زبان XML رابطی برای طراحی ظاهر برنامه های اندروید است. XML مخفف Extensible Markup Language است. می توانیم از این زبان برای طراحی ظاهر نرم افزار در محیط نرم افزار اندروید استودیو استفاده کنیم. درست مانند زبان HTML که برای طراحی ظاهر وب سایت ها استفاده می شود، XML نیز زبان طراحی و ایجاد عناصر مختلف در برنامه های اندروید خواهد بود. در این سری مقالات آموزش برنامه نویسی اندروید با ما همراه باشید تا پاسخ دقیق تری به چیستی XML در اندروید بدهیم.
دوره ای که در ویدیوی بالا نشان داده شده است
فایل های XML مختلف در اندروید چیست؟
با استفاده از زبان XML در محیط اندروید استودیو قادر به ایجاد فایل های مختلف خواهیم بود. به عنوان مثال، ما می توانیم انواع Drawables را برای ایجاد اشکالی مانند مربع، دایره و مستطیل با XML ایجاد کنیم. علاوه بر این، رنگ ها، انتخابگرها و حتی فونت های مختلف را می توان با XML ایجاد و مدیریت کرد. در برنامه نویسی اندروید، بسیاری از تنظیمات نرم افزار حساس مانند عملکرد پشتیبان گیری و آیکون اصلی نرم افزار در فایلی به نام مانیفست اندروید مشخص شده است که با استفاده از زبان XML پیاده سازی می شود.
ساختار فایل های XML در اندروید
XML از برچسب ها برای ذخیره داده ها و ایجاد طرحواره ها استفاده می کند. می توان تگ ها را در XML ایجاد کرد و برای آنها ویژگی هایی در نظر گرفت. هر تگ باید همانطور که باز می شود بسته شود. هر تگ در XML به دو صورت کامل یا تکی بسته می شود.
در صورت خاموش شدن کامل باید به صورت زیر عمل کنیم. این حالت معمولا برای مشاهده گروه ها استفاده می شود. دلیل آن این است که از تگ های دیگر در View Groups استفاده خواهیم کرد. به مثال زیر توجه کنید:
حالت دیگر بسته شدن تک برچسب است. در تصویر بالا، Frame Layout که View Group است از حالت کاملا بسته استفاده می کند. اما نمای متنی که به عنوان گروه نمایش در نظر گرفته نمی شود، نیازی به بسته شدن کامل ندارد. اگرچه این تگ را می توان با استفاده از روش Frame Layout نیز بست. اما نیازی به استفاده از حالت خاموش شدن کامل نخواهید داشت.
مزایای استفاده از XML چیست؟
XML یک زبان قابل توسعه و انعطاف پذیر است. این زبان قابلیت های گرافیکی و بصری منحصر به فردی را در اختیار توسعه دهندگان اندروید قرار می دهد. علاوه بر این، زبان XML ارتباط نزدیکی با زبان های برنامه نویسی جاوا و کاتلین دارد. بنابراین می توانید با استفاده از زبان Kotlin یک کلاس سفارشی ایجاد کنید و از آن در XML استفاده کنید. البته در چنین شرایطی کلاس Kotlin یا Java ما باید کلاس View را به ارث ببرد تا به View تبدیل شود.
کاربردهای XML چیست؟
شاید فکر کنید که زبان XML تنها برای طراحی ظاهری اپلیکیشن های اندروید ساخته و پیاده سازی شده است. در صورتی که این درست نیست. زبان XML در ابتدا برای تبادل و ذخیره داده های کلید-مقدار توسعه داده شد. در حال حاضر، با وجود فرمت JSON، افراد کمی از XML برای تبادل داده استفاده می کنند. اما همچنان می توانیم داده های ارسال شده توسط API سمت سرور را با XML دریافت و ارسال کنیم.
همانطور که در وب سایت w3schools ذکر شد، از زبان XML برای ذخیره موقت داده های غیر حساس در اندروید نیز استفاده می شود. شاید قبلاً نام Shared Preferences را شنیده باشید. هنگامی که داده ها را با استفاده از این ویژگی ذخیره می کنید، داده های شما در قالب XML ذخیره می شود. البته این نوع ذخیره سازی امن نیست و اطلاعات شما به راحتی قابل کشف است. اما گزینه خوبی برای ذخیره داده های غیر حساس مانند تنظیمات برنامه است.
XML Schema چیست؟
هر زبانی به قوانینی برای علامت گذاری و نمایش اطلاعات نیاز دارد. قوانین تعیین می کنند که کدام قسمت ها می توانند در یک فایل وجود داشته باشند و کدام قسمت ها باید حذف شوند. طرح واره XML فایلی است که مشخصات و قوانین فایل های XML و محدودیت های آنها را تعریف می کند.
اجزای زبان XML چیست؟
هر فایل XML تعریف شده می تواند شامل اجزای زیر باشد.
کاربرد XML در ایجاد Layout در برنامه نویسی اندروید چیست؟
همانطور که قبلا ذکر شد، در برنامه نویسی اندروید از زبان XML برای ایجاد ظاهر اپلیکیشن استفاده می کنیم. بنابراین، برای ایجاد لایهها یا طرحبندیها در اندروید، به زبان XML قابل توسعه بستگی داریم. در نتیجه، به عنوان یک توسعه دهنده اندروید، باید به زبان XML مسلط و با تجربه باشید.
تجزیه کننده XML چیست؟
هر زبان توسعه پذیر باید یک کامپایلر برای مدیریت آن داشته باشد. تجزیه کننده XML شروع به پردازش کدها و برچسب های XML می کند و داده های مورد نیاز را استخراج می کند. در طول بازیابی داده ها، خطاهای زمان اجرا ممکن است در هر زمانی رخ دهد. به عنوان مثال، اگر یک تگ باز باشد اما بسته نشده باشد، هنگام تجزیه توسط XML Parser خطایی رخ می دهد.
تفاوت بین HTML و XML چیست؟
در ادامه مقاله xml در اندروید چیست، باید گفت که زبان نشانه گذاری فرامتن یا HTML برای ایجاد صفحات وب توسعه داده شده است. HTML دارای تگ های خاصی است که باید از آنها استفاده کنیم. اما در XML ما قادر خواهیم بود تگ های خود را تولید کنیم. علاوه بر این، زبان XML به حروف کوچک و بزرگ حساس است، در حالی که زبان HTML به حروف بزرگ و کوچک حساس نیست. یعنی در XML دو کلمه Button و button متفاوت است.
نتیجه
XML یک زبان نشانه گذاری است و یک زبان برنامه نویسی محسوب نمی شود. زیرا از توابع و کلاس ها پشتیبانی نمی کند و فقط برای ذخیره داده ها استفاده می شود. از این زبان قدرتمند در ایجاد لایه ها و ظاهر اپلیکیشن های اندروید استفاده می شود. این زبان حساس به حروف بزرگ و متن باز و قابل توسعه است.
اگر سوالی در مورد مقاله xml در اندروید دارید؟ و اگر مشکل دیگری در این زمینه دارید می توانید در قسمت نظرات قرار دهید تا در کمترین زمان ممکن مناسب ترین پاسخ را دریافت کنید.