
نرم افزار Camtasia یکی از پرکاربردترین نرم افزارها برای تولید محتوای ویدئویی می باشد. این برنامه متعلق به Techsmith است و اولین نسخه آن در سال 2002 منتشر شد. موارد استفاده از camtasia بسیار زیاد است و نیاز به مقاله جداگانه ای دارد. یکی از مواردی که افراد هنگام استفاده از این برنامه با آن مواجه می شوند، خروجی ویدیو است. در ادامه این مقاله از سری مقالات آموزشی Camtasia به طور خلاصه به معرفی Camtasia می پردازیم و سپس شما را با بهترین تنظیمات خروجی Camtasia آشنا می کنیم.
آشنایی مختصر با کما
همانطور که در وب سایت techsmith ذکر و توضیح داده شد، Camtasia یک نرم افزار پرکاربرد در زمینه تولید محتوای ویدیویی است. کاربرد اصلی این برنامه ضبط ویدیو از صفحه نمایش سیستم شما است. به عنوان مثال، می توانید با استفاده از Camtasia و ضبط صفحه برای آموزش فایل پاورپوینت خود یک ویدیو بسازید.
یکی از ویژگی های خوب Camtasia این است که می توانید بخش خاصی از محتوای نمایش داده شده در مانیتور خود را ضبط کنید. برای مثال نیازی به نمایش نوار ابزار در ویدیو ندارید، فقط می توانید از قسمت تنظیمات Camtasia آن را از محیط ضبط خارج کنید!
در زیر هدف اصلی این مقاله که ارائه بهترین تنظیمات خروجی Camtasia است را مورد بحث قرار خواهیم داد.
بهترین تنظیمات خروجی Camtasia
برای صادرات به Camtasia باید بر روی گزینه Export (یا Share) کلیک کنید و از بین گزینه های موجود گزینه Local File را انتخاب کنید. پس از انتخاب این گزینه پنجره ای با عنوان Production Wizard باز می شود و تنها کاری که باید انجام دهید این است که روی Next کلیک کنید. سپس پنجره ای باز می شود که در آن می توانید اقداماتی مانند تغییر اندازه ویدیو در Camtasia را انجام دهید.
قسمت های مختلف یک کما را به شما معرفی می کنیم
پنجره ای که در قسمت قبل به آن اشاره شد شامل بخش های مختلفی است که در ادامه به توضیح مختصر هر کدام می پردازیم.
کنترل کننده تب (کنترل کننده)
این بخش دارای گزینه هایی برای تنظیم و استفاده در ویدیوهای هوشمند است. اگر ویدیوی شما از این نوع نیست، می توانید با غیرفعال کردن گزینه Produce with Controller به راحتی از این قسمت رد شوید. همچنین، میتوانید گزینه Auto Hide Controller را فعال کنید تا زمانی که ماوس ثابت است، گزینههای پخش تصویر ناپدید شوند.
موارد دیگری مانند انتخاب جلد ویدیو، پخش خودکار ویدیو و غیره. از دیگر موارد موجود در این بخش می باشد.
اندازه پارتیشن (اندازه)
همانطور که از نام این بخش مشخص است، می توانید اندازه ویدیو را تغییر دهید. این تب دارای دو زبانه است که یکی برای تنظیم اندازه ویدیو و ذخیره آن و دیگری برای تنظیم اندازه ویدیو برای نمایش در صفحات وب به صورت جاسازی شده استفاده می شود. در این بخش امکان افزایش کیفیت فیلم در Camtasia وجود دارد.
اندازه ایده آل برای فیلم های آموزشی 720 در 1280 پیکسل است. اگر به فیلمی با کیفیت Full HD نیاز دارید، می توانید ابعاد فیلم را روی 1080 در 1920 پیکسل قرار دهید که در Camtasia و تقریباً همه برنامه ها به عنوان اندازه تصویر استاندارد شناخته می شود.
بخش تنظیمات ویدیو (تنظیمات ویدیو)
این بخش شامل مهمترین و پرکاربردترین تنظیمات می باشد. در تب تنظیمات ویدیو، می توانید مواردی مانند کدک ویدیو را انتخاب کنید. بهترین انتخاب کدک H 264 است، تنظیمات دیگری مانند نرخ فریم و KeyFrame در این قسمت وجود دارد. مراقب باشید، هرچه نرخ فریم بالاتر باشد، حجم ویدیو بیشتر می شود. بهترین انتخاب 30 فریم است.
بخش تنظیمات صدا (تنظیمات صدا(و امکانات)تنظیمات)
در این قسمت می توانید تنظیمات خروجی صدا را اعمال کنید. تنظیم کیفیت صدا روی 128 کیلوبیت بر ثانیه معمول است. اگرچه می توان آن را به 320 افزایش داد. در تب گزینه ها، می توانید مواردی مانند محتوا، زیرنویس ها، نام HTML را برای قرار دادن ویدیو در صفحه وب و غیره تنظیم کنید.
پس از انجام تمامی این تنظیمات، گزینه Next را انتخاب کنید تا به پنجره بعدی بروید. در این پنجره، یعنی گزینه های ویدیو، ویژگی هایی وجود دارد که همه به آنها نیاز ندارند. بنابراین برای کوتاه ماندن این مقاله از آن صرف نظر می کنیم.
انواع خروجی در نرم افزار Cometasia
همانطور که می دانید نرم افزارهای مختلف معمولا در دو نسخه برای ویندوز و مک توسعه می یابند. در Camtasia هر کدام از این نسخه ها خروجی های مختلفی را پشتیبانی می کنند. به عنوان مثال، با استفاده از ویندوز 10، می توانید ویدیوهای خود را با فرمت MP4، Gif یا M4A ذخیره کنید. در مک، اینها شامل MOV، Gif و MP4 است.
اما نکته عجیب این است که اگر از نسخه های قدیمی Camtasia برای ویندوز استفاده می کنید، می توانید ویدیوی خود را با فرمت های MP4، WMV، AVI، GIF یا M4A باز کنید!

بهترین تنظیمات خروجی ویدیو در Camtasia
پنجره جدیدی که باز می شود Produce Video نام دارد که شامل مواردی مانند نام فایل، مسیر ذخیره سازی ویدئو و تنظیمات ذخیره سازی است. پس از انتخاب فایل و مسیر ذخیره، Finish را انتخاب کنید تا رندر شروع شود. مدت زمان رندر و خروجی ویدئو به مواردی مانند پردازنده، مقدار رم و نوع فضای ذخیره سازی (هارد دیسک یا SSD) بستگی دارد.
پس از اتمام عملیات رندر، فراموش نکنید که کلیدهای CTRL+S را برای ذخیره پروژه فشار دهید. همچنین می توانید با انتخاب Export as ZIP از تب File یک فایل ZIP از محتوا و فایل های مورد استفاده در پروژه خود ایجاد کنید که می توانید برای پروژه های آینده به آن دسترسی داشته باشید.
چگونه به مک صادر کنم؟
اگر از مک استفاده می کنید فرمت پیش فرض ویدیو در پنجره Production Wizard MP4 است که برای تغییر آن باید دکمه Options را بزنید و پس از انجام تنظیمات لازم دکمه Export را انتخاب کنید. جالب است بدانید که در مک فایل های پروژه به صورت خودکار ذخیره می شوند.
تنظیمات ذخیره سازی Camtasia
سعی کنید نام فایل را با توجه به محتوای ارائه شده در آن انتخاب کنید تا بعدا گیج نشوید. همچنین یک پوشه اختصاصی پروژه Camtasia ایجاد کنید تا هم خروجی و هم فایل های موجود در آن ذخیره شود. این باعث ایجاد نظم در فایل های شما می شود.
نتیجه
در این مقاله بهترین تنظیمات خروجی در Camtasia را به شما معرفی کرده ایم. رندر و رندر در Camtasia 2020 یا هر نسخه ویندوز یا مک دیگری بسیار شبیه هستند، فقط برخی از گزینه ها و محل قرارگیری آنها متفاوت است.
دوره کامل آموزش نرم افزار Camtasia 2021 به صورت رایگان در وب سایت دانشجویی موجود است که فرصتی عالی برای علاقه مندان به تولید محتوای آموزشی محسوب می شود.
نظر شما در مورد مقاله بهترین تنظیمات خروجی در Camtasia چیست؟ به نظر شما چه نرم افزاری می تواند با Camtasia رقابت کند؟