یونیکس چیست؟ - وبلاگ پانیشا

یونیکس چیست؟ – وبلاگ پانیشا

فرض کنید یک کامپیوتر بدون سیستم عامل نصب شده دارید. اگر سیستم عامل وجود نداشته باشد چه اتفاقی می افتد؟ سیستم عامل مهم ترین نرم افزاری است که باید ابتدا روی هر سیستمی نصب شود، زیرا تا زمانی که وجود نداشته باشد، هیچ نرم افزار دیگری به درد نمی خورد! در واقع سیستم عامل نقش یک مترجم بین کاربر و کامپیوتر (سخت افزار) را ایفا می کند. بنابراین تا زمانی که نصب نشود هیچ ارتباطی بین کاربر و سخت افزار وجود نخواهد داشت. شما نه آنچه می گوید و نه سیستم درخواست های خود را می فهمید.

پدر اکثر سیستم عامل ها یونیکس است در واقع اکثر سیستم عامل ها در دو خانواده هستند. سیستم عامل های مبتنی بر ویندوز NT یا یونیکس! در این مقاله می خواهیم بگوییم یونیکس چیست و چه تفاوتی با لینوکس دارد. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

تاریخچه و تکامل یونیکس

پروژه یونیکس در سال 1969 توسط AT&T Bell Labs در نیوجرسی تأسیس شد. بل یک شرکت آزمایشگاه کامپیوتری بود که از سال 1964 تا 1968 بر روی سیستم عامل Multics تمرکز کرد. در نهایت، پروژه توسعه و طراحی Multics شکست خورد و شرکت بل از این پروژه منصرف شد.

این شکست آغاز جدیدی برای ایجاد سیستم عامل یونیکس در نظر گرفته می شود. زیرا دانشمندانی به نام‌های دنیس ریچی و کن تامپسون با جمع‌آوری تحقیقات ناموفق به منظور مدیریت منابع، کنترل وظایف و در نهایت رفع نیازهای شرکت، به موفقیت بزرگی دست یافتند.

نسخه اولیه سیستم عامل یونیکس به زبان اسمبلی نوشته شده بود. اما در سال 1973 از زبان C بازنویسی شد و امکان تغییرات سریعتر، پذیرش و قابلیت حمل را برای کاربران فراهم کرد. بعدها این سیستم عامل به موفقیت های چشمگیری دست یافت و در کنار آن به توسعه عصر اینترنت منجر شد. سیستم عامل یونیکس بیشتر در ایستگاه های کاری و مین فریم ها استفاده می شود.

لینوکس از خانواده یونیکس نامی آشنا در محافل سیستم عامل است که امروزه به دلیل داشتن کد منبع باز و رایگان مورد استقبال بسیاری از شرکت ها و افراد قرار گرفته است.

در حال حاضر مالک علامت تجاری Unix گروه Open است. اما گروه SCO و Novell نیز ادعای مالکیت بخش‌هایی از آن سیستم عامل را دارند.

یونیکس مخفف چیست و چه اجزایی دارد؟

یونیکس یک سیستم عامل چند کاربره و چند وظیفه ای است که بین کاربر و سخت افزار کار می کند. این سیستم به عنوان پدر سایر سیستم عامل ها، آغاز عصر اطلاعات و عصر اینترنت است.

یونیکس به زبان C نوشته شده است و همچنین از سرورهای اینترنتی، ایستگاه های کاری و رایانه ها پشتیبانی می کند. نسخه های مختلف یونیکس AIX، BSD، HP-UX و غیره هستند. یونیکس یک سیستم عامل ماژولار است که از 3 جزء اصلی و یکسان برای ساختار عملکردی خود در تمامی نسخه های مختلف خود استفاده می کند که در ادامه با آنها آشنا می شویم.

هسته

هسته به عنوان قلب این سیستم عامل به عنوان یک برنامه اجرایی عمل می کند و کنترل کل سخت افزار را در اختیار می گیرد. کارهایی مانند تخصیص حافظه، زمان بندی وظایف و مدیریت فایل در این قسمت انجام می شود. همچنین هیچ برنامه ای نمی تواند از جزء سخت افزاری سیستم بدون اجازه هسته استفاده کند.

پوسته

پوسته ها با ارسال داده ها از طریق خط فرمان با هسته سیستم تعامل دارند. Tcsh، Ksh، csh، bash و sh محبوب ترین پوسته ها در نسخه های مختلف یونیکس هستند. با وجود عملکرد یکسان، این پوسته ها خدمات متفاوتی را به کاربر ارائه می دهند. البته، Sell به عنوان یک خط فرمان ارتباط برقرار می کند.

دستورات و دستورات زیادی برای یونیکس تعریف شده است، در مجموع 250 دستور وجود دارد. که پوسته این دستورات را برای برقراری ارتباط با هسته ترجمه می کند.

سیستم فایل یونیکس

سیستم فایل یونیکس یا به اختصار UFS امکان ذخیره فایل ها و اطلاعات روی آن را فراهم می کند. این فایل سیستم توسط سیستم عامل های یونیکس و یونیکس مانند استفاده می شود. فایل سیستم های مختلفی برای سیستم عامل های مبتنی بر یونیکس ارائه شده است که برخی از آنها reiserf، Xfs، ext2 و غیره هستند. چیزی به نام درایوهای A و C در یونیکس وجود ندارد. این فایل سیستم به عنوان یک درخت معکوس که در مرکز و سطح بالای این درخت اصلی قرار دارد پیاده سازی شده است. و در زیر ریشه پوشه هایی هستند که سایر قسمت های سیستم فایل یونیکس (UFS) را تشکیل می دهند.

تفاوت بین یونیکس و لینوکس چیست؟

شباهت املا و تلفظ یونیکس و لینوکس باعث شده است که بسیاری از افراد آن ها را سردرگم کنند. و معمولاً سؤال این است که آیا لینوکس و یونیکس یکسان هستند یا متفاوت هستند؟ ذهنشان را مشغول نگه دارند بله، درست است، یونیکس و لینوکس متفاوت هستند. بیایید این تفاوت را با توضیح لینوکس شروع کنیم.

لینوکس یک سیستم عامل کامپیوتری است که در سال 1991 توسط شخصی به نام لینوس توروالدز منتشر شد. همچنین لینوکس یک سیستم عامل یونیکس مانند است. که مانند یونیکس رفتار می کند، اما نه دقیقا! پیشرفت های روزافزون و قابل توجه لینوکس آن را به جایگزینی مناسب برای یونیکس تبدیل کرده است. علاوه بر این، این سیستم عامل را می توان بر روی انواع مختلف کامپیوتر، گوشی های هوشمند و … استفاده کرد.

ابتدا با مهم ترین نسخه های یونیکس آشنا شدیم که یکی از تفاوت های این دو سیستم عامل می تواند در نسخه های آنها باشد. مهمترین نسخه های لینوکس اوبونتو و OpenSuse، Redha، Solaris هستند.

تفاوت های این دو سیستم عامل به شرح زیر است:

  • یونیکس قدیمی تر است و در اواخر دهه 1960 ایجاد شد، در حالی که لینوکس از یونیکس مشتق شده و در سال 1991 منتشر شد.
  • لینوکس یکی از بارزترین نمونه های همکاری بین نرم افزار آزاد و نرم افزار منبع باز است. در مقابل، یونیکس اختصاصی است و توسط شرکت های مختلف فروخته می شود.
  • یونیکس خود یک سیستم عامل کامل است. اما لینوکس فقط هسته است. به طور کلی لینوکس یک شبیه سازی یونیکس است که برای تبدیل شدن به یک سیستم عامل همه کاره به کمک عوامل مختلف نیاز دارد.
  • پوسته پیش فرض یونیکس Bourne Shell است، در حالی که پوسته لینوکس Bash است.
  • یونیکس سرور پسندتر است و شاید به همین دلیل است که رابط کاربری گرافیکی اختصاصی ندارد. اما لینوکس یک رابط گرافیکی دارد و برای استفاده همزمان روی سرورها و دسکتاپ ها طراحی شده است.
  • تشخیص تهدیدات و رفع خطاها در سیستم عامل لینوکس آسانتر و در کمترین زمان ممکن می باشد.

Punisha با داشتن فریلنسرهای مجرب به شما این امکان را می دهد تا با ثبت پروژه لینوکس در کمترین زمان ممکن بهترین نتایج دلخواه را به دست آورید.

مزایای یونیکس: چرا یونیکس مهم است؟

انتشارات اولیه طراحی و دستاوردهای یونیکس تا به امروز باقی مانده اند و هنوز در حال استفاده هستند. سیستم عامل هایی مانند لینوکس، اندروید، کروم او اس و مک او اس ایکس همگی بر پایه یونیکس هستند. ردیابی هسته پویا یکی از بهترین ویژگی های سیستم عامل یونیکس است. برای درک اهمیت این سیستم عامل بهتر است نگاهی به ویژگی ها و مزایای یونیکس داشته باشیم.

امنیت بالا

سیستم عامل یونیکس به چندین کاربر اجازه می دهد تا بدون هیچ گونه نگرانی امنیتی به صورت آنلاین با سرور تعامل داشته باشند. همچنین در مقایسه با سایر سیستم عامل ها آسیب پذیرتر است و یک پلتفرم امن ارائه می دهد. علاوه بر این، یونیکس UIDها و GIDهایی را برای کاربران خود فراهم می کند تا تنظیمات امنیتی و دسترسی را پیکربندی کنند.

قابل حمل

یونیکس برای پیاده سازی زبان C طراحی شده است. از این رو، این یک سیستم عامل قابل حمل است که می تواند به راحتی در رایانه های مختلف استفاده شود.

نیازی به آنتی ویروس نیست

آنتی ویروس یکی از دغدغه های کاربران ویندوز است. یونیکس و شبه یونیکس مانند لینوکس از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند و این امر کار را برای ویروس ها و حتی نرم افزارهای جاسوسی دشوار می کند. اکثر کاربران لینوکس از برنامه آنتی ویروس استفاده نمی کنند زیرا احتمال ورود ویروس به سیستم عامل لینوکس بسیار کم است. اما این لزوما به این معنی نیست که لینوکس ویروسی نمی‌شود. پس برای دقت بیشتر بهتر است از آنتی ویروس استفاده کنید.

چند وظیفه ای

سیستم عامل یونیکس چند وظیفه ای است. مولتی تسکینگ لینوکس به این معنی است که کاربر می تواند چندین برنامه، کار و فرآیند را همزمان اجرا کند.

در دسترس بودن بالا و عملکرد سریع

همه انواع داده ها در سیستم عامل یونیکس در فایل ها ذخیره می شوند. کار با این فایل ها علاوه بر قابلیت کنترل به اجرای سریعتر یونیکس کمک می کند.

حضور متخصصین

با بیش از پنجاه سال سابقه، سیستم عامل یونیکس به شما اجازه می دهد تا توسعه دهندگان خبره را برای مدیریت پروژه های یونیکس استخدام کنید. امروزه بسیاری از برنامه ها بر اساس سیستم یونیکس کار می کنند که باعث می شود توسعه دهندگان این حرفه بیشترین درخواست را داشته باشند. به عنوان مثال، سیستم عامل موبایل مانند iOS و اندروید و سایر سرورهای آنلاین با استفاده از سیستم عامل لینوکس طراحی شده اند. اکنون که در مورد سیستم عامل های موبایل صحبت می کنیم، پیشنهاد می کنیم بهترین زبان های برنامه نویسی برای دستگاه های تلفن همراه را مشاهده کنید.

مصرف حافظه کمتر

یونیکس از کمترین حافظه ممکن برای اجرای برنامه های پیچیده استفاده می کند. این سیستم عامل قادر است حافظه مجازی را به طور کامل مدیریت کند. همانطور که حافظه مجازی گسترش می یابد و برنامه های بیشتری به حافظه اصلی دسترسی پیدا می کنند، با استفاده از منابع کمتر نیز عملکرد بهتری دارد.

معایب یونیکس

اکنون به برخی از ویژگی های سیستم عامل یونیکس پرداخته ایم. ذکر نواقص آن خالی از لطف نیست.

  • قبل از استفاده از سیستم عامل یونیکس، باید با انواع مختلف دستورات آن آشنا شوید، زیرا گاهی اوقات حتی کاربران پیشرفته نیز با مشکلات سختی مواجه می شوند.
  • یونیکس رابط کاربری گرافیکی چندان جذابی ندارد که بیشتر دستور گرا است.
  • یونیکس دارای طراحی خط فرمان مبتنی بر متن است که می تواند برای کاربرانی که هنگام کنترل از ماوس و صفحه نمایش لمسی استفاده می کنند گیج کننده و حتی شرم آور باشد.

آخرین کلمه

یونیکس یک سیستم عامل چند کاربره مبتنی بر پلتفرم C است که به عنوان پدر سیستم عامل هایی مانند اندروید و لینوکس شناخته می شود. در این مقاله سعی کردیم به این سوال که یونیکس چیست پاسخ دهیم و سپس با نگاهی به تاریخچه، ساختار و همچنین مزایا و معایب این سیستم عامل به اطلاعات بیشتری دست یافتیم.

با توجه به اهمیت یونیکس، امکان ثبت پروژه یونیکس در Punisha وجود دارد. که می توانید پروژه های خود را به متخصصان با تجربه بسپارید و در عین حال نحوه عملکرد آنها را نیز بررسی کنید. سیستم عامل مورد علاقه شما چیست؟ خوشحال می شویم اگر نظرات و نظرات خود را در زیر این مقاله با ما در میان بگذارید.

به این مقاله امتیاز دهید