
یکی از فریم ورک های محبوب جاوا اسکریپت فریم ورک Angular است که طرفداران زیادی در بین طراحان وب دارد. این فریم ورک به عنوان یکی از محبوب ترین فریم ورک ها در توسعه front-end شناخته می شود. فریم ورک Angular کاربران زیادی در طراحی و توسعه انواع سایت ها و اپلیکیشن های تحت وب دارد و انتخاب اول بسیاری از شرکت ها می باشد. در ادامه این مقاله آموزشی در زمینه آموزش Angular به سوالاتی مانند Angular چیست؟ پاسخ دهید که مزایا و معایب Angular چیست و آیا می توان از کدهای HTML در Angular استفاده کرد.
دوره ارائه شده در ویدئو
زاویه ای چیست؟
در سایت لایک کنید Angular.io ذکر شده است فریم ورک Angular ابزار مناسبی برای توسعه برنامه های تحت وب SPA است. سایت های SPA و اپلیکیشن های تحت وب سایت هایی هستند که تغییرات را بدون نیاز به بارگذاری مجدد و بارگذاری مجدد صفحه اعمال می کنند. به عنوان مثال می توان به نسخه جدید سایت دیجی کالا اشاره کرد که هنگام انتخاب فیلترهایی مانند پرفروش ترین محصولات صفحه را بارگذاری مجدد نمی کند. بلکه محتوای قسمت بدنه را تغییر می دهد. به چنین سایت هایی SPA یا تک صفحه نیز می گویند.
فریم ورک Angular در سال 2009 توسط دو برنامه نویس به نام های Misko Hori و Adam Bruns توسعه یافت. بعدها توسعه این فریم ورک به گوگل محول شد و از امسال تاکنون گوگل مسئولیت توسعه این فریم ورک متن باز را بر عهده دارد. آخرین نسخه Angular تاکنون نسخه 15 است که در نوامبر 2022 منتشر شد.
Angular js چیست؟
Angular JS نام اولین نسخه از این فریم ورک پرکاربرد است. در واقع نسخه توسعه یافته توسط Houry و Bruns با این نام شناخته می شود. طبق تصمیم انجمن Angular، نسخه های 2 به بعد این فریم ورک بدون پسوند فقط Angular نامیده می شوند.
دلایل اهمیت فریمورک Angular چیست؟
شاید بزرگترین دلیل اهمیت فریمورک Angular پشتیبانی و توسعه مستقیم آن توسط ابر شرکت گوگل باشد. همانطور که می دانید گوگل با محصولات بی شماری بزرگترین شرکت فناوری در جهان است. Angular یکی از پروژه هایی است که گوگل با اخذ مجوز خود صاحب آن می شود.
پشتیبانی از برنامه های توسعه یافته با معماری MVC دلیل دیگری است که Angular را به یک چارچوب مفید تبدیل می کند. MVC نوعی معماری نرم افزاری است که یک برنامه را به سه قسمت مدل، نما و کنترلر تقسیم می کند. هر یک از این توابع به ترتیب برای برقراری ارتباط با پایگاه داده، ایجاد یک رابط کاربری و مدیریت دستورات است.
یکی دیگر از دلایل اهمیت فریمورک Angular، ارتباط خوب آن با توسعه دهندگانی است که پروژه های منبع باز را ترجیح می دهند. برخی از افراد علاقه زیادی به برنامه های منبع باز دارند. زیرا می توانند با استفاده از دانش خود آنها را تغییر داده و بهبود بخشند. منبع باز Angular یک مزیت مهم برای آن است. زیرا همیشه یک جامعه خودجوش و کوشا وجود دارد که مشکلات Angular را حل می کند یا آنها را به گوش توسعه دهندگان در Google می رساند.
ساختار زاویه ای چیست؟
ساخت گوشه دارای 3 قسمت اصلی می باشد.
قسمت اول قالب نام دارد و رندر کدهای نوشته شده در زبان HTML را نشان می دهد. بخش دوم کلاس هایی است که از متغیرهای جاوا اسکریپت و دستورات Angular ساخته شده اند. این قسمت وظیفه ارسال خروجی به قالب را بر عهده دارد. قسمت سوم MetaData است که نقش مهمی در پیاده سازی کامپوننت ها دارد. در واقع، این بخش تصمیم می گیرد که کدام کامپوننت را اجرا کند. همچنین این قسمت به شما می گوید که جزء مورد نظر از کدام قالب و کلاس ها تشکیل شده است.
آنها ساختار کلی Angular را تشکیل می دهند.
مزایای استفاده زاویه ای چیست؟
این بخش مهمترین مزایای استفاده از Angular به عنوان یک چارچوب طراحی وب را ارائه می دهد.
جامعه توسعه دهندگان بزرگ و جامعه فعال جهانی
وجود یک جامعه بزرگ توسعه دهندگان نوید می دهد که Angular آینده درخشانی در پیش رو دارد. تعداد زیادی از برنامه نویسان به ویژه طراحان وب از این چارچوب در پروژه های خود استفاده می کنند. علاوه بر این، جامعه بزرگ و فعال این فریم ورک همواره برنامه نویسان تازه کار را راهنمایی می کند و انجمنی برای انتقال تجربه برنامه نویسان با تجربه است.
چند پلتفرم یا کراس پلتفرم
از آنجایی که کد نوشته شده در Angular در مرورگر تفسیر و اجرا می شود، امکان استفاده از آن در تمامی سیستم عامل ها وجود دارد. سایتها و برنامههایی که از این چارچوب نوشته شدهاند را میتوان در همه دستگاههای دارای مرورگرهای مدرن مانند کروم، اج، فایرفاکس و غیره استقرار و استفاده کرد.
معماری MVC
همانطور که در بالا ذکر شد، Angular ارتباط خوبی با معماری MVC دارد و شما می توانید پروژه های Angular خود را با استفاده از این معماری پیاده سازی کنید.
معایب Angular چیست؟
- یکی از معایب Angular این است که کار با کتابخانه آن برای مبتدیان دشوار است. به دلیل پیچیدگی زیاد، توسعه دهندگان تازه کار ممکن است هنگام توسعه پروژه های خود با Angular دچار سردرگمی شوند.
- مورد بعدی کثرت و ازدحام بیش از حد کتابخانه های فریمورک Angular است. اگر در استفاده از این کتابخانه ها بی دقتی کنید، ممکن است در جهنمی قرار بگیرید که تنها راه نجات آن، عقب انداختن پروژه است.
- یکی دیگر از اشکالات و دلایلی که ممکن است شما را از استفاده از Angular باز دارد این است که امروزه فریمورک های دیگری نیز وجود دارند که بهتر از Angular کار می کنند. React و Vue.js رقبای جدید و قدرتمند Angular هستند که با استفاده از زبان جاوا اسکریپت توسعه یافته اند. با این حال، Angular همچنان کاربران و توسعه دهندگان خود را دارد و در برخی موارد از دو فریمورک ذکر شده بهتر عمل می کند.
- و آخرین مورد در لیست معایب Angular، فرآیند دشوار اشکال زدایی پروژه های نوشته شده با Angular است. این بسیار خسته کننده است و زمان زیادی را می طلبد.
اینها برخی از دلایلی است که ممکن است شما را از یادگیری فریمورک Angular باز دارد. با این حال، شما همچنان مهم ترین تصمیم گیرنده هستید.
مشخصات زاویه ای چیست؟
مهم ترین ویژگی های Angular چیست؟
- شاید مهم ترین ویژگی این قاب پلت فرم متقاطع آن باشد. یعنی امکان اجرای پروژه های نوشته شده با فریم ورک Angular در پلتفرم های مختلف وجود دارد. به عنوان مثال، برنامه شما می تواند بر روی پلتفرم های موبایل (اندروید و iOS)، دسکتاپ (مک، ویندوز و لینوکس و غیره) و حتی مرورگرها اجرا شود. به این ترتیب می توانید پروژه خود را برای اجرا و انتشار در پلتفرم های مختلف بهینه کنید. این شما را از توسعه چندین پروژه به طور جداگانه باز می دارد.
- سرعت و کارایی کد بالا یکی دیگر از ویژگی های فریم ورک Angular است. Angular از ویژگی هایی مانند تولید کد پشتیبانی می کند. این بدان معنی است که وقتی یک قالب را در Angular طراحی می کنید، کد آن به کد بسیار بهینه شده برای ماشین مجازی جاوا اسکریپت تبدیل می شود. جداسازی کد یکی دیگر از دلایل کارایی بالای کدهای نوشته شده با Angular است. این ویژگی باعث میشود وقتی محتوای صفحه تغییر میکند، نیازی به بهروزرسانی صفحه نباشد و فقط کدهای بخش محتوای اصلی سایت بهروزرسانی میشوند.
ویژگی های این فریم ورک پرکاربرد به این محدود نمی شود. اما توضیح همه آنها در این مقاله امکان پذیر نیست.
کد نمونه زاویه ای
در زیر نمونه کد نوشته شده با Angular را مشاهده می کنید. حاصل این کدها عبارت معروف Hello World است. لازم نیست از تعداد خطوط نوشته شده بترسید. اگر علاقه مند به یادگیری Angular هستید، می توانید پس از یادگیری زبان های HTML، CSS و جاوا اسکریپت، در مدت زمان نسبتاً کوتاهی Angular RAR را یاد بگیرید.
import { Component } from '@angular/core';
@Component ({
selector: 'my-app',
template: `<h1>Hello {{name}}</h1>`,
})
export class AppComponent { name="World"; }
امکان استفاده از کدها HTML آیا در Angular وجود دارد؟
خلاصه بله! Angular از تمام نسخه های زبان نشانه گذاری HTML پشتیبانی می کند. می توانید از این دو در کنار هم استفاده کنید و به یک طراحی زیبا و ابتدایی دست پیدا کنید. شما قالب پایه خود را با استفاده از HTML ایجاد می کنید و با استفاده از Angular می توانید نحو HTML را گسترش دهید و آن را کاربردی و پویا کنید.
چگونه داده ها را در Angular بارگذاری کنیم؟
تمام داده ها و اطلاعاتی که باید توسط پروژه در فریم ورک محبوب Angular آپلود و استفاده شود به صورت پویا بارگذاری می شوند.
تفاوت Angular js و زاویه ای چیست؟
زمانی که توسعه این فریم ورک به گوگل سپرده شد، آنها این فریم ورک را بازنویسی کردند. همچنین برخی عناصر در نحو آن تغییر کرد و نتیجه آن نسخه دوم Angular شد. از نظر فنی تفاوت هایی بین Angular و Angular js وجود دارد. اما از نظر تاریخی، هر دو متعلق به Angular هستند. شاید بپرسید تفاوت Angular js و Angular چیست؟ پاسخ این است:
- نحو زاویه ای ساده تر است.
- امکان توسعه اپلیکیشن های موبایل با Angular وجود دارد.
- Angular از زبان های برنامه نویسی JavaScript و TypeScript پشتیبانی می کند. اگر Angular JS فقط به جاوا اسکریپت محدود شده باشد.
بقیه موارد نیاز به توضیح بیشتری دارند و نمی توان آنها را در لیست توصیف کرد.
تفاوت بین Angular و Angular JS: Architecture
معماری Angular به شدت به اجزاء وابسته است. این بدان معناست که هر برنامه ای که با Angular ساخته می شود از چندین مؤلفه مختلف تشکیل شده است. این مورد در Angular JS کمی متفاوت است. زیرا از معماری هایی مانند MVC و MVVM استفاده می کند.
تفاوت زاویه ای و Angular js: اجرا و سرعت پروژه ها
عملکرد و سرعت در فریم ورک Angular بالاتر از برادر بزرگ است. یکی از دلایل کارایی بالای پروژه های این فریم ورک، قابلیتی به نام data binding است. این قابلیت به کاربر این امکان را می دهد که محتوای صفحه را به صورت بلادرنگ و بدون نیاز به کدنویسی زیاد تغییر دهد. همچنین همانطور که در بالا ذکر شد، تغییرات محتوای صفحه فقط در قسمت Body کدهای HTML اتفاق می افتد. این بدان معناست که برای تازه کردن محتوای صفحه نیازی به بارگیری مجدد ندارید. همچنین به دلیل قابلیت رندر سمت سرور در Angular، برنامه های ساخته شده با این فریم ورک از سرعت بالایی برخوردار هستند.
از طرف دیگر، angular JS دارای قابلیتی به نام دو طرفه اتصال است که به توسعه دهنده در ایجاد صفحات وب پویا کمک زیادی می کند. به همین دلیل، عملکرد برنامه های ساخته شده با Angular JS نیز خوب است. اما از کاربردهای مدرن کوتاهی می کند.
تفاوت Angular JS و Angular چیست: سهولت یادگیری
در آنها، ترازو در مقایسه با Angular JS کمی سنگین تر است. در Angular باید قوانین و مقرراتی وجود داشته باشد، اگر آنها را رعایت نکنید دچار مشکل خواهید شد. این مشکل زمانی که بخواهید یک پروژه در قسمت جلویی سایت ایجاد کنید کاملاً محسوس خواهد بود. در مقابل، یادگیری Angular JS بسیار ساده تر از Angular جدید است.
تفاوت زاویه ای و زاویه ای JS: سئو
تا به امروز هیچ راه حل منطقی و کارآمدی برای پروژه های سئو نوشته شده با Angular JS پیدا نشده است. اما از طرفی انگولار رابطه بسیار خوبی با سئو دارد و می توانید به راحتی فرآیندها و دستورالعمل های سئو را در پروژه خود پیاده سازی کنید تا کاربران بتوانند شما را پیدا کنند و از خدمات شما استفاده کنند.
تفاوت Angular و JS زاویه ای: مقیاس پذیری و مدیریت پروژه
این یکی دیگر از مزایای Angular نسبت به نسخه قدیمی است. یک ساختار مدیریت پروژه مناسب در Angular تعریف شده است. اگر اپلیکیشن خود را بر اساس این ساختار توسعه دهید، می توانید پروژه های بزرگ را نیز مدیریت کنید. با Angular JS هیچ ساختاری وجود ندارد و بدترین چیز توسعه یک پروژه بزرگ با آن است. مثل اینکه بخواهی یک لیوان آب را با نی پر کنی. در صورت امکان از کولر آبی استفاده کنید!
نتیجه
در این مقاله Angular چیست؟ Angular JS چیست؟ ما تفاوت بین این دو و همچنین مزایا، معایب، ویژگی ها و ساختار Angular را پوشش داده ایم. اگر علاقه مند به یادگیری فریم ورک Angular هستید می توانید دوره کامل آموزش پروژه محور Angular 12 با تدریس آقای علی چاوشی را از سایت درهویار خریداری کنید. با شرکت در این دوره آموزشی از شما انتظار می رود که بتوانید با استفاده از این فریم ورک پروژه API backend را پیاده سازی کنید.
اگر به این فریم ورک علاقه دارید، عجله کنید و آموزش Angular را دنبال کنید. اگر در مورد این فریم ورک یا دوره سوالی دارید، می توانید آن را در زیر مطرح کنید. همکاران ما پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.