ویرایش و حذف کند اما انجام این کارها در گوگل آنالیتیکس امکان پذیر نیست.

مزایای Google Tag Manager (GTM)

مدیریت تگ ها و همچنین دریافت آمار سایت و اطلاعات عملکرد مشتری از طریق کدنویسی کار ساده ای نیست و نه تنها نتیجه دلخواه را برای شما به ارمغان نمی آورد، بلکه زمان زیادی را نیز می طلبد. در همین حال، Google Tag Manager یک ابزار فوق العاده مفید با عملکرد عالی است که به شما کمک می کند. مزایای GTM عبارتند از:

آسان برای استفاده و رایگان

یکی از مهمترین ویژگی های Tag Manager رایگان بودن آن است. زیرا علاوه بر استفاده آسان و راحت باعث صرفه جویی در هزینه نیز می شود.

تسریع در روند کار

بسیاری از افرادی که در این حرفه کار می کنند نمی توانند کدنویسی کنند. Tag Manager نه تنها به این افراد کمک می کند بلکه حتی کمک بزرگی برای برنامه نویسان است. وجود تگ‌های پیش‌فرض و عدم نیاز به ایجاد کد، کار را آسان‌تر کرده و در زمان صرفه‌جویی می‌کند.

امنیت بالا

گوگل تگ منیجر با بررسی سوابق به کاربران خود اطمینان می دهد که هیچ مشکل امنیتی وجود نخواهد داشت! گوگل تگ منیجر کاملا ایمن است و هیچ مشکل امنیتی برای کاربر ایجاد نمی کند.

بهبود و بهبود عملکرد سایت

تگ منیجر از هرگونه وقفه در سایت یا اپلیکیشن شما جلوگیری می کند و با ارائه اطلاعات و آمار مفید باعث رشد و توسعه سایت شما نیز می شود. با داشتن یک برنامه منظم و حرفه ای و استفاده از تگ ها و اهداف مناسب در تگ منیجر می توانید عملکرد سایت خود را بهبود بخشیده و در جذب کاربر و فروش موفق تر باشید.

امکان مدیریت و ویرایش برچسب ها

هنگام اعمال تغییرات، یک کپی از تغییرات قبلی ذخیره می شود. بنابراین اگر تگ جدید شما به درستی کار نمی کند، می توانید با مراجعه به آرشیو، نسخه جدید را لغو کرده و به نسخه قبلی بازگردید. هر زمان که نیاز داشتید می توانید تگ های قبلی خود را ویرایش کرده و به راحتی مدیریت کنید.

بدون محدودیت

می توانید از تگ های نامحدود در سایت ها و برنامه های اندروید و iOS استفاده کنید. این یکی از بهترین مزایای گوگل تگ منیجر است.

تگ منیجر برای چه کسی است؟

اکنون که با ویژگی های Tag Manager یا GTM آشنا شدید، باید بدانید چه کسانی باید از Tag Manager استفاده کنند. استفاده از گوگل تگ منیجر باعث گسترش و بهبود سایت یا اپلیکیشن شما می شود، بنابراین فرقی نمی کند که صاحب یک سایت یا چندین سایت باشید.

شما با توجه به نیاز خود یا بدون نیاز به تیم فنی از این ابزار استفاده می کنید. اما به طور کلی افرادی که باید نحوه کار با گوگل تگ منیجر را بدانند عبارتند از: کارشناس سئو سایت، مدیر وب سایت، کارشناس تبلیغات کلیکی، متخصص بازاریابی و …. امروزه با توجه به اقدامات و اطلاعات گسترده این ابزار در هر زمینه ای، کمتر کسی پیدا می شود که نحوه کار با Google Manager را نداند.

به عنوان مثال، کارشناسان سئو از مفیدترین ابزارها در زمینه سئو (سرچ کنسول) برای تمرکز بیشتر بر روی موتورهای جستجو، افزایش ترافیک، یافتن مشکلات سایت و … استفاده می کنند. نرخ کلیک یکی از اطلاعاتی است که Google Tag Manager در اختیار کاربران خود قرار می دهد. شما می توانید با برقراری ارتباط با Tag Manager و Search Console به سئوی سایت خود کمک کنید.

چگونه از GTM استفاده کنم؟

برای استفاده از گوگل تگ منیجر به سایت، حساب کاربری (جمیل) و فیلترشکن نیاز دارید. پس از ورود به پنل کاربری با توجه به نیاز خود باید تگ اصلی را از تگ منیجر دریافت کرده و در سایت یا اپلیکیشن خود اعمال کنید. با اعمال تگ، می توانید هر تگ یا ابزاری را که نیاز دارید به مدیر تگ اضافه کنید. البته بدون نیاز به افزودن، حذف یا ویرایش برچسب ها در سایت و اپلیکیشن خود!

برنامه های کاربردی Tag Manager

داشبورد تگ منیجر

به عنوان یک رابط، Google Tag Manager نقش اصلی را در ارتباط با ابزارهای دیگر ایفا می کند. با توضیح مزایای Google Tag Manager، متوجه شده اید که این ابزار همه کاره بسیاری از فعالیت ها را آسان تر و کارآمدتر می کند. از برنامه های بیشتر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش خطا و امکان تست تگ ها با مدیر تگ
  • بررسی و ارائه آمار تعداد کلیک روی دکمه ها
  • ایجاد ارتباط گسترده با ابزارهای دیگر (Tag Manager علاوه بر ارائه آمار و عملکرد به مشتریان از گوگل آنالیتیکس، می تواند با ابزارهایی مانند: Data Studio (بخوانید: Data Studio چیست؟)، Hotjar، Search Console و … . ) و با کمک آنها به تحلیل و تحلیل سایت می پردازند. به عنوان مثال، با اتصال Google Tag Manager به Data Studio، می‌توانید داده‌ها و اطلاعات جمع‌آوری‌شده را بررسی کنید و سایتی با عملکرد بهتر و همچنین گزارشی روان دریافت کنید.)
  • ورود و خروج کاربران
  • سرعت پیمایش صفحه
  • کلیک های CTA و لینک های دانلود را بررسی کنید
  • ردیابی حضور کاربران در یک صفحه
  • و…

سرانجام

در این مقاله توضیح داده ایم که تگ منیجر چیست و چه کاربردی دارد. همچنین شما را با ویژگی های گوگل تگ منیجر آشنا کردیم. بدون شک استفاده از گوگل تگ منیجر با ارائه اطلاعات و رفتار مشتری باعث رونق کسب و کار اینترنتی شما و پیشی گرفتن از رقبا می شود.

برای یادگیری کار با گوگل تگ منیجر بهتر است دانش برنامه نویسی داشته باشید تا گیج نشوید. این ابزار رایگان با مدیریت برچسب ها در زمان و هزینه صرفه جویی می کند. البته اگر مدیر مجموعه بزرگی هستید و فرصت کار با این ابزار را ندارید می توانید با ثبت پروژه گوگل تگ منیجر این کار را به فریلنسرهای مجرب بسپارید.

به این مقاله امتیاز دهید